StoryEditorOCM
Crna kronikakako je operirao

Konobar Frenki izvarao poduzetnike i uzeo im milijun kuna. Njegovi partneri tvrde da su i oni žrtve. A gdje je on danas?

Piše Vladimir Urukalo
23. travnja 2024. - 11:45
Franjo Uzelac osuđen je nepravomoćno krajem prošlog tjedna u odsutnosti na splitskom Općinskom sudu na tri i pol godine zatvoraEwa Studio/Shutterstock

Franjo Uzelac, zvani Frenki i Heister, danas 76-godišnjak iz Zagreba, za kojim je još prije desetak godina USKOK raspisao međunarodnu tjeralicu zbog optužbi da je bio organizator četveročlane kriminalne mreže koja je lažnim predstavljanjem i varanjem poduzetnika prije 14 godina došla do minimalno milijun kuna, osuđen je nepravomoćno krajem prošlog tjedna u odsutnosti na splitskom Općinskom sudu na tri i pol godine zatvora. Produljen mu je i istražni zatvor.

Iako je u početku terećen za prijevaru najmanje petnaestak poduzetnika u razdoblju od 2009. do kraja 2012. godine, dobar dio tih djela otišao je u zastaru pa je naposljetku Frenki "platio buletu" za samo pet nedjela prijevare te za organiziranje zločinačkog udruženja koje je na prijevaru došlo do više od 61 tisuću eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:45