StoryEditorOCM
ShowbizPRIČA O DELONU

Varao je najveću ljubav, Jaggeru pred nosom ‘oteo‘ curu, sad se raspada pred očima svijeta! Djeca mu se ‘kolju‘ za novac

Piše Marija Čović
26. siječnja 2024. - 14:46

Desetljećima je bio najzavodljiviji muškarac svjetske kinematografije, zgodni mačo frajer prodornih plavih očiju. Uspjesima kod žena se, uostalom, i sam nerijetko hvalio, u razgovoru 2018. godine, kad je objavio odlazak u glumačku mirovinu, kazao je:

"Bio sam jako, jako, jako, jako zgodan, žene su me opsjedale od moje 18. do pedesete godine".

Premda nimalo skroman, bio je u pravu, tijekom godina njegove zavodničke sposobnosti izazvale su popriličan broj skandala.

Sada je 88-godišnji Alain Delon sjena nekadašnjeg atraktivnog zavodnika, njegov dobar izgled je izblijedio, a nakon moždanog udara 2019. njegove blistave plave oči su se zamutile i postale sive.

image

Mladi Alain Delon

Jacques Citles/Roger-viollet Via Afp


Fizički i psihički je oslabio, izgubio lucidnost, a posljednjih nekoliko godina starost mu još težom čine svađe njegove djece, njihove prijave protiv očeve posljednje partnerice, zbog čega je i Alainovo zdravstveno stanje nekoliko puta bilo predmet stručne procjene.

Rekao da želi umrijeti

Prilikom posljednjeg pregleda slavni je glumac navodno svome liječniku kazao da želi umrijeti.

Liječnici su zabilježili značajno umanjenje razlučivanja s usporavanjem razmišljanja i poteškoćama u rješavanju obiteljskih problema, a nakon posljednjeg pregleda u ljeto prošle godine liječnik je navodno u izvješću napisao kako je Delonov moral nizak i čini se kako više ništa ne očekuje od života.

image

Alain je 2019. dobio počasnu Zlatnu palmu filmskog festivala u Cannesu

Christophe Simon/Afp


U vrijeme tih posljednjih medicinskih procjena znakovita je bilo i Delonova odsutnost s pogreba Jane Birkin s kojom je, zajedno s Romy Schneider, glumio u filmu "Bazen" iz 1969. godine. Ali Jane mu je bila u mislima, objavio je dirljivu posvetu: "Otišla si da se pridružiš svome Sergeu (Gainsbourg, op. a.), Romy i svima drugima... Još jedan anđeo... Hvala ti, hvala ti, moja Jane!".

Jane je bila jedna od brojnih filmskih ljepotica s kojima je glumio, uključujući Brigitte Bardot, Lauren Bacall, Ursulu Andress i Claudiju Cardinale. U stvarnom životu osvojio je i neke od najpoželjnijih žena svijeta, poput Lane Wood, Mireille Darc i Jane Fonda.

Šarmirao Jaggerovu Marianne

Slavna je postala fotografija na kojoj se vidi kako Alain šarmira Marianne Faithfull, s kojom je slumio u filmu "Girl On A Motorcycle", dok se druge strane sjedi njezin namrgođeni tadašnji dečko Mick Jagger.

Te zavodničke dane je jedna od "velikih zvijeri" francuske kinematografije, kako ga znaju nazivati, zamijenila puno mirnijim životom, ali ga skandali vezani uz žene i dalje prate.

image

Alain Delon i Monica Vitti

-/Afp

U složenoj drami koja zaokuplja pozornost nacije, njegovih troje djece, sinovi Anthony i Alain-Fabien i kći Anouchka, koji se svi bave glumom, tužili su 60-godišnju Hiromi Rollin, Alainovu posljednju družicu, koju je upoznao 1992. na snimanju filma "Povratak Casanove", za fizičko i mentalno zlostavljanje, iskorištavanje ranjive osobe, financijske dubioze, čak i za okrutnost prema Delonovom voljenom psu Loubou.

Bijesni na Hiromi

Hiromi je prošlog ljeta izbačena iz Delonovog Chateau de la Brulerie, imanja južno od Pariza, a njegova djeca su za nju rekla da je bila samo plaćena pomoćnica u domaćinstvu koja je sebi umislila da ima puno važniju ulogu u Delonovom životu, želeći se domoći dijela njegovog bogatstva koje se procjenjuje na oko 250 milijuna dolara.

Delonov najstariji sin Anthony bio je posebno bijesan jer Hiromi nije obavijestila nikoga od djece kad je Alain pao u studenome 2021. i hitno je prevezen u bolnicu. Tek kad je Anouchka Delon nazvala oca sljedećeg dana, doznali su da je u bolnici.

image

Anouchka Delon, jedina kći francuske filmske legende

Ian Langsdon/Afp


Hiromi, pak, tvrdi kako Alainova djeca nikad nisu prihvatila njezinu romantičnu vezu s njihovim ocem, s kojim je, kako kaže, počela živjeti 2006. godine, i jedino žele zaštititi svoje nasljedstvo te manipuliraju svojim ocem.

Njezin odvjetnik naglašava kako Delon nije podnio nikakve prijave protiv svoje partnerice, ali je svoju kćerku imenovao za izvršiteljicu i čini se zadovoljnim da obitelj vodi bitku za njega, što dovodi do pitanja je li ovo posljednje, spektakularno romantično odbacivanje od strane čovjeka koji je uvijek osjećao odbojnost prema obvezivanju.

Jer je Delon, koji je odrastao u bogatom dijelu Pariza, ali je "iskočio iz tračnica" nakon razvoda roditelja i napustio je školu u dobi od 14 godina, već pokazao da je nemilosrdan kad se radi o pitanjima srca.

Varao svoju ‘ljubav života‘

Varao je Romy Schneider, s kojom je bio u petogodišnjoj vezi, upoznali su se i zaljubili 1958. na snimanju filma "Christine", javnost je bila očarana jednim od najglamuroznijih filmskih parova, ali je turbulentna veza okončana 1963. godine, premda je on kasnije u više navrata kazao kako je ona bila ljubav njegovog života.

image

Romy Schneider i Alain Delon 1962. godine

Victor Rodrigue/Collection Christophel Via Afp


Tvrdilo se i kako je dobio sina po imenu Christian s njemačkom glazbenicom Nico, ali je uporno to demantirao usprkos činjenici da je njegova majka, dakle Christianova baka, pomagala brinuti o njemu. Prošle je godine Christian, koji je postao fotograf i jako je sličio na Alaina, umro od predoziranja heroinom u dobi od 60 godina.

U konačnici će francuski pravosudni sustav morati razriješiti što se između Hiromi, Alaina i njegove djece točno događalo u drami vrijednoj filmskog scenarija, ali je teško očekivati sretan završetak.

Između užasa i fascinacije

Završno poglavlje života posljednje od muških superzvijezda zlatnog doba francuske kinematografije odvija se pod svjetlima reflektora, pred očima javnosti podijeljene između užasa i fascinacije, a čini se kako nije u pitanju samo borba protiv njegove posljednje partnerice nego zapravo raspad obitelji, rat između njegove troje djece koji ima sve elemente grčke tragedije.

Premda su naizgled ujedinjeni protiv Hiromi, Anthony je u intervjuu za Paris-Match optužio polusestru Anouchku da je lagala i manipulirala rezultatima posljednjih testiranja njihovog oca. Anouchka je preko svog odvjetnika poručila kako njihov otac više ne može izdržati agresivnost svog sina koji mu stalno govori da je senilan.

image

Alain Delon sa sinom Anthonyjem na pogrebu Jean-Paul Belmonda u rujnu 2021. godine

Thomas Coex/Afp


Razmjena uvreda uslijedila je i na televiziji prije nego što se uključio i najmlađi Alain-Fabien, koji je na Instagramu stao na stranu starijeg polubrata.

Francuski komentatori smatraju da ova obiteljska drama ima korijenje u Delonovoj vlastitoj prošlosti, problematičnom djetinjstvu i tinejdžerskoj dobi, zbog čega zapravo nikad nije bio u stanju ostvariti pravu povezanost s djecom.

Rođen u bogatom predgrađu Pariza 1935. godine, prepušten je udomiteljskoj obitelji u dobi od četiri godine nakon razvoda roditelja. Kao dječak bio je buntovna lijenčina, šest puta je izbačen iz različitih škola, kasnije je otišao u vojsku i sudjelovao u ratu u Indokini, ali je završio u vojnom zatvoru zbog krađe džipa.

Sinove gledao kao rivale

Natrag u Parizu kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća, živio je među prostitutkama i kriminalcima prije nego što je, zahvaljujući svom izgledu, ušao u svijet filma, stekao slavu i bogatstvo.

image

Christian Aaron Paffgen, sin kojeg Alain Delon nikad nije priznao

Capture Tv France 2 Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/Capture Tv France 2 Via Bestimage/bestimage/profimedia

Prema pisanju le Mondea, ne treba sumnjati da je zbog svog ega, golemog, ali nesigurnog, sinove smatrao potencijalnim rivalima. Kao otac je bio vrlo strog prema dvojici sinova, koji su tijekom života susreli s problemima s drogom, oružjem i zakonom.

S kćeri Anouchkom je bila druga priča, Delon je 2008. kazao kako nijednoj drugoj ženi u svom životu nije toliko puta rekao "volim te". U svojoj oporuci Delon je polovicu bogatstva ostavio kćeri, drugu polovicu dijele dvojica sinova.

Rat između njih troje, tvrde neki komentatori, ne vodi se zbog novca, nego zbog očeve ljubavi, rivalstva i prošlosti. Hoće li rat biti okončan Alainovom smrću, tek ćemo vidjeti...

image

Alain s Claudiom Cardinale u Cannesu 2010. godine

/Shutterstock
image

Sa suprugom Nathalie 1967. godine

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:46