StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSTALI IZNENAĐENI

Više od 70 komada oružja zaplijenjeno tijekom pretresa kuće francuskog glumca Alaina Delona

Piše SCENA SD
27. veljače 2024. - 16:59

Tijekom pretresa kuće francuskog glumca Alaina Delona u Douchy-Montcorbonu, u departmanu Loiret, zaplijenjeno je  72 komada vatrenog oružja i više od 3000 komada streljiva, objavilo je državno odvjetništvo Montargisa. Teško bolesni glumac "nema nikakvu dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja", naglasio je sud u priopćenju.

image

Alain Delon

Jacky Godard/Photo12 Via Afp

Potraga je provedena prošlog četvrtka kao reakcija na izvješće suca za skrbništvo. Djelatnik suda je prilikom posjeta Alenu Delona (88) primijetio da ima oružje u kući. U kući glumca pronađeno je ukupno 72 vatrena oružja i puno streljiva, izjavio je sudac, koji je potvrdio ranije izvještavanje lista Le Parisien. Također se pokazalo da postoji i streljana. Otvorena je istraga zbog ilegalnog skladištenja oružja i posjedovanja oružja kategorije A, B i C.

image
Guillaume Souvant/Afp

Teško oslabljeni glumac pod sudskom je zaštitom od kraja siječnja. Delon više ne smije obavljati važne pravne radnje, poput prodaje nekretnina. Odluka suda došla je kao odgovor na, između ostalog, obiteljsku svađu. Prošle godine, na primjer, Delonovo troje djece podnijelo je prijavu protiv žene koja se uselila k njemu. U međuvremenu je izbila i bitka između najstarijeg sina Antonija i njegove polusestre Anouchke.

26. travanj 2024 22:42