StoryEditorOCM

Evo kako su Milanović i Rijeke pravde prošle u njegovim Glavicama, selu pokraj Sinja odakle mu potječe otac

Piše Toni Paštar
18. travnja 2024. - 12:44

Kada je prošle subote kao gost finalne utakmice u ragbiju između "Sinja" i "Mladosti" predsjednik Zoran Milanović došao u alkarski Sinj, nije propustio kazati kako je vrijeme "sedlanja konja", neizravno najavljujući da "Rijeke pravde dolaze". Dolazak predsjednika Milanovića u Sinj i njegovo često spominjanje Glavica kao naselja kojim se ponosi jer su mu tu obiteljski korijeni nisu bili uzaludni.

Iako je SDP-ova koalicija na području administrativne jedinice Sinj osvojila tek treće mjesto, poslije HDZ-a i Mosta, s 1922 osvojena glasa ili 15,78 posto, to je relativno dobar rezultat u odnosu na ranije i neupitno je da je tome pridonio i Zoran Milanović. Lista SDP-a dobro je prošla u Sinju, mada nigdje nije osvojila relativnu većinu, ali i u Glavicama. U rodnom selu Milanovićeva pok. oca Stipe na dva biračka mjesta upisano je 3118 birača.

Glasalo ih je 1806. Svoj glas SDP-ovoj listi, kojoj je bio naklonjen Milanović, dalo ih je 325, što predstavlja 18 posto onih koji su glasali. U Glavicama Donjim, gdje su Milanovići, na izbore je od 1676 upisanih birača izišlo njih 935, od kojih je za "Rijeke pravde" svoj glas dao 371 birač ili visokih 39,68 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:41