StoryEditorOCM
HrvatskaBlago nama

Pravosudna inspekcija: Sudovi su nam bez mane

Piše Piše Vedran Marjanović
5. ožujka 2016. - 14:46
Karlovac, 080216. U posjet Zupanijskom sudu u Karlovcu dosao je novoizabrani ministar pravosudja RH Ante Sprlje. Tijekom boravka ministar je obisao zgradu pravosudja na kojoj su odnedavno zapoceli radovi obnove, koja je financirana donacijskim sredstvima Kraljevine Nroveske. Na fotografiji: Ministar pravosudja Ante Sprlje. Foto: Robert Fajt/CROPIX

Novi ministar pravosuđa Ante Šprlje uputio je ovih dana poziv sucima i državnim odvjetnicima zainteresiranima za rad u Pravosudnoj inspekciji da dostave svoje prijave i kandidature. Kako doznajemo u Ministarstvu pravosuđa, popunjava se zamišljena kvota od šest inspektora, u kojoj su sada tri sutkinje i državna odvjetnica, kojoj istječe mandat za mjesec dana.

O Pravosudnoj inspekciji, kao tijelu kojem se građani mogu požaliti na rad sudaca i sudova, u široj se javnosti malo zna. U prilog slaboj prepoznatljivosti inspekcije, svjedoči podatak da se građani nezadovoljni brzinom rješavanja svojih postupaka pred hrvatskim sudovima uglavnom obraćaju ili Ustavnom sudu ili Europskom sudu za ljudska prava.

Dok je, primjerice, u 2013. godini Pravosudna inspekcija provela 23 nadzora u ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:01