StoryEditorOCM
Politikaglas s pantovčaka

Milanović proziva: Mario Banožić je prije pet mjeseci usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći, zašto do danas nije optužen?

Piše vijesti sd
8. travnja 2024. - 09:42

Predsjednik Zoran Milanović jutros se oglasio na Facebooku. Tema njegove jutarnje objave jest jednakost pred zakonom, a konkretne mete su bivši ministar obrane Mario Banožić i premijer Andrej Plenković.

Evo što je Milanović napisao na Facebooku:

Jednakost je jedna od vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, "svi su pred zakonom jednaki" piše u hrvatskom Ustavu. I bilo je tako dok vlast nije ugrabio Andrej Plenković. Osam godina njegove autokracije pretvorilo je hrvatski ustavni poredak u sustav nepravde i nejednakosti u kojemu HDZ-ovci ne odgovaraju ni za najgore kršenje zakona.

Prošlo je pet mjeseci od kada je Mario Banožić usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći koju je i skrivio, ali još nije optužen za to nedjelo. Zašto Banožić do danas nije optužen? Siguran sam da nema ni jednog prometnog prekršaja sa smrtnim posljedicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice. Tako Plenković i HDZ vide i provode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvaćanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji ne pripadaju HDZ-ovoj sljedbi.

Dok sam Predsjednik Republike upozoravat ću na HDZ-ovo kršenje ustavnih vrednota - jer šute oni koji bi te vrednote morali provoditi - a kao premijer ću osigurati jednakost pred zakonom za sve. I zato su Hrvatskoj potrebne rijeke pravde, napisao je MIlanović.

Sudeći prema dosadašnjem tijeku sličih rasprava, reakcije prozvanih uskoro očekujemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:01