stdClass Object ( [id] => 1325634 [title] => Neke TV emisije potiču ljude na akciju, a ova je takva: ‘Tamo se događa alkemija, ovo fali modernom čovjeku‘ [alias] => neke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na Prvom programu HTV-a od 4. listopada počinje emitiranje dokumentarne serije "Planine", autorica Maje Tokić i Nataše Kraljević Kolbas, a riječ je o zabavnom i edukativnom putopisu o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života… U svakoj epizodi očekuje nas pola sata ljepote, divnih ljudi i nadahnutih misli, najavljuju autorice.

- Projekt "Planine" dogodio se spletom okolnosti. Naše je uredništvo željelo više putopisnih formata, a budući da nas dvije i privatno planinarimo, predlagale smo serijal o našim planinama. I Doris Pinčić Guberović voli planine, pa smo prvotno planirale udružiti ženske snage i krenuti u taj projekt s njom kao voditeljicom u svim epizodama.

U međuvremenu je Doris zatrudnjela pa smo promijenile koncept i odlučile da nas u svakoj epizodi vodi drugi planinar-domaćin. Obje smo scenaristice i autorice, a ja sam ovaj put preuzela i redateljsku palicu – govori nam Splićanka Maja, nekadašnja urednica Drugog programa HTV-a i Zabavnog programa HRT-a, kao i emisija "Kod nas doma" i "Puls".

---

image

Ekipa se na projektu ‘Planine‘ baš ‘našla‘

HRT PRESS
---

---

image
Biljana Blivajs/Cropix
---

Kao što je kazala, u svakoj od šest epizoda serije pratimo drugog voditelja – domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom vodi ili susreće ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila.

Četiri godišnja doba

- U vrijeme sveopće trivijalnosti, kada je slika važnija od sadržaja, mi smo se družili s ljudima kojima je planina u srcu i imaju nam što reći. Neki od njih su strastveni planinari, kao Stipe Božić, Milan Majerović Stilinović, a neki su vezani uz svoj zavičaj kao, primjerice, Dražen Turina Šajeta, koji je s nama na Učki. Neki su život posvetili planini gradeći staze i skloništa, drugi su napustili grad i vratili se u svoj zavičaj, treći su planinarenje otkrili u poznijoj dobi – ističe Nataša, koju pitamo je li bilo teško dogovoriti goste za snimanje.

- Svi su odmah pristali. Vjerojatno zato što je svima prirodno stanje biti u planini i pričati o njoj. Poslije su shvatili da i nije sve "tako prirodno". Kako nam je kroz smijeh rekla Tanja Mravak, s kojom smo na Mosoru, "nema člana ekipe koji me nije zamolio da se vratim pet koraka natrag, nešto ponovim, govorim glasnije, tiše, da gledam, da ne gledam, stotinu čuda". Ali snimanje je ozbiljan posao. Bila je to pustolovina i mnogo više od posla, priznao nam je Ivica Prtenjača s kojim smo se znojili, ali i mnogo smijali.

Serijal se snimao od prošle jeseni pa sve do ovog ljeta, dakle kroz četiri godišnja doba. No planovi su ponajviše ovisili o vremenu.

- Proljeće je bilo jako kišno, pratile smo sve prognoze, stalno zvale našeg Zorana Vakulu, mijenjale planove… Zapravo je nestabilno i kišovito vrijeme bilo naš najveći neprijatelj – kaže Nataša.

Doris će nas u prvoj epizodi voditi najpoznatijom stazom na Velebitu, Premužićevom, dugom 57 kilometara.

- Bilo nam je važno da su naši domaćini osobe koje su povezane s tom planinom. Doris Pinčić Guberović zavoljela je planine, a kao rođena Zadranka uvijek se okretala prema Velebitu. Književnica Tanja Mravak, s kojom smo na Mosoru i Perunu, kao rođena Sinjanka penjala se po kamenu dok još nije ni znala da se to zove planinarenje. Dražen Turina Šajeta nije iskusan planinar, ali je vezan uz Učku. Kako kaže, pod Učkom je odrastao, doživio prve ljubavi, imao koncerte. Na koncu, zalagao se da Učka postane park prirode. Naš poznati književnik, rođeni Riječanin Ivica Prtenjača, domaćin je na Cresu i Lošinju zato što kao nerezinski zet odlazi na Osorčicu, Sis i šumu Tramuntanu i tamo pronalazi mir i inspiraciju za svoje romane – veli Maja.

---

image

Tanja Mravak s ekipom na Mosoru

 

HRT PRESS
---

Mosor je poseban

Gledateljima u Splitu i okolici posebno će zanimljivo biti vidjeti epizodu posvećenu Mosoru.

- Mosor je meni osobno, kao i mnogima Splićanima, posebna planina. Odmalena sam se penjala tamo i volim ga oduvijek. Vikendima bi mene, sestru i brata na Mosor vodio stric planinar i njegova tadašnja djevojka, a današnja supruga. Uživali smo se penjati i družiti s njegovom planinarsko alpinističkom ekipom i slušati njihove penjačke zgode. Svi bi jedva dočekali da se Stipe Božić vrati s neke ekspedicije pa da zajedno gledamo njegove filmske zapise u kinu, i to iz prvog reda. Stipe me poznaje odmalena, kasnije smo se družili i zajedno radili na HRT-u. Odrastala sam uz njegove filmove s ekspedicija, a kasnije pratila i sve njegove serijale. U nekom času sam prestala hodati po planinama, više sam bila u urbanim nizinama. Onda opet skok na planinski vrh, i moj se život otad totalno izokrenuo - govori Maja.

---

image

Snimalo se i na Risnjaku

HRT PRESS
---

- U toj epizodi spojilo se mnogo toga što me pokreće i čini sretnom, poštovanje prema planini, ali i najdugovječnijem domaru Špiru Gruici, miris i okus najboljeg domskog čaja, koji pamtim iz djetinjstva. Od Jurice Pavičića, novinara i planinara, u toj epizodi saznajem kakva je veza između Mosora i novinarstva, a posebno su me dotakli prekrasni pejzaži rijetko viđenog zelenog Mosora i cvjetne livade na Perunu te mudre životne misli strastvenog planinara Ivice Lolića. I kako bi on rekao, Mosor je upisan u moj genetski kod. Na Mosoru se ispreplela posveta planini, djetinjstvu, ali i mojoj obitelji.

I Maja i Nataša u planinarenje su se zaljubile još u djetinjstvu.

---

image

Autorice emisije

HRT PRESS
---

- Kao dijete tata me vodio po Sljemenu i Samoborskom gorju, no tada sam stalno gnjavila pitanjem koliko još ima do vrha i žalila jer nedjeljom ne mogu gledati Sandokana. Ispada da su mi ipak šuma i brda ušli pod kožu. Mislim da smo muž i ja zarazili našu kćer jer smo je vodili po šumi dok je bila beba u nosiljci. Sada studira u Parizu i najviše žali za šumom i prirodom. Budući da živim u Samoboru i imam psa, gotovo sam svaki dan u šumi, a vikendom na Oštrcu ili Japetiću. Jedno sam vrijeme intenzivno hodala s planinarskim društvom "Vihor", no došla su djeca, kupili smo kuću u Samoboru pa sam malo zastala - kaže Nataša, koja je prije desetak godina mjesec dana provela u Nepalu i Tibetu, gdje je snimala serijal.

---

image

Predivan zalazak na Cresu

HRT PRESS
---

---

image

Na Perunu, nadomak Splita

 

HRT PRESS
---

- Nema boljeg odmora od odlaska u prirodu. Često nagovaram prijateljice da krenu sa mnom, no one se žale da su preumorne da idu hodati, da žele biti doma u miru. A bit je baš u tome da se odmakneš od svakodnevice, krećeš se i da te priroda nahrani. Kada odeš u visine, događa se nevjerojatna alkemija, što si umorniji, znojniji, to si u sebi mirniji i bistriji. Planina je veća od nas, u njoj se učimo strpljenju i poniznosti, a to nedostaje suvremenom čovjeku. Maja i ja krenule smo s idejom da gledateljima prenesemo taj osjećaj. Kako nam je rekao Stipe Božić, nisu bogati oni koji imaju novac, kuće, automobile, već oni koji iza sebe ostave priču. Nadam se da ću ja ostaviti neke priče – govori Nataša.

- Planina je čudesna; ti si malen, nebitan, prolazan, ona je velika, moćna i vječna. Stavi te na pravo mjesto. Tamo negdje gore sve je bistrije, sve je čišće, sve naučiš dijeliti; i piće i hranu, ali i emocije. Tamo se otvara nevjerojatan svijet vidika, mirisa, zvukova, boja. U planini me često nešto "božansko" dotakne i čini me sretnom. Planina me mijenja, nabolje! – zaključuje Maja.

---

image

Doris je zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu

HRT PRESS
---

---

TIMSKA IGRAČICA:

Serijal otvara Doris Pinčić Guberović

- Doris je jednostavna, ugodna, prijateljski nastrojena, timski je igrač. Ništa joj nije teško, ni ponoviti scenu nekoliko puta, niti dodatno prehodati dio staze kako bismo je snimili iz još jednog rakursa. Kuha odlično, jede sve što se iznese na stol, ne zanovijeta oko smještaja, a sami znate kako planinarska skloništa znaju biti neudobna, sa skupnim ležajevima i bez tekuće vode. Na snimanje je ponijela sve što ekipi, a i planinarima na svježem zraku treba, pošten komad domaće pancete, sira i rakiju. Zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu – otkriva nama Maja Tokić.

---

---

RAZLIČITE, ALI KOMPATIBILNE:
Prijateljstvo koje traje 15 godina

Maja i Nataša na HRT-u su radile na brojnim projektima: od talk showa "Osmi kat" do emisija "Žene povjerljivo" i "Puls".

- Nas dvije slične i različite, ali kompatibilne. Maja je temperamentna Dalmatinka, izvrsna organizatorica, voli ljude i plijeni svojom energijom. Ja sam više kontinentalni sjever, gdje je mekše i sporije. Volim reći da smo spoj kršnih Dinarida i zagorskih brega, iako moji nisu Zagorci. No na ovakvim snimanjima tim je sve. Zajedno smo od jutra do mraka, dijelimo hranu i piće, strepimo hoće li nas uhvatiti mrak ili kiša…Našim je momcima na snimanju mnogo teže nego nama jer nose svoje stvari i opremu, veru se uz stijene, a kameru ne ispuštaju iz ruku i kada mi vičemo da stanu jer će se polomiti. Dakle, ništa bez snimatelja Mirana Krčadinca, Marija Papića, snimatelja dronom Marija Maslova i tonca Jana Galića – veli Nataša.

- Natašu sam vidjela u SC kinu nakon neke filmske projekcije, ne sjećam se koji film sam gledala, ali sjećam se kako je žustro gestikulirala i nešto objašnjavala ljudima oko sebe. Znala sam već tada, opaka je ova ženska. Odlično se slažemo iako smo sasvim različite. Svaka ima svoju energiju, svoj način pristupanja temi, ljudima i ideji, ali uvijek nađemo zajednički jezik. Ako i jednoj i drugoj zasjaje oči na ideju ili sugovornika, znamo: to je to – ističe Maja.

---

---

image

Perun kraj Splita

HRT PRESS
---

---

NAJTEŽI TRENUTAK SNIMANJA:

Spašavanje Poljaka

Stijena na južnoj strani Dinare bila je naša zadnja i najteža točka snimanja. Sunce je već u jutarnjim satima pokazivalo da će dan biti jako vruć, oko 30 stupnjeva – prisjeća se Maja.

- Naš cilj je uspon po okomitoj stijeni do bivka Dinaridi na 1260 metara nadmorske visine, jer želimo vidjeti kako su to sklonište nekoć helikopterom spustili posred kamenog masiva. Planinarimo sa začetnicima te "lude" ideje Darkom Gavrićem Čerčom i Ivanom Gabelicom, dvojcem koji su osim ovog napravili još nekoliko skloništa na Dinari. Čim smo se uspenjali teškom planinarskom stazom, pomažući se sajlom i klinovima, naši protagonisti, od kojih je jedan član HGSS-a, dobivaju poziv da su se dvojica Poljaka našli u nevolji usred ferate na južnoj stijeni, baš negdje blizu nas. Naime, to je najzahtjevnija ferata u Hrvatskoj. Ukupna dužina joj je 1700 metara, visinska razlika 730 metara, a za spremne i istrenirane penjače potrebno je oko 5 i pol sati da je prijeđu. Odmah smo stupili u kontakt s Poljacima. U nekoliko sam navrata razgovarala s jednim od Poljaka i pokušala ga smiriti, bili su iznemogli, hvatali su ih panika i strah, i to im je otežalo kretanje. Pokušali smo locirati na kojem dijelu ferate se nalaze i dojavili smo koordinate HGSS stanici Šibenik. U tom su trenutku Poljaci imali dovoljno vode, no ošamućeni od jakog sunca i temperature od oko 30 stupnjeva polako su gubili snagu. Nakon nekoliko telefonskih poziva, u kojima ih pokušavam pribrati i smiriti, dvojica Poljaka odlučila su nastaviti s usponom na vrh ferate. Ponovno sam razgovarala s njima da provjerim u kakvom su stanju i ubrzo smo shvatili da gube snagu te da ne mogu nastaviti uspon na vrh ferate. Potom stupaju spašavatelji HGSS stanice Šibenik u akciju. Četvero spašavatelja helikopterom je prebačeno na Dinaru, ulaze u feratu i uskoro nailaze na poljski dvojac. Slijedi dugotrajni silazak do podnožja, gdje ih u kasnim večernjim satima dočekuju kolege spašavatelji s dva vozila.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NEČEG BOŽANSKOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => IMA NEČEG BOŽANSKOG 2 0 7407 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-20 19:38:44 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-26 10:33:25 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-09-26 10:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Neki TV sadržaji potiču ljude na akciju, a ovaj je takav: 'Tamo se događa alkemija, ovo fali modernom čovjeku' [metakey] => planine, maja tokić, nataša kraljević kolbas, Stipe Božić, HRT, dokumntarni serijal [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668691.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679888.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668699.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668694.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668693.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668693.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25668692.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679886.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679887.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679889.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679890.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679891.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679892.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679894.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679895.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679896.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25679954.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Biljana Blivajs\/Cropix","HRT PRESS","Biljana Blivajs\/Cropix","Biljana Blivajs\/Cropix","Biljana Blivajs\/Cropix","Biljana Blivajs\/Cropix","Biljana Blivajs\/Cropix","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS","HRT PRESS"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Maja Toki\u0107 i Natasa Kraljevi\u0107 Kolbas, autorice su nove HRT-ove serije \u2018Planine\u2018<\/p>","

Ekipa se na projektu \u2018Planine\u2018 ba\u0161\u00a0\u2018na\u0161la\u2018<\/p>","","","

Planina je \u010dudesna; ti si malen, nebitan, prolazan, ona je velika, mo\u0107na i vje\u010dna, smatraju autorice<\/p>","","","

Predivan zalazak na Cresu<\/p>","

Na Perunu, nadomak Splita<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Doris je zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu<\/p>","

Snimalo se i na Risnjaku<\/p>","

Perun kraj Splita<\/p>","

Autorice emisije<\/p>","

Hodalo se i po Velebitu<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Za njih je planina ogromna sre\u0107a<\/p>","

Ekipa na izvoru Kupe<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Tanja Mravak s ekipom na Mosoru<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25668691_1920.jpg":"1920x1080","k_25668691_1280.jpg":"1280x1280","k_25668691_1024.jpg":"1024x1024","k_25668691_640.jpg":"640x640","k_25668691_480.jpg":"480x480","k_25668691_340.jpg":"340x340","k_25668691_220.jpg":"220x220","o_25668691_1280.jpg":"1280x853","o_25668691_1024.jpg":"1024x682","o_25668691_640.jpg":"640x426","o_25668691_480.jpg":"480x320","o_25668691_340.jpg":"340x226","o_25668691_220.jpg":"220x146","h_25668691_1280.jpg":"1280x854","h_25668691_1024.jpg":"1024x683","h_25668691_640.jpg":"640x427","h_25668691_480.jpg":"480x320","h_25668691_340.jpg":"340x227","h_25668691_220.jpg":"220x147","pp_25668691_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668691_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668691_640.jpg":"640x814","pp_25668691_480.jpg":"480x611","pp_25668691_340.jpg":"340x432","pp_25668691_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1442","hd_25679888_1920.jpg":"1920x1080","k_25679888_1280.jpg":"1280x1280","k_25679888_1024.jpg":"1024x1024","k_25679888_640.jpg":"640x640","k_25679888_480.jpg":"480x480","k_25679888_340.jpg":"340x340","k_25679888_220.jpg":"220x220","o_25679888_1280.jpg":"1280x961","o_25679888_1024.jpg":"1024x769","o_25679888_640.jpg":"640x480","o_25679888_480.jpg":"480x360","o_25679888_340.jpg":"340x255","o_25679888_220.jpg":"220x165","h_25679888_1280.jpg":"1280x854","h_25679888_1024.jpg":"1024x683","h_25679888_640.jpg":"640x427","h_25679888_480.jpg":"480x320","h_25679888_340.jpg":"340x227","h_25679888_220.jpg":"220x147","pp_25679888_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679888_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679888_640.jpg":"640x814","pp_25679888_480.jpg":"480x611","pp_25679888_340.jpg":"340x432","pp_25679888_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25668699_1920.jpg":"1920x1080","k_25668699_1280.jpg":"1280x1280","k_25668699_1024.jpg":"1024x1024","k_25668699_640.jpg":"640x640","k_25668699_480.jpg":"480x480","k_25668699_340.jpg":"340x340","k_25668699_220.jpg":"220x220","o_25668699_1280.jpg":"1280x1920","o_25668699_1024.jpg":"1024x1536","o_25668699_640.jpg":"640x960","o_25668699_480.jpg":"480x720","o_25668699_340.jpg":"340x510","o_25668699_220.jpg":"220x330","h_25668699_1280.jpg":"1280x854","h_25668699_1024.jpg":"1024x683","h_25668699_640.jpg":"640x427","h_25668699_480.jpg":"480x320","h_25668699_340.jpg":"340x227","h_25668699_220.jpg":"220x147","pp_25668699_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668699_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668699_640.jpg":"640x814","pp_25668699_480.jpg":"480x611","pp_25668699_340.jpg":"340x432","pp_25668699_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25668694_1920.jpg":"1920x1080","k_25668694_1280.jpg":"1280x1280","k_25668694_1024.jpg":"1024x1024","k_25668694_640.jpg":"640x640","k_25668694_480.jpg":"480x480","k_25668694_340.jpg":"340x340","k_25668694_220.jpg":"220x220","o_25668694_1280.jpg":"1280x853","o_25668694_1024.jpg":"1024x682","o_25668694_640.jpg":"640x426","o_25668694_480.jpg":"480x320","o_25668694_340.jpg":"340x226","o_25668694_220.jpg":"220x146","h_25668694_1280.jpg":"1280x854","h_25668694_1024.jpg":"1024x683","h_25668694_640.jpg":"640x427","h_25668694_480.jpg":"480x320","h_25668694_340.jpg":"340x227","h_25668694_220.jpg":"220x147","pp_25668694_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668694_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668694_640.jpg":"640x814","pp_25668694_480.jpg":"480x611","pp_25668694_340.jpg":"340x432","pp_25668694_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_25668693_1920.jpg":"1920x1080","k_25668693_1280.jpg":"1280x1280","k_25668693_1024.jpg":"1024x1024","k_25668693_640.jpg":"640x640","k_25668693_480.jpg":"480x480","k_25668693_340.jpg":"340x340","k_25668693_220.jpg":"220x220","o_25668693_1280.jpg":"1280x878","o_25668693_1024.jpg":"1024x702","o_25668693_640.jpg":"640x439","o_25668693_480.jpg":"480x329","o_25668693_340.jpg":"340x233","o_25668693_220.jpg":"220x150","h_25668693_1280.jpg":"1280x854","h_25668693_1024.jpg":"1024x683","h_25668693_640.jpg":"640x427","h_25668693_480.jpg":"480x320","h_25668693_340.jpg":"340x227","h_25668693_220.jpg":"220x147","pp_25668693_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668693_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668693_640.jpg":"640x814","pp_25668693_480.jpg":"480x611","pp_25668693_340.jpg":"340x432","pp_25668693_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_25668693_1920.jpg":"1920x1080","k_25668693_1280.jpg":"1280x1280","k_25668693_1024.jpg":"1024x1024","k_25668693_640.jpg":"640x640","k_25668693_480.jpg":"480x480","k_25668693_340.jpg":"340x340","k_25668693_220.jpg":"220x220","o_25668693_1280.jpg":"1280x878","o_25668693_1024.jpg":"1024x702","o_25668693_640.jpg":"640x439","o_25668693_480.jpg":"480x329","o_25668693_340.jpg":"340x233","o_25668693_220.jpg":"220x150","h_25668693_1280.jpg":"1280x854","h_25668693_1024.jpg":"1024x683","h_25668693_640.jpg":"640x427","h_25668693_480.jpg":"480x320","h_25668693_340.jpg":"340x227","h_25668693_220.jpg":"220x147","pp_25668693_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668693_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668693_640.jpg":"640x814","pp_25668693_480.jpg":"480x611","pp_25668693_340.jpg":"340x432","pp_25668693_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25668692_1920.jpg":"1920x1080","k_25668692_1280.jpg":"1280x1280","k_25668692_1024.jpg":"1024x1024","k_25668692_640.jpg":"640x640","k_25668692_480.jpg":"480x480","k_25668692_340.jpg":"340x340","k_25668692_220.jpg":"220x220","o_25668692_1280.jpg":"1280x853","o_25668692_1024.jpg":"1024x682","o_25668692_640.jpg":"640x426","o_25668692_480.jpg":"480x320","o_25668692_340.jpg":"340x226","o_25668692_220.jpg":"220x146","h_25668692_1280.jpg":"1280x854","h_25668692_1024.jpg":"1024x683","h_25668692_640.jpg":"640x427","h_25668692_480.jpg":"480x320","h_25668692_340.jpg":"340x227","h_25668692_220.jpg":"220x147","pp_25668692_1280.jpg":"1280x1628","pp_25668692_1024.jpg":"1024x1303","pp_25668692_640.jpg":"640x814","pp_25668692_480.jpg":"480x611","pp_25668692_340.jpg":"340x432","pp_25668692_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1080","hd_25679886_1920.jpg":"1920x1080","k_25679886_1280.jpg":"1280x1280","k_25679886_1024.jpg":"1024x1024","k_25679886_640.jpg":"640x640","k_25679886_480.jpg":"480x480","k_25679886_340.jpg":"340x340","k_25679886_220.jpg":"220x220","o_25679886_1280.jpg":"1280x960","o_25679886_1024.jpg":"1024x768","o_25679886_640.jpg":"640x480","o_25679886_480.jpg":"480x360","o_25679886_340.jpg":"340x255","o_25679886_220.jpg":"220x165","h_25679886_1280.jpg":"1280x854","h_25679886_1024.jpg":"1024x683","h_25679886_640.jpg":"640x427","h_25679886_480.jpg":"480x320","h_25679886_340.jpg":"340x227","h_25679886_220.jpg":"220x147","pp_25679886_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679886_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679886_640.jpg":"640x814","pp_25679886_480.jpg":"480x611","pp_25679886_340.jpg":"340x432","pp_25679886_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2556","hd_25679887_1920.jpg":"1920x1080","k_25679887_1280.jpg":"1280x1280","k_25679887_1024.jpg":"1024x1024","k_25679887_640.jpg":"640x640","k_25679887_480.jpg":"480x480","k_25679887_340.jpg":"340x340","k_25679887_220.jpg":"220x220","o_25679887_1280.jpg":"1280x1704","o_25679887_1024.jpg":"1024x1363","o_25679887_640.jpg":"640x852","o_25679887_480.jpg":"480x639","o_25679887_340.jpg":"340x452","o_25679887_220.jpg":"220x292","h_25679887_1280.jpg":"1280x854","h_25679887_1024.jpg":"1024x683","h_25679887_640.jpg":"640x427","h_25679887_480.jpg":"480x320","h_25679887_340.jpg":"340x227","h_25679887_220.jpg":"220x147","pp_25679887_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679887_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679887_640.jpg":"640x814","pp_25679887_480.jpg":"480x611","pp_25679887_340.jpg":"340x432","pp_25679887_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1800x1350","hd_25679889_1920.jpg":"1920x1080","k_25679889_1280.jpg":"1280x1280","k_25679889_1024.jpg":"1024x1024","k_25679889_640.jpg":"640x640","k_25679889_480.jpg":"480x480","k_25679889_340.jpg":"340x340","k_25679889_220.jpg":"220x220","o_25679889_1280.jpg":"1280x960","o_25679889_1024.jpg":"1024x768","o_25679889_640.jpg":"640x480","o_25679889_480.jpg":"480x360","o_25679889_340.jpg":"340x255","o_25679889_220.jpg":"220x165","h_25679889_1280.jpg":"1280x854","h_25679889_1024.jpg":"1024x683","h_25679889_640.jpg":"640x427","h_25679889_480.jpg":"480x320","h_25679889_340.jpg":"340x227","h_25679889_220.jpg":"220x147","pp_25679889_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679889_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679889_640.jpg":"640x814","pp_25679889_480.jpg":"480x611","pp_25679889_340.jpg":"340x432","pp_25679889_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_25679890_1920.jpg":"1920x1080","k_25679890_1280.jpg":"1280x1280","k_25679890_1024.jpg":"1024x1024","k_25679890_640.jpg":"640x640","k_25679890_480.jpg":"480x480","k_25679890_340.jpg":"340x340","k_25679890_220.jpg":"220x220","o_25679890_1280.jpg":"1280x960","o_25679890_1024.jpg":"1024x768","o_25679890_640.jpg":"640x480","o_25679890_480.jpg":"480x360","o_25679890_340.jpg":"340x255","o_25679890_220.jpg":"220x165","h_25679890_1280.jpg":"1280x854","h_25679890_1024.jpg":"1024x683","h_25679890_640.jpg":"640x427","h_25679890_480.jpg":"480x320","h_25679890_340.jpg":"340x227","h_25679890_220.jpg":"220x147","pp_25679890_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679890_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679890_640.jpg":"640x814","pp_25679890_480.jpg":"480x611","pp_25679890_340.jpg":"340x432","pp_25679890_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1824x840","hd_25679891_1920.jpg":"1920x1080","k_25679891_1280.jpg":"1280x1280","k_25679891_1024.jpg":"1024x1024","k_25679891_640.jpg":"640x640","k_25679891_480.jpg":"480x480","k_25679891_340.jpg":"340x340","k_25679891_220.jpg":"220x220","o_25679891_1280.jpg":"1280x589","o_25679891_1024.jpg":"1024x471","o_25679891_640.jpg":"640x294","o_25679891_480.jpg":"480x221","o_25679891_340.jpg":"340x156","o_25679891_220.jpg":"220x101","h_25679891_1280.jpg":"1280x854","h_25679891_1024.jpg":"1024x683","h_25679891_640.jpg":"640x427","h_25679891_480.jpg":"480x320","h_25679891_340.jpg":"340x227","h_25679891_220.jpg":"220x147","pp_25679891_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679891_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679891_640.jpg":"640x814","pp_25679891_480.jpg":"480x611","pp_25679891_340.jpg":"340x432","pp_25679891_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2566","hd_25679892_1920.jpg":"1920x1080","k_25679892_1280.jpg":"1280x1280","k_25679892_1024.jpg":"1024x1024","k_25679892_640.jpg":"640x640","k_25679892_480.jpg":"480x480","k_25679892_340.jpg":"340x340","k_25679892_220.jpg":"220x220","o_25679892_1280.jpg":"1280x1710","o_25679892_1024.jpg":"1024x1368","o_25679892_640.jpg":"640x855","o_25679892_480.jpg":"480x641","o_25679892_340.jpg":"340x454","o_25679892_220.jpg":"220x294","h_25679892_1280.jpg":"1280x854","h_25679892_1024.jpg":"1024x683","h_25679892_640.jpg":"640x427","h_25679892_480.jpg":"480x320","h_25679892_340.jpg":"340x227","h_25679892_220.jpg":"220x147","pp_25679892_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679892_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679892_640.jpg":"640x814","pp_25679892_480.jpg":"480x611","pp_25679892_340.jpg":"340x432","pp_25679892_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1442","hd_25679894_1920.jpg":"1920x1080","k_25679894_1280.jpg":"1280x1280","k_25679894_1024.jpg":"1024x1024","k_25679894_640.jpg":"640x640","k_25679894_480.jpg":"480x480","k_25679894_340.jpg":"340x340","k_25679894_220.jpg":"220x220","o_25679894_1280.jpg":"1280x961","o_25679894_1024.jpg":"1024x769","o_25679894_640.jpg":"640x480","o_25679894_480.jpg":"480x360","o_25679894_340.jpg":"340x255","o_25679894_220.jpg":"220x165","h_25679894_1280.jpg":"1280x854","h_25679894_1024.jpg":"1024x683","h_25679894_640.jpg":"640x427","h_25679894_480.jpg":"480x320","h_25679894_340.jpg":"340x227","h_25679894_220.jpg":"220x147","pp_25679894_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679894_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679894_640.jpg":"640x814","pp_25679894_480.jpg":"480x611","pp_25679894_340.jpg":"340x432","pp_25679894_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_25679895_1920.jpg":"1920x1080","k_25679895_1280.jpg":"1280x1280","k_25679895_1024.jpg":"1024x1024","k_25679895_640.jpg":"640x640","k_25679895_480.jpg":"480x480","k_25679895_340.jpg":"340x340","k_25679895_220.jpg":"220x220","o_25679895_1280.jpg":"1280x960","o_25679895_1024.jpg":"1024x768","o_25679895_640.jpg":"640x480","o_25679895_480.jpg":"480x360","o_25679895_340.jpg":"340x255","o_25679895_220.jpg":"220x165","h_25679895_1280.jpg":"1280x854","h_25679895_1024.jpg":"1024x683","h_25679895_640.jpg":"640x427","h_25679895_480.jpg":"480x320","h_25679895_340.jpg":"340x227","h_25679895_220.jpg":"220x147","pp_25679895_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679895_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679895_640.jpg":"640x814","pp_25679895_480.jpg":"480x611","pp_25679895_340.jpg":"340x432","pp_25679895_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1437","hd_25679896_1920.jpg":"1920x1080","k_25679896_1280.jpg":"1280x1280","k_25679896_1024.jpg":"1024x1024","k_25679896_640.jpg":"640x640","k_25679896_480.jpg":"480x480","k_25679896_340.jpg":"340x340","k_25679896_220.jpg":"220x220","o_25679896_1280.jpg":"1280x958","o_25679896_1024.jpg":"1024x766","o_25679896_640.jpg":"640x479","o_25679896_480.jpg":"480x359","o_25679896_340.jpg":"340x254","o_25679896_220.jpg":"220x164","h_25679896_1280.jpg":"1280x854","h_25679896_1024.jpg":"1024x683","h_25679896_640.jpg":"640x427","h_25679896_480.jpg":"480x320","h_25679896_340.jpg":"340x227","h_25679896_220.jpg":"220x147","pp_25679896_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679896_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679896_640.jpg":"640x814","pp_25679896_480.jpg":"480x611","pp_25679896_340.jpg":"340x432","pp_25679896_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2566","hd_25679954_1920.jpg":"1920x1080","k_25679954_1280.jpg":"1280x1280","k_25679954_1024.jpg":"1024x1024","k_25679954_640.jpg":"640x640","k_25679954_480.jpg":"480x480","k_25679954_340.jpg":"340x340","k_25679954_220.jpg":"220x220","o_25679954_1280.jpg":"1280x1710","o_25679954_1024.jpg":"1024x1368","o_25679954_640.jpg":"640x855","o_25679954_480.jpg":"480x641","o_25679954_340.jpg":"340x454","o_25679954_220.jpg":"220x294","h_25679954_1280.jpg":"1280x854","h_25679954_1024.jpg":"1024x683","h_25679954_640.jpg":"640x427","h_25679954_480.jpg":"480x320","h_25679954_340.jpg":"340x227","h_25679954_220.jpg":"220x147","pp_25679954_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679954_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679954_640.jpg":"640x814","pp_25679954_480.jpg":"480x611","pp_25679954_340.jpg":"340x432","pp_25679954_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7742829 Threads: 3 Questions: 1563254883 Slow queries: 4768397 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111563765 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/neke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku-1325634 [printLink] => /kultura/film-tv/neke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku-1325634?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 291623 [name] => planine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => planine [link] => /tag/planine ) [1] => stdClass Object ( [id] => 730779 [name] => maja tokić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-22 17:37:22 [main_article_id] => 0 [alias] => maja-tokic [link] => /tag/maja-tokic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 730780 [name] => nataša kraljević kolbas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-22 17:37:22 [main_article_id] => 0 [alias] => natasa-kraljevic-kolbas [link] => /tag/natasa-kraljevic-kolbas ) [3] => stdClass Object ( [id] => 303221 [name] => stipe božić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stipe-bozic [link] => /tag/stipe-bozic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 328175 [name] => hrt [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrt [link] => /tag/hrt ) [5] => stdClass Object ( [id] => 730781 [name] => dokumntarni serijal [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-22 17:37:23 [main_article_id] => 0 [alias] => dokumntarni-serijal [link] => /tag/dokumntarni-serijal ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NEČEG BOŽANSKOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neke TV emisije potiču ljude na akciju, a ova je takva: ‘Tamo se događa alkemija, ovo fali modernom čovjeku‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668691.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Biljana Blivajs/Cropix [mainImageDesc] =>

Maja Tokić i Natasa Kraljević Kolbas, autorice su nove HRT-ove serije ‘Planine‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668691.jpg [title] =>

Maja Tokić i Natasa Kraljević Kolbas, autorice su nove HRT-ove serije ‘Planine‘

Biljana Blivajs/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679888.jpg [title] =>

Ekipa se na projektu ‘Planine‘ baš ‘našla‘

HRT PRESS ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668699.jpg [title] => Biljana Blivajs/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668694.jpg [title] => Biljana Blivajs/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668693.jpg [title] =>

Planina je čudesna; ti si malen, nebitan, prolazan, ona je velika, moćna i vječna, smatraju autorice

Biljana Blivajs/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668693.jpg [title] => Biljana Blivajs/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25668692.jpg [title] => Biljana Blivajs/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679886.jpg [title] =>

Predivan zalazak na Cresu

HRT PRESS ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679887.jpg [title] =>

Na Perunu, nadomak Splita

 

HRT PRESS ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679889.jpg [title] =>

Doris je zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu

HRT PRESS ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679890.jpg [title] =>

Snimalo se i na Risnjaku

HRT PRESS ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679891.jpg [title] =>

Perun kraj Splita

HRT PRESS ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679892.jpg [title] =>

Autorice emisije

HRT PRESS ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679894.jpg [title] =>

Hodalo se i po Velebitu

 

HRT PRESS ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679895.jpg [title] =>

Za njih je planina ogromna sreća

HRT PRESS ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679896.jpg [title] =>

Ekipa na izvoru Kupe

 

HRT PRESS ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25679954.jpg [title] =>

Tanja Mravak s ekipom na Mosoru

 

HRT PRESS ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na Prvom programu HTV-a od 4. listopada počinje emitiranje dokumentarne serije "Planine", autorica Maje Tokić i Nataše Kraljević Kolbas, a riječ je o zabavnom i edukativnom putopisu o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života… U svakoj epizodi očekuje nas pola sata ljepote, divnih ljudi i nadahnutih misli, najavljuju autorice.

- Projekt "Planine" dogodio se spletom okolnosti. Naše je uredništvo željelo više putopisnih formata, a budući da nas dvije i privatno planinarimo, predlagale smo serijal o našim planinama. I Doris Pinčić Guberović voli planine, pa smo prvotno planirale udružiti ženske snage i krenuti u taj projekt s njom kao voditeljicom u svim epizodama.

U međuvremenu je Doris zatrudnjela pa smo promijenile koncept i odlučile da nas u svakoj epizodi vodi drugi planinar-domaćin. Obje smo scenaristice i autorice, a ja sam ovaj put preuzela i redateljsku palicu – govori nam Splićanka Maja, nekadašnja urednica Drugog programa HTV-a i Zabavnog programa HRT-a, kao i emisija "Kod nas doma" i "Puls".

---

image

Ekipa se na projektu ‘Planine‘ baš ‘našla‘

HRT PRESS
---

---

image
Biljana Blivajs/Cropix
---

Kao što je kazala, u svakoj od šest epizoda serije pratimo drugog voditelja – domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom vodi ili susreće ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila.

Četiri godišnja doba

- U vrijeme sveopće trivijalnosti, kada je slika važnija od sadržaja, mi smo se družili s ljudima kojima je planina u srcu i imaju nam što reći. Neki od njih su strastveni planinari, kao Stipe Božić, Milan Majerović Stilinović, a neki su vezani uz svoj zavičaj kao, primjerice, Dražen Turina Šajeta, koji je s nama na Učki. Neki su život posvetili planini gradeći staze i skloništa, drugi su napustili grad i vratili se u svoj zavičaj, treći su planinarenje otkrili u poznijoj dobi – ističe Nataša, koju pitamo je li bilo teško dogovoriti goste za snimanje.

- Svi su odmah pristali. Vjerojatno zato što je svima prirodno stanje biti u planini i pričati o njoj. Poslije su shvatili da i nije sve "tako prirodno". Kako nam je kroz smijeh rekla Tanja Mravak, s kojom smo na Mosoru, "nema člana ekipe koji me nije zamolio da se vratim pet koraka natrag, nešto ponovim, govorim glasnije, tiše, da gledam, da ne gledam, stotinu čuda". Ali snimanje je ozbiljan posao. Bila je to pustolovina i mnogo više od posla, priznao nam je Ivica Prtenjača s kojim smo se znojili, ali i mnogo smijali.

Serijal se snimao od prošle jeseni pa sve do ovog ljeta, dakle kroz četiri godišnja doba. No planovi su ponajviše ovisili o vremenu.

- Proljeće je bilo jako kišno, pratile smo sve prognoze, stalno zvale našeg Zorana Vakulu, mijenjale planove… Zapravo je nestabilno i kišovito vrijeme bilo naš najveći neprijatelj – kaže Nataša.

Doris će nas u prvoj epizodi voditi najpoznatijom stazom na Velebitu, Premužićevom, dugom 57 kilometara.

- Bilo nam je važno da su naši domaćini osobe koje su povezane s tom planinom. Doris Pinčić Guberović zavoljela je planine, a kao rođena Zadranka uvijek se okretala prema Velebitu. Književnica Tanja Mravak, s kojom smo na Mosoru i Perunu, kao rođena Sinjanka penjala se po kamenu dok još nije ni znala da se to zove planinarenje. Dražen Turina Šajeta nije iskusan planinar, ali je vezan uz Učku. Kako kaže, pod Učkom je odrastao, doživio prve ljubavi, imao koncerte. Na koncu, zalagao se da Učka postane park prirode. Naš poznati književnik, rođeni Riječanin Ivica Prtenjača, domaćin je na Cresu i Lošinju zato što kao nerezinski zet odlazi na Osorčicu, Sis i šumu Tramuntanu i tamo pronalazi mir i inspiraciju za svoje romane – veli Maja.

---

image

Tanja Mravak s ekipom na Mosoru

 

HRT PRESS
---

Mosor je poseban

Gledateljima u Splitu i okolici posebno će zanimljivo biti vidjeti epizodu posvećenu Mosoru.

- Mosor je meni osobno, kao i mnogima Splićanima, posebna planina. Odmalena sam se penjala tamo i volim ga oduvijek. Vikendima bi mene, sestru i brata na Mosor vodio stric planinar i njegova tadašnja djevojka, a današnja supruga. Uživali smo se penjati i družiti s njegovom planinarsko alpinističkom ekipom i slušati njihove penjačke zgode. Svi bi jedva dočekali da se Stipe Božić vrati s neke ekspedicije pa da zajedno gledamo njegove filmske zapise u kinu, i to iz prvog reda. Stipe me poznaje odmalena, kasnije smo se družili i zajedno radili na HRT-u. Odrastala sam uz njegove filmove s ekspedicija, a kasnije pratila i sve njegove serijale. U nekom času sam prestala hodati po planinama, više sam bila u urbanim nizinama. Onda opet skok na planinski vrh, i moj se život otad totalno izokrenuo - govori Maja.

---

image

Snimalo se i na Risnjaku

HRT PRESS
---

- U toj epizodi spojilo se mnogo toga što me pokreće i čini sretnom, poštovanje prema planini, ali i najdugovječnijem domaru Špiru Gruici, miris i okus najboljeg domskog čaja, koji pamtim iz djetinjstva. Od Jurice Pavičića, novinara i planinara, u toj epizodi saznajem kakva je veza između Mosora i novinarstva, a posebno su me dotakli prekrasni pejzaži rijetko viđenog zelenog Mosora i cvjetne livade na Perunu te mudre životne misli strastvenog planinara Ivice Lolića. I kako bi on rekao, Mosor je upisan u moj genetski kod. Na Mosoru se ispreplela posveta planini, djetinjstvu, ali i mojoj obitelji.

I Maja i Nataša u planinarenje su se zaljubile još u djetinjstvu.

---

image

Autorice emisije

HRT PRESS
---

- Kao dijete tata me vodio po Sljemenu i Samoborskom gorju, no tada sam stalno gnjavila pitanjem koliko još ima do vrha i žalila jer nedjeljom ne mogu gledati Sandokana. Ispada da su mi ipak šuma i brda ušli pod kožu. Mislim da smo muž i ja zarazili našu kćer jer smo je vodili po šumi dok je bila beba u nosiljci. Sada studira u Parizu i najviše žali za šumom i prirodom. Budući da živim u Samoboru i imam psa, gotovo sam svaki dan u šumi, a vikendom na Oštrcu ili Japetiću. Jedno sam vrijeme intenzivno hodala s planinarskim društvom "Vihor", no došla su djeca, kupili smo kuću u Samoboru pa sam malo zastala - kaže Nataša, koja je prije desetak godina mjesec dana provela u Nepalu i Tibetu, gdje je snimala serijal.

---

image

Predivan zalazak na Cresu

HRT PRESS
---

---

image

Na Perunu, nadomak Splita

 

HRT PRESS
---

- Nema boljeg odmora od odlaska u prirodu. Često nagovaram prijateljice da krenu sa mnom, no one se žale da su preumorne da idu hodati, da žele biti doma u miru. A bit je baš u tome da se odmakneš od svakodnevice, krećeš se i da te priroda nahrani. Kada odeš u visine, događa se nevjerojatna alkemija, što si umorniji, znojniji, to si u sebi mirniji i bistriji. Planina je veća od nas, u njoj se učimo strpljenju i poniznosti, a to nedostaje suvremenom čovjeku. Maja i ja krenule smo s idejom da gledateljima prenesemo taj osjećaj. Kako nam je rekao Stipe Božić, nisu bogati oni koji imaju novac, kuće, automobile, već oni koji iza sebe ostave priču. Nadam se da ću ja ostaviti neke priče – govori Nataša.

- Planina je čudesna; ti si malen, nebitan, prolazan, ona je velika, moćna i vječna. Stavi te na pravo mjesto. Tamo negdje gore sve je bistrije, sve je čišće, sve naučiš dijeliti; i piće i hranu, ali i emocije. Tamo se otvara nevjerojatan svijet vidika, mirisa, zvukova, boja. U planini me često nešto "božansko" dotakne i čini me sretnom. Planina me mijenja, nabolje! – zaključuje Maja.

---

image

Doris je zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu

HRT PRESS
---

---

TIMSKA IGRAČICA:

Serijal otvara Doris Pinčić Guberović

- Doris je jednostavna, ugodna, prijateljski nastrojena, timski je igrač. Ništa joj nije teško, ni ponoviti scenu nekoliko puta, niti dodatno prehodati dio staze kako bismo je snimili iz još jednog rakursa. Kuha odlično, jede sve što se iznese na stol, ne zanovijeta oko smještaja, a sami znate kako planinarska skloništa znaju biti neudobna, sa skupnim ležajevima i bez tekuće vode. Na snimanje je ponijela sve što ekipi, a i planinarima na svježem zraku treba, pošten komad domaće pancete, sira i rakiju. Zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu – otkriva nama Maja Tokić.

---

---

RAZLIČITE, ALI KOMPATIBILNE:
Prijateljstvo koje traje 15 godina

Maja i Nataša na HRT-u su radile na brojnim projektima: od talk showa "Osmi kat" do emisija "Žene povjerljivo" i "Puls".

- Nas dvije slične i različite, ali kompatibilne. Maja je temperamentna Dalmatinka, izvrsna organizatorica, voli ljude i plijeni svojom energijom. Ja sam više kontinentalni sjever, gdje je mekše i sporije. Volim reći da smo spoj kršnih Dinarida i zagorskih brega, iako moji nisu Zagorci. No na ovakvim snimanjima tim je sve. Zajedno smo od jutra do mraka, dijelimo hranu i piće, strepimo hoće li nas uhvatiti mrak ili kiša…Našim je momcima na snimanju mnogo teže nego nama jer nose svoje stvari i opremu, veru se uz stijene, a kameru ne ispuštaju iz ruku i kada mi vičemo da stanu jer će se polomiti. Dakle, ništa bez snimatelja Mirana Krčadinca, Marija Papića, snimatelja dronom Marija Maslova i tonca Jana Galića – veli Nataša.

- Natašu sam vidjela u SC kinu nakon neke filmske projekcije, ne sjećam se koji film sam gledala, ali sjećam se kako je žustro gestikulirala i nešto objašnjavala ljudima oko sebe. Znala sam već tada, opaka je ova ženska. Odlično se slažemo iako smo sasvim različite. Svaka ima svoju energiju, svoj način pristupanja temi, ljudima i ideji, ali uvijek nađemo zajednički jezik. Ako i jednoj i drugoj zasjaje oči na ideju ili sugovornika, znamo: to je to – ističe Maja.

---

---

image

Perun kraj Splita

HRT PRESS
---

---

NAJTEŽI TRENUTAK SNIMANJA:

Spašavanje Poljaka

Stijena na južnoj strani Dinare bila je naša zadnja i najteža točka snimanja. Sunce je već u jutarnjim satima pokazivalo da će dan biti jako vruć, oko 30 stupnjeva – prisjeća se Maja.

- Naš cilj je uspon po okomitoj stijeni do bivka Dinaridi na 1260 metara nadmorske visine, jer želimo vidjeti kako su to sklonište nekoć helikopterom spustili posred kamenog masiva. Planinarimo sa začetnicima te "lude" ideje Darkom Gavrićem Čerčom i Ivanom Gabelicom, dvojcem koji su osim ovog napravili još nekoliko skloništa na Dinari. Čim smo se uspenjali teškom planinarskom stazom, pomažući se sajlom i klinovima, naši protagonisti, od kojih je jedan član HGSS-a, dobivaju poziv da su se dvojica Poljaka našli u nevolji usred ferate na južnoj stijeni, baš negdje blizu nas. Naime, to je najzahtjevnija ferata u Hrvatskoj. Ukupna dužina joj je 1700 metara, visinska razlika 730 metara, a za spremne i istrenirane penjače potrebno je oko 5 i pol sati da je prijeđu. Odmah smo stupili u kontakt s Poljacima. U nekoliko sam navrata razgovarala s jednim od Poljaka i pokušala ga smiriti, bili su iznemogli, hvatali su ih panika i strah, i to im je otežalo kretanje. Pokušali smo locirati na kojem dijelu ferate se nalaze i dojavili smo koordinate HGSS stanici Šibenik. U tom su trenutku Poljaci imali dovoljno vode, no ošamućeni od jakog sunca i temperature od oko 30 stupnjeva polako su gubili snagu. Nakon nekoliko telefonskih poziva, u kojima ih pokušavam pribrati i smiriti, dvojica Poljaka odlučila su nastaviti s usponom na vrh ferate. Ponovno sam razgovarala s njima da provjerim u kakvom su stanju i ubrzo smo shvatili da gube snagu te da ne mogu nastaviti uspon na vrh ferate. Potom stupaju spašavatelji HGSS stanice Šibenik u akciju. Četvero spašavatelja helikopterom je prebačeno na Dinaru, ulaze u feratu i uskoro nailaze na poljski dvojac. Slijedi dugotrajni silazak do podnožja, gdje ih u kasnim večernjim satima dočekuju kolege spašavatelji s dva vozila.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Biljana Blivajs/Cropix HRT PRESS Biljana Blivajs/Cropix Biljana Blivajs/Cropix Biljana Blivajs/Cropix Biljana Blivajs/Cropix Biljana Blivajs/Cropix HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS HRT PRESS
Biljana Blivajs/Cropix

Maja Tokić i Natasa Kraljević Kolbas, autorice su nove HRT-ove serije ‘Planine‘

HRT PRESS

Ekipa se na projektu ‘Planine‘ baš ‘našla‘

Biljana Blivajs/Cropix

Planina je čudesna; ti si malen, nebitan, prolazan, ona je velika, moćna i vječna, smatraju autorice

HRT PRESS

Predivan zalazak na Cresu

HRT PRESS

Na Perunu, nadomak Splita

 

HRT PRESS

Doris je zatrudnjela je mjesec ili dva nakon snimanja epizode na Velebitu

HRT PRESS

Snimalo se i na Risnjaku

HRT PRESS

Perun kraj Splita

HRT PRESS

Autorice emisije

HRT PRESS

Hodalo se i po Velebitu

 

HRT PRESS

Za njih je planina ogromna sreća

HRT PRESS

Ekipa na izvoru Kupe

 

HRT PRESS

Tanja Mravak s ekipom na Mosoru

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/neke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku-1325634 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=23fe2ad85f52efd84d204658897f3007da2f71c1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neke+TV+emisije+poti%C4%8Du+ljude+na+akciju%2C+a+ova+je+takva%3A+%E2%80%98Tamo+se+doga%C4%91a+alkemija%2C+ovo+fali+modernom+%C4%8Dovjeku%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fneke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku-1325634 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fneke-tv-emisije-poticu-ljude-na-akciju-a-ova-je-takva-tamo-se-dogada-alkemija-ovo-fali-modernom-covjeku-1325634 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NEČEG BOŽANSKOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Film & TVIMA NEČEG BOŽANSKOG

Neke TV emisije potiču ljude na akciju, a ova je takva: ‘Tamo se događa alkemija, ovo fali modernom čovjeku‘

26. rujna 2023. - 12:33

Na Prvom programu HTV-a od 4. listopada počinje emitiranje dokumentarne serije "Planine", autorica Maje Tokić i Nataše Kraljević Kolbas, a riječ je o zabavnom i edukativnom putopisu o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života… U svakoj epizodi očekuje nas pola sata ljepote, divnih ljudi i nadahnutih misli, najavljuju autorice.

- Projekt "Planine" dogodio se spletom okolnosti. Naše je uredništvo željelo više putopisnih formata, a budući da nas dvije i privatno planinarimo, predlagale smo serijal o našim planinama. I Doris Pinčić Guberović voli planine, pa smo prvotno planirale udružiti ženske snage i krenuti u taj projekt s njom kao voditeljicom u svim epizodama.

U međuvremenu je Doris zatrudnjela pa smo promijenile koncept i odlučile da nas u svakoj epizodi vod...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:02