StoryEditorOCM
Showbizbrzo obrisao, ali...

HRT-ovac brutalno vrijeđao pobjednika Eurosonga: ‘Je*em ti haljinicu i tanjur...‘; O svemu se oglasio HRT

Piše Klara Rožman/JL
13. svibnja 2024. - 21:02

- Stavovi izneseni u postu što ga je na društvenim mrežama objavio naš djelatnik nisu stavovi HRT-a - kažu HRT-ovci nakon što je njihov djelatnik Martin Horžić na Facebooku objavio komentar na račun eurovizijskog pobjednika Nema, prenosi Jutarnji list.

Švicarac Nemo je, podsjetimo, u subotu pobijedio u Švedskoj na 68. po redu Eurosongu, a pjesmu ‘The Code‘ izveo je u ružičasto-bijelom kostimu i pripadajućoj suknjici. Nemo se izjašnjava kao nebinarna osoba, a Horžić je povodom njegovog nastupa na Facebooku napisao: - Pičko binarna ili kaj već jesi... mrš... jebem ti haljinicu i tvoj tanjur - stajalo je u statusu kojeg je njegov vlasnik vrlo brzo nakon toga i obrisao.

No, njegov je post objavljen na Instagram stranici Grofdarkula, na kojoj je upozoreno da se za četiri dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, a da se u domaćem online prostoru dogodila poplava govora mržnje usmjerena prema queer zajednici.

image

Sporna objava Martina Horžića na Facebooku

Screenshot/Grofdarkula/Instagram/

Što o svemu kažu na HRT-u?

- Poštovani, zahvaljujemo na Vašem upitu. U ovome slučaju radi se o zaposleniku Hrvatske radiotelevizije koji je po uočenju neprimjerenog posta na svom privatnom FB računu odmah upozoren od strane nadređenih, te je potom žurno obrisao svoj post. HRT je sukladno svojim internim procedurama poduzeo odgovarajuće korake. Također, ističemo kako stavovi koji su izneseni u postu nisu stavovi HRT-a - poručuju iz HRT-ovih Komunikacija, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 20:23