StoryEditorOCM
Dalmacijaprojekt za 22. stoljeće

Tumore u klinici u Nerežišćima liječit će ionskom terapijom

Piše PSD.
16. svibnja 2013. - 21:01

Izgradnja medicinskog centra na području bračke općine Nerežišća sve je bliža realizaciji. Područje izgradnje koje se proteže na 67 hektara zajednički su obišli čelnici tvrtke “Medis Investments” iz Splita koja vodi projekt razvoja destinacije medicinskog turizma na Braču i predstavnici konzultatorske tvrtke “MedAustron” iz Beča za razvoj medicinskog dijela projekta, s posebnim fokusom na razvoj Centra za liječenje tumora najsuvremenijom. ionskom terapijom.

Nakon što su obišli lokaciju na području Jerkovica, Prajca i Pletenika, dr. Bernd Mosslacheer iz “MedAustrona” izrazio je zadovoljstvo odabirom lokacije, a na sastanku sa čelnicima nerežiške općine dogovoreni su daljnji koraci u realizaciji tog ambicioznog projekta. Zaključeno je kako će “Medis Investments” ubrzano razvijati prostornoplansku dokumentaciju do razine urbanističkog uređenja prostora.

Projekt “Medis Brachia” investicija je vrijedna 275 milijuna eura, a medicinsko-turistički kompleks na Braču bio bi izgrađen po uzoru na švicarsko poznato lječilište Bad Ragaz. Ako se u kompleksu, kako je najavljeno, izgradi i klinika za tumore s izvorom ionskih čestica, vrijednost investicije bit će povećana za još 200 milijuna eura.

U istom paketu zdravstveni i cjelogodišnji turizam

Investitori su prepoznali ljekovite učinke Vidove gore, najvećeg vrha svekolikih jadranskih otoka, na kojoj je već davno postojao odmorišno-zdravstveni centar. Realizacijom tog projekta Hrvatska će se pozicionirati kao cjelogodišnja turistička destinacija. Cjelogodišnji zdravstveni turizam temeljit će se na činjenici da će i pacijenti i osobe u pratnji ostajati na odmoru i zdravstveno tretmanu više tjedana. Namjera investitora je razviti odredište za cjelogodišnju turističku djelatnost uz kombinaciju sadržaja turističke ponude i specijalnih medicinskih tretmana.

Projekt pod nazivom “Medis Brachia“ financira se iz sredstava namjenski formiranog fonda kojim upravlja kapital menadžment tvrtka “Verica Trust” sa sjedištem u Zugu, u Švicarskoj. Izgradit će se četiri specijalistička zdravstvena centra, hoteli, urbane vile, wellnes i brojni drugi prateći sadržaji. Tako će se Hrvatska plasirati u elitni klub zemalja koje imaju centre za liječenje tumora ionskom terapijom.

 ivica radić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:05