StoryEditorOCM
Dalmacijaništa vam ne mogu obećati...

Alenka Rokov SDP-ov kandidat za gradonačelnika Kaštela: Uzet ćemo novac Europi za projekte našega grada

Piše PSD.
19. veljače 2013. - 16:46
Prvi put u posljednje 23 godine, Kaštela imaju stranačku kandidatkinju za mjesto gradonačelnika, koja će zajedno sa svojim protukandidatima u svibanjsku borbu za vlast. Naime, Alenka Rokov, dugogodišnja članica SDP-a, predvodit će socijaldemokrate u utrci za pobjedu na izborima, a potporu su joj dali ministar Arsen Bauk i predsjednik kaštelanskog SDP-a Matko Kuzmanić.

- Vrijeme je da, nakon više od 20 godina, SDP-ova kandidatkinja dobije potporu građana Kaštela. Od uspostave višestranačja u RH, SDP nije imao vodeće mjesto u Kaštelima. Došlo je vrijeme da se to promijeni. Rokov ima podršku svih struktura stranke i vjerujemo kako će građani prepoznati upravo nju i dati joj povjerenje da vodi ovaj grad - kazao je ministar uprave Arsen Bauk na konferenciji za medije, napominjući kako u stranci očekuju da će njihov kandidat za župana dobiti većinu glasova.

Kandidatkinja Rokov kazala je kako nije bilo jednostavno donijeti konačnu odluku.

- U SDP-u imamo mladih, obrazovanih osoba i počašćena sam činjenicom da su mi dali povjerenje. Kao potpredsjednica Gradskog vijeća Kaštela, imala sam se prilike upoznati s radom u Gradu i problemima ovoga grada, a inače volim i društveno djelovati. Kroz razne obrtničke strukture prepoznata sam po svojem radu, a nastojat ću opravdati povjerenje svojih kolega, ali i građana. Ne smatram da sam samo SDP-ovka, već i dijete ovoga grada, tu sam rođena, udala se, radim i živim. Mislim da ću svojim iskustvom pridonijeti razvoju ovoga grada. Ne želim nešto obećavati, situacija je preteška - kazala je Rokov, dodajući kako neće graditi rivu do Trogira, dovlačiti kruzere, žičaru... (kao što je to obećao gradonačelnik Berket, op.a).

- Nastojat ću da svaki građanin može doći do mene kada mu to zatreba. Ovo su na neki način komunalni izbori. Svi bi trebali potegnuti, svima nam treba i škola, ambulanta, kanalizacija, voda - dodala je Rokov i pozvala ostale kandidate da ovu kampanju provedu fer i korektno.

O planovima kao gradonačelnica, Rokov je najavila kako će prioritet biti usmjeravanje na EU fondove.

- Gotovo 85 posto gradskog proračuna servisira tekuće probleme, samo 12 milijuna je za sve ostale stvari. Jedan od prvih poteza bit će da se organiziramo i iz europskih fondova izvučemo način za rješavanje problema. EU fondovi su nam vrlo bitni i bit će mi prioritetni zadatak povući što više sredstava za projekte u gradu - zaključila je kandidatkinja SDP-a, koja je članica te stranke gotovo 22 godine.

Što se, pak, koalicija tiče, predsjednik Matko Kuzmanić kaže kako su otvoreni za sve od centra prema lijevo.

- S dosta stranaka vodimo pregovore, no još je prerano za izjave. Radom dosadašnjih gradonačelnika nismo zadovoljni. Više smo očekivali i od gradonačelnika poduzetnika. Berket je razočarao građane, nije mu bilo teško biti bolji od prethodnika, no nije ni polučio obećane rezultate. Vrijeme je za potpuno novu opciju. Osim što je SDP na vlasti na državnoj razini, svi naši ministri i svi zajedno ćemo pokušati da se u Kaštelima završe započeti radovi. Socijalna slika grada nikad nije bila gora. Apeliram i ovdje pred ministrom da učini sve što može da se slika popravi. Koliko god mi željeli živjeti od turizma, bez novih investicija, privatnog kapitala i ekološke industrije nema bolje budućnosti – zaključio je Kuzmanić na kraju konferencije za medije.

HDZ ide s Ivanom Udovičićem

Uz Alenku Rokov, svoju kandidaturu jedino je istaknuo HDZ-ov kandidat Ivan Udovičić. Uskoro se očekuje i kandidatura aktualnog gradonačelnika Joška Berketa. Iz HDSSD-a su najavili kako će njihov kandidat biti Renato Aščić, a očekuje se i kandidatura HSLS-ovca Branka Radačića. Kako neslužbeno doznajemo, HNS i HSU ići će u koaliciju sa SDP-om. Vjerojatno će sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće, a možda predstavnik jedne od tih dviju stranaka dobije jedno dogradonačelničko mjesto uz Alenku Rokov.

Pravaši će, izvjesno je, podržati HDZ-ovca Udovičića. Kako nam je potvrdio predsjednik Laburista Kaštela Jadran Periša, njihova stranka neće imati kandidata za gradonačelnika, a na izbore izlaze s listom za Gradsko vijeće. Svoju kandidaturu za gradonačelnika Kaštela najavio je aktualni nezavisni gradski vijećnik Stjepan Maglica.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:12