StoryEditorOCM

"Nerežišća žive i imaju budućnost": novac djeci, studentima, umirovljenicima...

Piše PSD.
5. prosinca 2012. - 22:27
Na prigodnoj svečanosti održanoj u srijedu navečer, užežin blagdana svetog Nikole, u Nerežišćima, nisu samo radosni bili mališani te bračke općine već su razloga za zadovoljstvo imali osnovci i srednjoškolci te roditelji s novorođenom djecom.

U izvedbi Studia Lutkovski upriličena je lutkarska interaktivna predstava za djecu pod nazivom „Snjegovići“ uz nastup mađioničara i drugih iznenađenja koja su razveselila djecu.

Ipak, najviše oduševljenja izazvao je sveti Nikola koji je stigao među djecom sa svojim darovima u kojima je bilo slatkiša, edukativnih knjiga, CD-ova i igračaka. Darove su dobili sva djeca iz Dječjeg vrtića, njih 24, te 31 učenik iz područne osnovne škole u Nerežišćima.

- U ovoj dvorani ima 120 mjesta i sva su zauzeta, a još vas tridesetak stoji na nogama. Više od polovica su djeca do 12 godina. To je jedno cijelo dječje selo jer primjerice naše mjesto Dračevica ima osamdesetak stanovnika - kazao je općinski načelnik Lovro Kuščević uz napomenu kako je to najbolja potvrda kako nerežiška općina živi te da ima budućnost.

Potom je nerežiški načelnik Kuščević uručio 7 novčanih potpora za novorođenu djecu, u iznosu od 7 tisuća kuna za svako novorođenče. I to je jedan od razloga zašto nerežiška općina bilježi pozitivne demografske procese.

Nakon ove manifestacije nerežiška općina potpisat će ugovore o stipendiranju dvoje srednjoškolaca i 13 studenata, a sukladno svojoj odluci kojom pravo na potporu u iznosu od 200,00 do 600,00 kuna mjesečno imaju svi učenici srednjih škola sa odličnim uspjehom kao i svi studenti, apsolventi i poslijediplomci sa područja općine Nerežišća.

Isto tako u tijeku je javni poziv za dodjelu Božićnica umirovljenicima i osobama bez primanja iznad 65 godina, u iznosu od 10,00 do 700,00 kuna.

Tekst i slika: IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:42