StoryEditorOCM

Na staroj Gradini otvoreno Solinsko kulturno ljeto

Piše PSD.
5. srpnja 2015. - 01:48
Otvoreno je još jedno Solinsko kulturno ljeto, tradicionalna manifestacija, u organizaciji Doma Zvonimir i suorganizaciji Turističke zajednice grada Solina i Grada Solina, a početak je označila zastava na staroj Gradini.

Solinsko ljeto je kolaž izvrsnih programa kojega čine predstave, koncerti, izložbe, predstavljanja knjiga, a posebno atraktivne bit će pučke fešte poput popularnih Dana žetve i vršidbe u selu Blaca, zaboravljenom zakozjačkom selu.

Kao i obično, u Kolijevku hrvatske povijesti, jer se tako naziva grad uz Jadro, stići će brojni gosti, gledatelji željni lijepih različitih kulturnih sadržaja, a Špiro Žižić, ravnatelj Doma Zvonimir obećava svima dobru zabavu za sve dobi.

Bogat je repertoar ovogodišnjeg Solinskog ljeta, već ove nedjelje navečer valja krenuti u Kučine i poslušati Kape na Kruniku, zatim u ponedjeljak u Bajkaonicu na priče za djecu na Gospinom otoku, a mnogi će doći na 'Ethnoambient Salona'.... U Solinu će pjevati kaštelanska Klapa Neverin, a bit će tu još mnogo zbivanja, pa nek Solinsko lito počne!


O.KOHAREVIĆ
FOTO: B. VUKIČEVIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 02:01