StoryEditorOCM
DalmacijaTUGA U PODBIOKOVLJU

Makaranin Marko je sklopio umorne oči

Piše PSD.
20. veljače 2014. - 10:13

Makarsku je ujedinila teška bolest 15-godišnjeg učenika Marka Glibote u želji da mu se osigura novac za liječenje u nas i u inozemstvu, ali nakon dugotrajne mukotrpne borbe on je sklopio umorne oči u KBC-u Rijeka.

Vijest o smrti dječaka punog volje za životom, učenjem, druženjem, čiji se tijek liječenja s posebnom pozornošću pratio, potresla je Makarane. Pogreb će se obaviti na makarskom gradskom groblju sv. Križa u četvrtak, u 15.30.

Pod nazivom “Marko te treba”, prošle je godine pokrenuta sveobuhvatna akcija pomoći tadašnjem osmašu. Počelo je od njegovih kolega u OŠ “Stjepan Ivičević” i učiteljice Biljane Selak, a proširilo se idejom pjevačice Zorice Andrijašević Done o organiziranju velikog humanitarnog koncerta. Udružila se ubrzo Građanska inicijativa, a koncert, kojem su se odazvali brojni u nas poznati pjevači, napunio je makarsku sportsku dvoranu. Pomagalo je stotinu volontera, 40 udruga, obrtnici, vlasnici trgovačkih društava, pojedinci s Makarskog primorja, ali i širom Hrvatske i inozemstva. Svi su htjeli pridonijeti Markovu ozdravljenju.

Marku je omogućeno da nakon KBC Rebro pokuša liječenje u Njemačkoj, gdje je bilo puno napretka.
No protiv bakterije, koja obično poprati bolešću iscrpljeni organizam, nije se moglo dalje. Marko se vratio u domovinu i nastavio liječenje u KBC-u u Rijeci. Nažalost, ni to nije pomoglo.

A. Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:54