StoryEditorOCM
DalmacijaHumanitarni megakoncert

Cila Makarska ujedinila se u pomoći malome Marku

Piše PSD.
30. rujna 2013. - 00:58
Humanitarni megakoncert za teško oboljelog 14-godisnjeg Marka Glibotu okupio je oko 3.000 ljudi u gradskoj sportskoj dvorani. Daleko ih je veći broj samo kupio karte ili na bilo koji drugi način pomogao da se za njegovo liječenje u njemačkoj klinici osigura potrebnih 150.000€.

Na poziv Zorice Andijašević Done, koja je inicijativu pokrenula, odazvale su se zvijezde glazbene scene, Zorica Kondža, Goran Karan, Marijan Ban i Diktatori, Alen Nižetić, Zak, Lidija Bačić, tip-top, Mejaši, zapjevala je i Zorica Andrijašević, breljanska klapa Berulija, Dudlaši i desetak drugih pjevača i grupa.

Akcija "Marko te treba" traje punih tjedan dana. Odazvali su se privrednici, udruge, pojedinci, od kojih sve počinje i koji najviše odrade, političke stranke, Grad, obrtnici...čitav grad na nogama je za Marka. Udruga Makarski marendin uz Gastro stručnjaka Veljka Barbierija, Makaranina, skuhala je srnetinu s njokama, a ugostiteljska škola makarune s kozicama, a prodajom obroka ispred dvorane prikupljala se donacija.

Kroz tjedan kuhali su Vice Bušelić, motociklisti Sv. Jure, Arbun, ribarica Ugor dala je srdele, a teško je nabrojiti sve koji su se spojili u veliko dobro srce pomoći za maloga Marka. Forum žena SDP-a te žene HDZ-a Katarina Zrinska prodavale su ručne radove i kolače, pridružila se udruga Sunce...

Za vrijeme koncerta na video je zidu "hodao" je Marko iz školskih klupa, uz veliku želju da se što prije vrati....jer, Marko se već godinu dan liječio od leukemije na zagrebačkom Rebru. I kada je trebao izići iz bolnice Marku se bolest vratila.

Čitava Makarska moli se i očekuje ga da se uskoro zdrav vrati....

Ana Dragičević
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:56