StoryEditorOCM
DalmacijaSPASILA VOZAČA U TRAJEKTNOJ LUCI

Katarina Prungl, hrabra konobarica s "Petra Hektorovića", dobila prestižno prizanje

Piše PSD.
6. studenog 2012. - 23:28
Katarina Prungl, konobarica s "Jadrolinijina" trajekta "Petar Hektorović", hrabra djevojka iz Kaštel Sućurca, dobitnica je priznanja za pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske, javlja Index.hr.

Podsjetimo, ona je 24. siječnja ove godine oko 18 sati skokom u more spasila od utapljanja Gorana D. (63), neopreznog vozača koji je pod utjecajem alkohola svojim audijem A4 sletio ispod Gata sv. Petra u splitskoj Gradskoj luci. Vozačeva kći Tanja J. (33) sama se uspjela izvući iz tonućeg vozila. Ubrzo je u luku stigla i ekipa Hitne pomoći, ali ipak nije bilo razloga za intervenciju.

- Uoči priprema za večernje isplovljavanje prema Visu planirala sam otići do obližnjeg dućana. Tada sam vidjela kako auto upada u more, a onda sam čula vriskove i zapomaganje. Nisam se puno mislila, izula sam čizme i skočila. Bilo je strašno vidjeti čovjeka koji bespomoćno udara po staklu, jer nije mogao otvoriti vrata auta. Pomogla sam mu da izađe, jedva smo ga izvukli. Bio je u šoku, potpuno zbunjen i dezorijentiran – izjavila je nakon spašavanja hrabra konobarica Katarina, studentica Pomorskog fakulteta u Splitu, koja već 10 godina plovi Jadranom.

Katarina je odnedavna i politički aktivna. Članica je Izvršnog odbora Hrvatskih laburista u Kaštelima.

Priznanje će Katarini biti uručeno krajem mjeseca u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Na dodjeli se očekuje i nazočnost visokih državnih dužnosnika.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:20