StoryEditorOCM
Dalmacija‘fešta za dušu i tilo’

Kaštel Novi proslavio 500. rođendan

Piše PSD.
3. srpnja 2012. - 21:08
Blagdan sv. Petra apostola, patrona župe i 500 godina postojanja mjesta brojnim događanjima obilježeni su u Kaštel Novom. Glavno misno slavlje predvodio je franjevac iz Splita fra Žarko Relota, a odmah nakon misnog slavlja na Brcu u Kaštel Novom priređena je tradicionalna feštu u čast sv. Petra pod nazivom “Fešta za dušu i tilo”.

Bila je to večer duhovne šansone, dalmatinske klapske pjesme, večer zabavnih igrokaza, nagradne lutrije i dobre spize koju već osam godina organizira Katolička udruga mladih “Bl. Ivan Merz” u suradnji s ostalim udrugama i zajednicama grada Kaštela.

Na samom početku večeri sve prisutne je pozdravio župnik Luka Vuco. U ime organizatora, voditelj programa Mario Žuvela istaknuo je kako je ovo dvostruka fešta u kojoj se istodobno proslavlja zaštitnik župe, ali i 500. obljetnica izgradnje Kaštel Novog.

Zatim je uslijedio kulturni program na kojem su nastupili župni mješoviti zbor iz Kaštel Novog, župni mješoviti zbor iz Kaštel Štafilića, VIS Zvuci Bijaća, VIS Anđeli, te dječji zbor “Sv. Leopold Mandić” iz Rudina.

U klapskom dijelu predstavili su se klapa “Mendula” iz Donjih Kaštela, klapa “Rašpe” iz Trogira, te vokalni ansambl “Sv.Jeronim” iz Kaštel Gomilice, dok je u instrumentalnom dijelu programa nastupila flautistica Vinka Klišmanić.

Osim glazbenog dijela, večer će biti obogaćena i dramskim igrokazima KUD-a “Karol Wojtyla” iz Kaštel Kambelovca te sekcije dječjeg krnjevala OŠ “Bijaći” iz Kaštel Novog.

Nakon kulturnog uslijedio je i zabavni program u kojemu je nastupio bariton Nedo Kovačev, te je na koncu ova bogata večer završila s grupom “Maestrali” na čelu s Marinom Terzijom.
JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:10