StoryEditorOCM
DalmacijaPISMO APN-u

Gradonačelnik: Kvarovi i oštećenja u POS-ovim stanovima opasni su za život

Piše PSD.
20. siječnja 2015. - 19:03
Gradonačelnik Makarske Tonći Bilić uputio je dopis na adresu Slavka Čukelja, direktora APN-a u Zagrebu, zahtijevajući hitno uklanjanje nedostataka na četiri zgrade POS-a koje su predane kupcima stanova u travnju prošle godine. Bilić navodi veliko nezadovoljstvo stanara u zgradama na predjelu Požare, zbog čega su o svemu upoznali i novinare, kao što posljednjih dana o njihovim problemima piše Slobodna Dalmacija.

“Samo osam mjeseci nakon useljenja građani Makarske suočeni su s prokišnjavanjem, iskrenjem i kvarovima dizala, odlomljenim ulaznim vratima. Unatoč obraćanju vama kao investitoru te ‘Građevnom Vrgorac’ kao izvođaču radova, kao i nadzoru gradnje, ni od koga nisu dobili povratnu informaciju. Podsjećam vas da je Grad Makarska, s ciljem da barem dijelu građana omogući rješavanje stambenog problema, dao veliki doprinos u realizaciji projekta izgradnje stanova POS-a.

U komunalnu infrastrukturu, prema ugovoru o međusobnim odnosima s APN-om, Grad je uložio gotovo 10 milijuna kuna. Trenutno je u tijeku izgradnja tzv. treće trake priključka zgradama s magistrale, što je investicija vrijedna 1,6 milijuna kuna”, navodi Gradonačelnik u dopisu.

APN ne reagira

“Grad je svoje obaveze ispunio i ne snosi odgovornost za kvalitetu stanova. Međutim, ne može pasivno promatrati probleme s kojima se stanari suočavaju te ću ih kao Gradonačelnik podržati u ostvarenju svojih prava”, piše Bilić.
Napominje i dvogodišnji garancijski rok za uklanjanje nedostataka gradnje, koji se krši jer APN ne reagira na očito goruću situaciju, zbog čega su se kupci stanova morali okrenuli pomoći suda.

“Budući da je riječ o građanima od kojih je većina u teškoj financijskoj situaciji, apeliram na vas da učinite sve što je u vašoj moći da izvođač radova što prije ispuni svoje obaveze.

Jer, kvarovi i oštećenja u stanovima i nekim zajedničkim dijelovima zgrade su, zbog vremenskih neprilika u ovo doba godine, opasni za život. Nakon svih problema s odgađanjem useljenja, zbog čega su istodobno morali plaćati kredit za stan i podstanarstvo, zadnje što zaslužuju je da opet ni krivi ni dužni izvuku deblji kraj”, navodi Tonći Bilić.

A. Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 03:53