StoryEditorOCM
ArhivaFINALISTI ‘ADRIANA 2012.’

‘Starina’ s kuharom koji je hranio i Ecclestoneove

Piše PSD.
29. rujna 2012. - 15:31
Ikona hrvatskoga kulinarstva s “titulom“ najkreativnijeg i najaktivnijeg chefa kuhinje, Deniz Zembo, nakon što se proslavio svojim kultnim restoranom “Le Mandrać” u opatijskom naselju Volosko, koje je omiljeno mjesto gastro-enološko osviještenih gostiju iz cijelog svijeta, prošlog je tjedna otvorio atraktivan restoran “Trattoria Rivas” na riječkoj rivi.

No, ovaj renomirani ugostitelj internacionalnog iskustva od lani ima u najmu pulski hotel “Amfiteatar”, smješten u neposrednoj blizini 2000 godina stare Arene, koji osvaja najviše ocjene svjetskih turističkih agencija. Od najviše ocjene 10, svjetska on-line turistička agencija s najviše rezervacija, Booking.com, ovom je hotelu dala ocjenu 8,7.

− Ovaj sam hotel otvorio sasvim slučajno i spontano, nakon što sam u svojem restoranu “Le Mandrać” upoznao azerbajdžanske biznismene koji su taj hotel kupili i uredili. Unajmio sam ga na 10 godina, a kako stvari stoje, ako budemo i dalje ostvarivali tako dobre rezultate, možda ga do kraja života zadržim u najmu.

Osobno sam, kao i cijela moja ekipa koja vodi hotel, prezadovoljan ostvarenim rezultatima bukiranja i poslovanja u tako kratkom vremenu − veli nam Deniz Zembo, koji nema ni trenutka predaha otkad se posvetio novom ugostiteljskom objektu u Rijeci. Zato njegova desna ruka, generalna menadžerica hotela “Amfiteatar” Anela Dizdar, strpljivo dočekuje našu ekipu i ponosno nas vodi hotelom. Ovaj hotel prepoznatljiva imena, s tri zvjezdice, 18 soba, restoranom, terasom sa 120 sjedaćih mjesta i parkiralištem, pod paskom je konzervatora, stoga nisu moguće nikakve intervencije na zgradi i u prostoru, pa čak ni svjetleću reklamu nisu mogli istaknuti na pročelju zgrade hotela.

− Hotel je otvoren krajem lipnja prošle godine, a imamo razloga za zadovoljstvo zbog dobrog bukinga. Evo, i sada smo puni. Tomu su zasigurno kumovali atraktivna pozicija hotela, uz Arenu, u centru Pule, iako ipak nismo u strogom središtu grada, te dobri poslovni potezi koje smo povukli. Dolaze nam gosti zaista iz cijelog svijeta, iz Novog Zelanda, Australije, Japana, Koreje, Rusije, Brazila, Argentine, Britanije, Irske... Uložili smo puno novca i truda u marketing i oglašavanje − objašnjava nam Anela Dizdar, koja je 22 godine zaposlena u turizmu, a dio radnog iskustva stjecala je i u malom obiteljskom hotelu u Njemačkoj, stoga ne čudi što ju je zbog primamljivih referencija “vrbovao“ Deniz Zembo.

Prema Anelinim riječima, veliku pozornost poklanjaju čistoći i urednosti interijera, ali i gastronomskoj ponudi, kojoj osobni pečat daje naš proslavljen kuhar Damir Modrušan, u čijim su kulinarskim vještinama uživali i Ecclestoneovi tijekom krstarenja jahtom po Jadranu. Istarski specijaliteti, poput pašte s tartufima, pljukanaca s boškarinom, riba, školjki, njihova kruha, kroasana, vafla, uz ponudu vrhunskih istarskih vina i najboljih istarskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, sastavni su dio “vizit-karte“ restorana hotela “Amfitetar”, u kojem bi zasigurno uživali i rimski bogovi.

Međutim, kako je restoran a la carte, jasno je da u ponudi mora imati i ćevapčiće, jer bilo je gostiju iz daleke Australije koji su odlučno tražili taj “jugoslavenski” specijalitet. Među gostima ima poslovnih ljudi koji prenoće, turista koji odsjednu dan, dva, ali i onih koji rezerviraju boravak u hotelu po 10 dana. Organizatori nedavno održanog svjetskog hokejaškog spektakla u pulskoj Areni “Ice Fever” stacionirali su se u ovom hotelu tri tjedna, gdje im je bila kompletna baza, press-centar, te su se tu održavali after partyji za VIP-ovce nakon utakmica.

Branka Žužić
Snimio Srećko Niketić / Cropix

Vikendom se svira jazz

Budući da zbog strogih konzervatorskih pravila nije moguće isticanje svjetleće reklame na zgradi hotela, osim obojenog loga na bočnoj fasadi, ispred ulaza u hotel smješten je svjetleći totem hotela, koji noću svijetli i mijenja boju te na taj način informira i privlači putnike namjernike te goste. Vikendom je u hotelu “Amfitetar” živa jazz glazba. U sezoni je zaposleno 18 djelatnika, a izvan sezone njih 12.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:46