StoryEditorOCM
DalmacijaBLAGDAN sv. ANTE

Fešta u Primorskom Docu: Općine trebaju postojati, najbolji primjer smo mi

Piše PSD.
14. lipnja 2015. - 14:28
Često se u javnosti vode polemike o tome trebaju li nam općine. Ja čvrsto stojim iza toga kako općine moraju postojati, a najbolji primjer smo mi. Otkako smo dobili status općine, kroz naš je proračun prošlo gotovo 120 milijuna kuna, a do sada smo napravili i realizirali bezbroj projekata, među kojima su gospodarska zona, nova moderna sportska dvorana, crkva, nova mrtvačnica, 120 tisuća metara četvornih asfalta te 50 kilometara vodoopskrbe – kazao je to na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Primorskog Doca načelnik Božo Vidić.

Dodao je kako Općina ima smisao svog postojanja, najavljujući nove projekte, a to su izgradnja novog dječjeg vrtića čije je idejno rješenje u 3D prikazu jučer na svečanoj sjednici predstavljeno uzvanicima, među kojima su bili dožupan Ante Šošić, dogradonačelnik Kaštela Zoran Bonacin i brojni drugi.

– Osim vrtića, u planu nam je izgradnja nove općinske zgrade te zgrade zravstvene zaštite, nogometnog stadiona, staračkog doma, hotela, kao i uređenje kulturno-povijesnih spomenika kao što su srednjovjekovni bunari, te uređenje parkova – najavio je Vidić čestitajući svojim mještanima Dan općine i blagdan sv. Ante, zaštitnika Primorskog Doca.

Inače, proslava traje tri dana, a završava smotrom folklornih društava čija se tradicija njeguje u ovom kraju kaštelanske Zagore.

U prigodnom programu u sklopu svečane sjednice nastupili su učenici osnovne škole, a načelnik Vidić pohvalio se kako u rujnu u osmoljetku kreće čak 15 prvašića.

JAKOV ŽARKO



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:48