StoryEditorOCM
DalmacijaStiže europski novac

Ovako će izgledati novi vrtić u Primorskom Docu vrijedan 7 milijuna kuna

Piše PSD.
16. lipnja 2015. - 19:32

Općina Primorski Dolac dobiva novi dječji vrtić. I to ne bilo kakav. Naime, investicija za izgradnju ovog velebnog objekta predškolskog obrazovanja, a koju kroz nepovratna sredstva iz fondova Europske unije financira sama Općina, “teška” je čak sedam milijuna kuna. Kako nam je potvrdio općinski načelnik Božo Vidić, Općinsko vijeće prihvatilo je prijedlog idejnog rješenja novog vrtića, te je isto tako izglasalo i osnivanje javne ustanove Dječji vrtić “Maslačak” koja s radom počinje u rujnu ove godine.

– Nakon što smo prihvatili prijedlog idejnog rješenja, krećemo u izradu projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole. Zatim slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova i prijava cijelog projekta na natječaj EU fondova koji se odnose na razvoj ruralnih područja.

Ovo je veliki projekt za našu općinu, a izgradnjom ovog objekta, općina će dobiti vrtić koji će biti izgrađen po svim standardima EU-a – kazao nam je načelnik Vidić, napominjući kako je danas u privatnom vrtiću koji djeluje u Primorskom Docu upisano 27 djece.

Inače, novi vrtić koji će biti smješten u zoni Borik moći će primiti 75 djece, od kojih će tri skupine biti djeca više vrtićke dobi, dok je 15 mjesta namijenjeno za program jaslica. Vrtić će se graditi na zemljištu veličine 2400 metara četvornih, a površina objekta bit će 737 metara četvornih.

Isto tako, uz vrtić će se izgraditi i javno parkiralište, dok će unutarnji dio objekta činiti sobe dnevnog boravka za odgoj djece, kuhinja sa skladištem za namirnice, praonica, energetsko-tehnički blok, kancelarije i soba za osoblje.

Bude li sve išlo po zacrtanim planovima, a u Općini su uvjereni kako nema razloga da tako ne bude, radovi na izgradnji ovoga modernog objekta mogli bi početi krajem godine, i trajat će oko godinu dana.

PIŠE: Jakov Žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 17:39