StoryEditorOCM
Dalmacijaotvoreno pismo

Sindikalisti Vladi: Raskinite ugovor s ‘Prometom’

Piše PSD.
19. srpnja 2011. - 15:41
Hrvatska udruga sindikata i koordinacija sindikata u “Autoprijevozu” Sinj zahtijevaju raskid ugovora sa strateškim partnerom “Prometom” iz Makarske.

U otvorenom pismu, koje su u ponedjeljak potpisali Jozo Marić, Ante Buljan i Veljko Nasić, a koje je upućeno predsjednici Vlade Jadranki Kosor, ministrima Božidaru Kalmeti i Martini Dalić, DORH-u i gradonačelniku Sinja Ivici Glavanu, sindikalisti navode da “Promet” nije dokapitalizirao “Autoprijevoz” kako se to obvezao ugovorom.

Umjesto dokapitalizacije s 11 autobusa u 2005. i 2006. godini vrijednih devet milijuna kuna, “Promet” je, pišu sindikalisti, prošle godine “unio 26 ‘rbalina’ u prosjeku starih više od 18 godina”.

Dodaju da apsolutno ništa nije učinjeno na uspostavi socijalnog dijaloga, nije potpisan kolektivni ugovor, gaze se socijalna i radnička prava, a najavljene uspjehe zamijenile su afere.

Umjesto obećanog boljitka radnicima i sindikalnim povjerenicima, dijele se nezakoniti otkazi. U kontinuitetu se vode istrage zbog osnova sumnji u nezakonitost i kriminal.

Sindikalisti podsjećaju ministricu Dalić na to da nije provedeno ništa od dogovorenog na sastancima u njezinu kabinetu, a kako privatizacija “Autoprijevoza” nije provedena prema odredbama ugovora o restrukturiranju i konsolidaciji, pozivaju je da aktivira naplatu “Prometovih” mjenica koje su u trezoru Ministarstva financija.

T. Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:11