StoryEditorOCM
Dalmacijapobjeda humanitarnosti

Caritas velikog srca: obitelj Stipetić pred useljenjem u novu kuću

Piše PSD.
13. kolovoza 2012. - 16:31
Obitejska kuća Ante i Nediljke Stipetić iz triljskog naselja Ugljane koja je izgrađena zajedničkim zalaganjem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, Splitsko-dalmatinske županije i grada Trilja je pred useljenjem.

Krajem prošle godine položen je temeljni kamen za kuću u kojoj će Ante, Nediljka i njihove četiri kćerke od 12 do 19 godina po prvi put imati krov nad glavom dostojan čovjeka. Do sada je njih šestoro živjelo u 28 metara kvadratnih koji su im bili kuhinja, dnevni boravak i spavaonica, bez vode iz slavine i sanitarnog čvora.

U izgradnju je uloženo 369.177 kuna. Najveći dio toga novca osigurao je Caritas koji je bio i nositelj cijelog projekta. Izgradnju je novčano poduprla županija, a grad Trilj preuzeo je financiranje dokumentacije i priključka na komunalnu infrastrukturu.

Kako je kuća pred useljenjem, pa je priključena na elektro-mrežu, a do koji dan poteći će i voda iz slavina, već je dobrim dijelom i namještena. Veći dio namještaja osigurao je također Caritas preko svojih donatora.

- Još nedostaje dio namještaja pa i ovim putem molimo dobre ljude da pomognu kako bi u ovim blagdanskim danima slavljenja Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo obitelj Stipetić mogla useliti u svoj dom. Od namještaja još nedostaju obiteljski stol sa 6 stolica, bračna soba, stroj za pranje rublja, stol za peglanje i peglo. Caritas je na ovom projektu, na kojeg se ponosimo, iscrpio sve mogućnosti pa nam ostaje nadati se odazivu dobrih ljudi koji bi nedostajući namještaj donirali - kaže Slavko Jerončić, ravnatelj Caritasa.

Od početka ove godine Caritas je pomagao izgradnju ili popravke na 13 stambenih objekata siromašnih obitelji za što je samo Splitsko-makarska nadbiskupija izdvojila 350 tisuća kuna.

Kada je u pitanju gradnja kuće za obitelj Stipetić ravnatelj Jerončić sa zadovoljstvom ističe kratkoću vremena u kojemu je izgrađena te izražava zahvalnost svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog uspješnog projekta.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:05