StoryEditorOCM
TenisTURNIR U UVALI LAPAD

Lea Deranja osvojila Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Dubrovnik, mali Korčulani u polufinalu turnira dječaka

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2024. - 18:42

Lea Dearnja je osvojila Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Dubrovnik do 10 godina, koje je na terenima u Uvali Lapad okupilo mališane iz gotovo svih klubova.

- Nastupilo je petnaest dječaka te dvadeset i četiri djevojčice. Naš turnir je četvrti kvalifikacijski turnir regije jug na kojem se mališani bore za bodove. Na kraju će najbolji nastupiti na regionalnom Mastersu, a kad se u obzir uzmu i rezultati Mastersa, najbolje plasirani će na završni turnir državnog prvenstva – kaže Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik, organizatora turnira.

- Prvo se igralo po skupinama. Imali smo kod dječaka četiri skupine, tri s po četiri igrača, te jednu s tri, te sedam skupina djevojčica. Pobjednici skupina su nastupili u Zlatnom turniru, drugoplasirani u Srebrenom, trećeplasirani u Brončanom, a četvrtoplasirani u Zelenom turniru.

Od članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije Zlatni turnir u konkurenciji djevojčica izborile su Lea Deranja (Dubrovnik) i Rafaela Zovko (Ragusa). Njih dvije su bile suparnice u četvrtfinalu. Uspješnija je s 4:1 bila Deranja, koja je u polufinalu s 4:3 i 4:1 svladala Lućanu Družijanić iz Dalmacijacementa, a u finalu sa 4:2 i 4:0 Anteu Kekez iz Stobreča.

image

Lea Deranja (Tenis klub Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

U Zlatnom turniru dječaka, u polufinalu, dvojica članova Tenis kluba Mot, Neno Šain i Leo Šurković Davis. Obojica malih tenisača s Korčule su poraženi u trećem setu, tzv. produženom tie breaku do 10. Šurković Davis s 2:4, 4:2 i 10/8 od Davida Kvesića iz Splita 1950., a Šain s 2:4, 4:2 i 7/10 od Petra Dodiga (Makarska rivijera), koji je u finalu dva puta s po 4:2 dobio Kvesića.

Srebrne turnire osvojili su Luka Karamatić (Dalmacijacement) i Divna Smokvina (Dubrovnik)...

Na rang listi Odbora Jug Šain je trenutno drugi, a Šurković Davis deseti, dok je kod djevojčica u TOP 10 Deranja na šestom mjestu.

23. svibanj 2024 20:16