StoryEditorOCM
OstaloFINALE MALONOGOMETNOG PRVENSTVA

Slave nakon prve utakmice Dubrovčanin i Opuzenac, koji je prvi pogodio za branitelja naslova pred 3000 BBB-a

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2024. - 23:28
Slavi Futsal Dinamo sa svojim navijačima 6:4 pobjedu protiv Olmissuma u prvoj utakmici finala za prvaka HrvatskeRonald Gorsic/Cropix

U prvoj utakmici finala za malonogometnog prvaka Hrvatske, koja je odigrana u Zagrebu, pred gotovo 3.000 gledatelja, Futsal Dinamo je nakon produžetka sa 6:4 bio bolji u Zagrebu od Olmissuma. Za zagrebačke ‘Plave’, branitelja naslova, i ove sezone igraju između ostalog Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić.

Upravo je Zonjić u 33. minuti izvukao aktualnog prvaka iz minusa u kojem se našao u 27. minuti (Jeremy Bukovec). U istoj minuti kad je pogodio Opuzenac, Futsal Dinamo je postigao i drugi pogodak (Tihomir Novak). Antonio Sekulić je izjednačio u 38. minuti, a kad je 14 sekundi prije kraja Kristijan Čekol pogodio za 3:2 vodstvo ‘Plavih‘, nema tko nije promislio kako je gotovo. Ali, Olmissum, koji je u polufinalu izbacio Square, izjednačio je preko Duje Kusture kad je do kraja ostalo šest sekundi, te se otišlo u produžetak u kojem je junak domaćina bio Luka Perić. Postigao je sva tri pogotka ‘Plavih‘ u dodatnik deset minuta. Prije trećeg pogotka Perića svoj drugi pogodak za Olmissum u prvoj utakmici finala postigao je Sekulić.

image

Neven Zonjić (Futsal Dinamo) pred vratima Olmissuma

Ronald Gorsic/Cropix
image

3000 gledatelja na prvoj utakmici finala PH: Futsal Dinamo - Olmissum u Zagrebu

Ronald Gorsic/Cropix
image

Sudac Vedran Babić, Neven Zonjić pomaže Josipu Jurlini (Olmissum) da ustane

Ronald Gorsic/Cropix

U ponedjeljak, 6. svibnja, igra se u zagrebačkoj ‘Dvojci’ i druga utakmica finalne serije. Treća i eventualna četvrta utakmica su u Omišu, na Ribnjaku, a eventualna peta, majstorica, u Zagrebu.  

Prošle sezone je u finalu Futsal Dinamo dobio s 3:1 Olmissum, koji je tad bio domaćin u prve dvije utakmice, a koji je u finalnoj seriji dobio prvu utakmicu. Olmissum je dva puta bio prvak Hrvatske. Futsal Dinamu je naslov iz 2023. prvi i do sad jedni trofej u povijesti kluba, koja se piše od 2012. godine.

24. svibanj 2024 19:17