StoryEditorOCM
OstaloNIŠTA NOVO NA TRONU MALONOGOMETNOG PRVENSTVA

Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić ponovno podigli pokal prvaka

Piše Tonči Vlašić
17. svibnja 2024. - 22:58

Futsal Dinamo je obranio naslov, Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić su ponovno podigli pokal prvaka. Opet su zagrebački ‘Plavi‘ u finalnoj seriji svladali Olmissum, koji je bio posljednji klub, koji se mogao pohvaliti kako je uspio odbiti napade, te dvije godine za redom slaviti, 2020. i 2021. godine. Novo vrijeme je to isto uspjelo u 2018. i 2019., prije toga je Nacional osvojiti tri u nizu (2015., 2016. i 2017.). 

Ipak, najjača je serija Splita - četiri u nizu - 2001., 2002., 2003. i 2004. godine. 

Prvi put od kad se serija igra na tri pobjede, a ovo je šesta sezona, igrala se majstorica. Bilo je 5000 gledatelja u Domu Dražena Petrovića. Petu utakmicu finala Futsal Dinamo je dobio s 3:1. U finalnoj seriji je Olmissum vodio 2:1 u pobjedama, te bio domaćin u četvrtoj utakmici finala, koju je izgubio slabijim izvođenjem penala. 

Square je bio prvi put u svojoj povijesti najbolji u ligaškom dijelu prvenstva, Futsal Dinamo je u doigravanje krenuo s treće pozicije, Olmissum, koji je izbacio Square u polufinalu, s četvrte. Druga je bila Stanoinvest Futsal Pula, koju je u polufinalu svladao novi/stari prvak. 

Konsuo i Zonjić su nastupili ove sezone, računajući i Kup, 29 puta za Futsal Dinamo. Dubrovčanin se tri puta upisao u strijelce, a Opuzenac je postigao ukupno deset pogodaka. 

image

Plavi su postigli pogodak

Damir Krajac/Cropix
image

Opuzenac Neven Zonjić u majstorici protiv Olmissuma

Damir Krajac/Cropix
image

Navijači Futsal Dinama

Damir Krajac/Cropix
image

Tihomir Novak postiže pogodak za Futsal Dinamo u majstorici

Damir Krajac/Cropix
image

Kristian Čekol i Antonio Sekulić

Damir Krajac/Cropix
image

Futsal Dinamo - prvak Hrvatske

Damir Krajac/Cropix
26. svibanj 2024 18:54