StoryEditorOCM
Ostaloostaje u zagrebu

Omišani nisu uspjeli pokvariti slavlje Futsal Dinamu u pohodu na drugu uzastopnu titulu prvaka

Piše K. M.
17. svibnja 2024. - 21:47

Uzbudljiva završnica finalne serije između Futsal Dinama i Olmissuma nastavila se u Zagrebu gdje je pala odluka o prvaku Hrvatske. To je i ove sezone momčad iz Zagreba nakon slavlja od 3:1 u petoj utakmici finalne serije. 

Poveli su dinamovci nakon prve utakmice, a onda je Olmissum slavio u dvije utakmice, jednu u Zagrebu i jednu doma, bez primljenog gola. Priželjkivali su Omišani podići trofej na Ribnjaku, ali Dinamo je izborio majstoricu u četvrtoj utakmici nakon penala i dobio priliku obraniti naslov prvaka kod kuće, što su i uspjeli. 

image
Damir Krajač/Cropix

Već u drugoj minuti susreta Dinamo dolazi u vodstvo golom iskusnog Tihomira Novaka. Ponajbolji igrač Dinama efektno je prebacio loptu preko Vinka Rozge i zabio za 1:0. Nisu puno prostora Omišanima ostavljali dinamovci, a isplatilo im se to i u sedmoj minuti. Dočekali su grešku igrača Olmissuma kod auta kad je Mihovil Prgomet oduzeo loptu Antoniju Juretiću, a onda pogodio u mrežu gostiju za 2:0 vodstvo Dinama. Ni u drugom dijelu nisu igrači Olmissuma uspijevali kreirati opasnost pred vratima Dinama, a novu njihovu grešku dočekali su dinamovci u 28. minuti. Presjekao je Kristijan Postružin dodavanje Rozge i pogodio u mrežu gostiju za 3:0. 

Probali su Omišani do kraja s golmanom-igračem doći do preokreta. Tračak nade dobili su kad je Vanha pogodio kao golman-igrač za 3:1 šest minuta prije kraja, ali više od toga nisu uspjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 21:58