StoryEditorOCM

Brač: uručene nagrade najboljim učenicima obrtnicima

Piše PSD.
18. prosinca 2014. - 12:35
Na prigodnoj svečanosti održanoj u prostorijama Srednje škole Brač u Supetru Udruženje obrtnika Brača dodijelilo je “Nagrade za uspjeh” najboljim učenicima završnih razreda koji pohađaju obrtnička, odnosno strukovna zanimanja.

Jednokratnu nagradu u iznosu od 500,00 kuna za uspjeh i izvrsnost tijekom srednjoškolskog obrazovanja dobila su četiri učenika trećeg razreda i to Maja Matulić, smjer frizer, Nikola Kusanović, smjer automehaničar, Mateo Radić, smjer elektroinstalater, i Matej Lukić, smjer kuhar.

Njima je nagrade uručila Danica Baričević, predsjednica Udruženja bračkih obrtnika, čestitavši im na uspjehu sa željom da ta nagrada bude poticaj budućim generacijama, a školu je pozvala da obrazovni proces prilagodi potrebama obrtništva i gospodarstva na otoku kako bi što više učenika svoj posao i egzistenciju pronašlo na Braču.

I ova novčana nagrada, kazala je Danica Baričević, potvrđuje kako naše udruženje vodi računa o mladim generacijama jer na njima počiva budućnost obrtništva.

Tajnica Udruženja obrtnika Ivana Kusanović pojasnila je kriterije odabira nagrade, dok je ravnatelj Srednje škole Ivan Meštrović zahvalio Udruženju obrtnika na kvalitetnoj suradnji i brizi o svojim budućim kadrovima.

U ime nagrađenih zahvalio je učenik Matej Lukić koji je izrazio zadovoljstvo postupkom Udruženja bračkih obrtnika koje je konkretnim primjerom potvrdilo da cijeni zalaganje, rad i dobre rezultate.

- Dobar učenik ima sve preduvjete da bude i dobar obrtnik - zaključio je učenik Matej Lukić i zaradio pljesak svih nazočnih.

Dodjeli nagrada bili su nazočni čelnik Ceha ugostitelja Ante Roso i predsjednica Ceha frizera Petra Matas.

Ivica Radić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:17