StoryEditorOCM
Svijetoperiran je

Zvijezda popularne Netflixove serije teško ozlijeđen u Gazi, nedavno je objavio: ‘Ovo nije scena iz Faude‘

Piše JL
8. siječnja 2024. - 22:40

Idan Amedi (35), popularni izraelski pjevač i junak Netflixove TV serije "Fauda", ranjen je u ponedjeljak u Gazi, objavila je njegova obitelj. Prema neslužbenim izvješćima s društvenih mreža, Amedi je navodno teško ozlijeđen dok se borio u protuterorističkoj operaciji Izraelskih obrambenih snaga (IDF-a).

Portal The Times of Israel piše kako je glumac helikopterom prebačen u medicinski centar Sheba u Tel Hashomeru, gdje je podvrgnut hitnoj, ozbiljnoj i dugotrajnoj operaciji. Trenutačno je pod sedativima i stalnim liječničkim nadzorom.

Njegov otac potvrdio je da je Idan ozlijeđen, ali kaže da mu život nije u opasnosti.

U trenutku kad je ranjen, junak "Faude" obavljao je pričuvnu dužnost u borbenom inženjerskom korpusu, piše Jutarnji.

Idan se nakon Hamasova napada na Izrael otišao boriti u Gazu kao rezervist. Kad god je mogao, dokumentirao je trenutke iz svoje službe na Instagramu, a u studenom je objavio video uz koji je napisao: "Ovo nije scena iz ‘Faude‘, ovo je stvaran život. Moji suborci i ja osvetit ćemo krv žrtava Hamasovog masakra počinjenog 7. listopada".

Amedi je karijeru započeo kao glazbenik, natječući se u osmoj sezoni izraelskog talent showa "Kochav Nolad". Popularnoj seriji "Fauda" pridružio se u drugoj sezoni glumeći Sagija, pripadnika protuterorističke jedinice koju vodi Doron (Lior Raz).

U videoporuci koju je snimio prošloga tjedna, Amedi je pozvao na zaustavljanje unutarnjeg neslaganja među Izraelcima.

- Nakon 90 dana borbe, nastavljamo uništavati lokacije za rakete kratkog dometa, lansirna mjesta i zapovjedne objekte terorističke organizacije Hamas.

Pridružujem se svojoj braći rezervistima u pozivu političarima, medijima i svima ostalima - tko nema nešto dobro za reći, neka začepi. Izraelski narod živi - poručio je tad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:16