StoryEditorOCM
SvijetLOŠ GLAS...

Svijetom se rapidno širi informacija o otrovanim pićima iz Hrvatske, ugledni strani mediji naširoko pišu o incidentima

Piše VIJESTI SD
8. studenog 2023. - 11:03

I strani mediji su se raspisali o otrovnim pićima u Hrvatskoj. 

"Coca-Cola je potvrdila da je nekome pozlilo nakon što je popio neko od njihovih gaziranih pića u Hrvatskoj#, piše britanski Mirror

- Neimenovana osoba pila je piće Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, aromatiziranu mineralnu vodu, u jednom riječkom kafiću prije nego što je hospitalizirana - prenosi taj medij pisanje naših medija. 

image

S c r e e n

- Lokalni mediji navode kako je policija potvrdila samo jedan slučaj osobe kojoj je pozlilo dok je konzumirala bezalkoholno gazirano piće. I u Hrvatskoj se dogodio još jedan incident, u Zagrebu, gdje je nekome pozlilo nakon što je popio Coca-Colu u plastičnoj boci koja je kupljena na automatu na fakultetu. Nadležna tijela, uključujući Državni inspektorat, aktivno rade na utvrđivanju točne prirode ovih slučajeva. Romerquelle se proizvodi u Austriji, a Coca-Cola u Hrvatskoj - piše Mirror. 

image

S c r e e n

Prenosi i riječi hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroš koji je potvrdio incidente i rekao da su osobe trenutno stabilno i nisu u životnoj opasnosti. Coca-Cola Hrvatska reagirala je na incident potvrdivši svoju povezanost s bocom mineralne vode Romerquelle. 

image

S c r e e n

O svemu piše i ugledni Politico: "‘Drink water’ says Croatia’s health minister after 4 suspected poisoned with Coca-Cola sodas" (Pijte vodu, rekao je hrvatski ministar zdravstva nakon što se sumnja da je četvero otrovanih sa pićima Coca-Cole). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 09:15