StoryEditorOCM
Svijetbacili eksploziv

Rusija je bombardirala Rusiju! Nezavisni mediji: ‘Vojska je sve to morala uništiti na licu mjesta‘

Piše Vijesti SD
23. travnja 2024. - 14:04

Ruske zračne snage su ranije ovoga mjeseca izbacile ogroman teret bombi na svoj vlastiti teritorij, prema više neovisnih izvora, piše Politico.

Vojska ruskog predsjednika Vladimira Putina redovito bombardira Ukrajinu iz svojih pograničnih područja poput Belgoroda, što povremeno dovodi do incidenata s prijateljskom vatrom.

Prošli tjedan su tako ruske zračne snage ‘ispustile‘ projektil X-59 na Belgorodsku oblast, 92 kilometra od ukrajinske granice, izvijestio je u ponedjeljak navečer na svom Telegram kanalu ruski nezavisni medij Astra te naveo izvore.

‘Vojska je sve to morala uništiti na licu mjesta. Nije bilo žrtava‘, piše Astra.

Sve u svemu, samo u ožujku i travnju je iz ruskih aviona na tlo Rusije ili okupiranih područja izbačena 21 bomba.

‘Još uvijek nema definitivnih odgovora zašto se ovo nastavlja događati‘, napisali su novinari Astre.

Ruski bombarder je 2. travnja bacio eksploziv u blizini željezničke stanice u Rubižnama, gradu u okupiranom dijelu Luganske oblasti.

‘Broj žrtava nije prijavljen, preživjeli su evakuirani i drže ih zajedno‘, rekao je u priopćenju Artem Lisohor, šef ukrajinske vojne uprave u regiji Luhansk, a prenosi Jutarnji list. 

20. travnja prošle godine ruska bomba pala je na središte Belgoroda i ostavila golemi krater. Rusko ministarstvo obrane navelo je u priopćenju da je ‘tijekom leta zrakoplova Su-34 Zračno-svemirskih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neuobičajenog pada zrakoplovnog streljiva‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:47