StoryEditorOCM
Svijetinformacijski rat

Raskrinkana najnovija ruska propagandna podvala: Ukrali Slovencima fotku radioaktivnog otpada pa digli uzbunu da je riječ o ‘ukrajinskim kapacitetima za prljavu bombu‘

26. listopada 2022. - 14:24
U današnje vrijeme ovakve podvale teško mogu ostati neoktrivene, ali Rusi svejedno pokušavajuSlovenska Vlada/twitter/afp//

Moskva već danima optužuje Ukrajinu da planira detonirati ‘prljavu bombu‘, a posljednje optužbe iznijeli su u utorak u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

- Poprilično smo zadovoljni jer smo podigli osviještenost. Ne smeta mi ako će ljudi govoriti da Rusija diže lažnu uzbunu ako se to ne dogodi jer je ovo grozna, grozna katastrofa koja potencijalno prijeti cijeloj Zemlji, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN-u Dmitrij Poljanskij, piše Jutarnji list.

Rusi su, među ostalim, svoje tvrdnje o takozvanoj ukrajinskoj prljavoj bombi "potkrijepili fotografijama" koje su objavili na Twitteru i koje "dokazuju" njihove navode. No slovenska vlada sada ih je demantirala te su objavili kako je jedna od tih fotografija nastala u Sloveniji.

- Radioaktivni otpad u Sloveniji se skladiš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:53