StoryEditorOCM
Svijetsudar na pisti

Putnici su spašeni, ali pravi problemi za Japan Airlines tek slijede: Nesreća na pisti će ih skupo stajati

Piše vijesti sd
4. siječnja 2024. - 08:55

Japan Airlines priopćio je kako će zbog nesreće koja se prije dva dana dogodila na aerodromu u Tokiju zabilježiti velike gubitke. Ukupno 379 putnika i članova posade je spašeno, ali problemi za ovu kompaniju tek slijede.

Prema pisanju Reutersa, u Japan Airlinesu očekuju kako će gubici iznositi više od 100 milijuna dolara.

Gubitak aviona, prema planu, bit će pokriven osiguranjem, a Japan Airlines je naglasio kako će utjecaj ovog događaja na prognozu zarade za financijsku godinu tek biti utvrđen. 

image
Richard A. Brooks/Afp

Inspektori u Japanu započeli su istragu o utvrđivanju okolnosti koje su dovele do nesreće. Prema prvim informacijama, inspektori će se u istrazi fokusirati na trenutke ulaska aviona obalne straže Japana na pistu i to u trenucima kada je na nju već bio slijetao putnički avion Japan Airlinesa.

image
Richard A. Brooks/Afp

Transkripti razgovora između kontrole leta i pilota objavljeni su u srijedu te pokazuju da je avion Japan Airlinesa dobio dozvolu da sleti, ali da je avionu obalne straže rečeno da dođe do točke zadržavanja blizu piste.

Dužnosnik japanske komisije za civilnu avijaciju rekao je novinarima da u tim transkriptima nema naznaka da je avionu obalske straže odobreno da poleti, piše Reuters.

image
Richard A. Brooks/Afp
image
Richard A. Brooks/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 10:17