StoryEditorOCM
RegijaKartel Tito i Dino

U kantonu Sarajevo uhićena su dva navodna člana dobro poznate bande, zaplijenjena auta, brdo novca, jurišne puške...

Piše Vijesti Sd
7. veljače 2024. - 21:07

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući pod nadzorom državnog tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, realizirali su akciju kodnog naziva "Consigliere", donosi Klix.ba.

Jutros su uhićena dvojica muškarca, Dženis Kadrić (35) iz Sarajeva i Alem Hodović (41) iz Priboja, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom pranje novca. A policija je zaplijenila automobile, novac i pravi mali arsenal oružja pronađen u njihovom posjedu.

Kako je priopćeno iz sarajevske policije, izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u eurima i markama, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i najnoviji Land Rover Defender), poslovna dokumentacija te drugi predmeti od interesa za istragu.

image

Zapljena Land Rover Defender

Mup.ks/

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva "Consigliere" s dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

image

Euri zapljena kanton Sarajevo

Mup.ks/

Inače, Hodović i Kadrić su se ranije dovodili u vezu sa šefom narkokartela "Tito i Dino". Za Kadrićem je ranije bila raspisana potraga tužiteljstva Kantona Sarajevo zbog prijave za nasilničko ponašanje. On je nedavno, po dolasku u Sarajevo, bio priveden i uzeta mu je izjava, donosi Klix.ba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:36