StoryEditorOCM
Regijapotraga za tijelom

Na ispitivanje upravo stigla majka ubojice male Danke: ‘Moramo razgovarati i s ocem‘; Osumnjičene čeka psihijatrija

Piše vijesti sd
16. travnja 2024. - 09:15

Dvanaesti je dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić (2), a policija i dalje pretražuje Banjsko Polje i okolicu, ali nažalost  pomaka i dalje nema. Kao što je poznato jedan od osumnjičenih za ubojstvo je na saslušanju priznao da je premjestio tijelo, što otežava rad policije. On, njegov brat, sad već pokojni, te otac, dobrano su izvozali policiju vodeći ih od jednog mjesta do drugog gdje su tobože sakrili tijelo.

Kako doznaje Blic, majka jednog od ubojice - Dejana Dragijevića, Svetlana, i njezin suprug Radoslav stigli su jutros u Više javno tužiteljstvo gdje će biti i ispitani. Odvjetnik Dragijevića potvrdio je da policija mora razgovarati i s Radoslavom.

Mještani Zlota zbunjeni su i uznemireni jer još nije pronađeno tijelo djevojčice.

- Ako su Dragijevići sakrili tijelo ili ga bacili negdje, mogli su to napraviti bilo gdje, s obzirom na to da je ovdje teren uglavnom nepristupačan i ima mnogo zabačenih i skrovitih mjesta do kojih nitko od nas mještana ne ide. Ne isključujem mogućnost da su Dejanu pomogli brat i otac sakriti tijelo, ali ipak pomalo sumnjam u to. Tijelo djeteta mogli su ostaviti bilo gdje, jer su svaki kamen znali u ovom kraju, poznaju selo kao svoj džep - rekao je mještanin za Mondo.rs

image
SD

Janković i Dragijević idu na psihijatrijsko vještačenje

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rješenju suca za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru istječe 3. svibnja. Oni će biti poslani na psihijatrijsko vještačenje, čim se za to steknu uvjeti - navode u zaječarskom Višem javnom tužiteljstvu, prenosi Telegraf.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska vještačenja, koje će obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi nedvosmisleno potvrditi da kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT-om branio šutnjom i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je utjecao na njihovu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vrijeme izvršenja kaznenog djela teško ubojstvo za koje se terete. Očekuje se da ovo vještačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubojstva.

image

Danka Ilić

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:16