StoryEditorOCM
Regijanasilničko ponašanje

Demolirali 17 automobila: Uhićeni muškarac i maloljetnik, iz obijesti razbijali stakla i čupali retrovizore

Piše REGIJA SD
19. listopada 2023. - 21:21

Policija sa Zvezdare, u saradnji s Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila je Š. S. i maloljetnika zbog sumnje da su oštetili 17 vozila koja su bila parkirana na Zvezdari.

- U saradnji sa PS Zvezdara i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu 17.10.2023. godine, a po nalogu dežurnog državnog tužitelja pritvor je određen prema Š. S. zbog sumnje da je, zajedno s maloljetnikom u odnosu na kojeg je postupak razdvojen, počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja - priopćeno je iz Prvog osnovnog javnog tužiteljstva, piše kurir.rs.

Kako dalje navode u priopćenju, postoji osnova sumnje da je Š. S. zajedno s maloletnim licem, na području općtine Zvezdara dana 10.10.2023. je u vremenu od 03.30 do 04.15 sati bez povoda, uz upotrebu tjelesne snage, oštetio 17 vozila koja su bila parkirana u različitim ulicama, na način da je rukama i nogama udarao po vozilima, pri čemu je na karoseriji vozila nastala ogrebotina i udubljenja. Odvalio je bočne retrovizore, razbio stakla na vratima, što je sve izazvalo strah i uznemirenost građana, odnosno opisanim radnjama značajno je ugroženo mir oštećenih i građana koji su u kratkom roku pozvali operativni sustav 192 MUP-a RS i izvijestili o predmetnom događaju.

- Osumnjičeni Š. S. je saslušan 19.10.2023. pred postupajućim državnim tužiteljem, kojom prilikom je iznio svoju obranu, nakon čega je tužiteljstvo obrazloženo predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, vodeći računa da posebne okolnosti ukazuju na opasnost od bijega, da bi ga mogao ometati postupak utjecajem na svjedoke, kao i da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenu mogao ponoviti kazneno djelo - dodaje se u priopćenju.

Uz kaznenu prijavu tužiteljstvu su dostavljeni video zapisi s nadzornih kamera, a dalje će se u dokaznom postupku ispitati žrtve i svjedoci događaja, odrediti antropološka vještačenja, a po potrebi i druga vještačenja, informacije. okupiti i provesti sve druge potrebne radnje, nakon čega će se donijeti odluka.

Također, policija u suradnji s tužiteljstvom nastavlja s utvrđivanjem podataka o vlasnicima vozila koja su oštećena u predmetnom događaju, jer se sumnja da je oštećeno više desetaka vozila, a o čemu će tužilaštvo biti obaviješteno dopunom krivične prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:25