StoryEditorOCM
Politika‘boljeg nema!‘

Sinčić zna tko bi bio idealan premijer i kako skinuti HDZ s vlasti: Još uvijek možemo pobijediti zločinačku organizaciju

Piše vijesti sd
25. travnja 2024. - 08:53

Zastupnik u Europskom parlamentu, i lider nekadašnjeg Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, oglasio se na Facebooku komentarom zbivanja na domaćoj političkoj sceni, ali i svojim prijedlogom za novog premijera.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Žao mi je zbog ovog što se dogodilo Mostu.

Žao mi je i zbog ovog što radi Domovinski pokret. Žao mi je i zbog Karoline.

Zajedno smo danas mogli sastavljati Vladu. Mislav je kvalitetan kandidat za premijera. Bilo bi mjesta za sve kvalitetne ljude i u Saboru i u Vladi i na listama za EP.

Svi skupa sad imamo jako malo, a najmanje imaju hrvatski građani. Tragično je što nitko nije naučio na našim pogreškama, a najgore je što građani nakon svake naše pogreške, namjerne ili nenamjerne, gube vjeru u promjene i u vlastitu prosudbu. Neću opravdavati ono što se dogodilo Živom zidu, ali mi smo krenuli u političku arenu sa velikima kad smo imali 20 godina. Nismo tada imali ni dovoljno kapaciteta ni znanja ni zrelosti. Sazrili smo u ovih nekoliko godina, a čini se da mnogi iskusniji od mene nisu.

Umjesto ujedinjenog suverenizma, imamo opet svađe, podjele, napade i HDZ na vlasti. Sve se to moglo izbjeći sa malo manje egoizma prije koji mjesec.

Još uvijek se može.

Domovinski pokret još uvijek može reći – idemo na nove izbore. Mislav nije čovjek koji odbacuje.

I svi zajedno još uvijek možemo pobijediti zločinačku organizaciju, imati svog premijera, Vladu koja će raditi u interesu Hrvatske i priliku da ne izgubimo još 4 godine i još barem 200.000 Hrvata.

Pravo i Pravda na izbore izlazi samostalno.

Svaki postotak više Mislavu će dati veće šanse da izgradi što jaču stranku. Jer Vlada, ako se i sastavi, neće potrajati.

A bolje od Prava i Pravde, budimo iskreni, nema.

Postoji li bolji kandidat od Mislava Kolakušića trenutno?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:54