StoryEditorOCM
Politikaotvoreni za suradnju

Ćipe Mlinarić: ‘Spin je da nam HDZ nudi četiri ministarstva, pravi pregovori tek slijede. A možda i novi izbori!‘

Piše vijesti sd
22. travnja 2024. - 13:38

Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta izjavio je za N1 da "pravi pregovori" s HDZ-om još nisu niti počeli.

“Bilo je kontakta, ali to je više telefonski nego što se se sjelo i razgovaralo kako bi se trebalo razgovarati. Domovinski pokret se nikome nije obećao, Domovinski pokret će pregovarati sa svima. Ako imaju pregovarački tim, ako imaju ozbiljne politike mi ćemo sjesti i razgovarati sa svima. Mi se nikom nismo unaprijed obećali, što vidimo u medijima u ovih par dana, i da se već govori o raspodjeli ministarstva”.

Mlinarić Ćipe je kazao da HDZ nije Domovinskom pokretu obećao četiri ministarstva.

“To je laž, spin koji je pušten da bi se pregovori doveli u slijepu ulicu. Danas imamo predsjedništvo i donijet će se strategija pregovaranja sa svima i onda ćemo vidjeti možemo li se s nekim dogovoriti, postoji opcija da se ni s kim ne možemo dogovoriti i onda slijede novi izbori”, objasnio je.

“Domovinski pokret drži do svojih riječi, ni u jednom obliku suradnja sa SDSS-om ne dolazi u obzir, izričito s Možemo ne možemo biti dio ničega. Mi se ne prodajemo za fotelje”, dodao je.

Mlinarić Ćipe je rekao da nikada nije izgovorio za premijera Andreja Plenkovića da je lopov.

“Rekao sam da država ne smije biti taoc jednog čovjeka to i sada kažem. Nitko nema pravo da zbog nečijeg ega bude taoc cijela država”, kazao je. “Ego ne smije biti ispred hrvatskog naroda”, dodao je.

Osvrnuo se i na Most te kritizirao njihovu ponudu za suradnju.

“Poslije izbora nam nude ruku suradnje, Most je poziv dobio prije godinu i dva mjeseca, išlo bi se u koaliciju i HDZ ne bi imao 61 mandat i drugačije bi se pregovaralo. Oni nas sada pozivaju u koaliciju s Možemo, ne znaju ni oni u što”, kazao je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:39