StoryEditorOCM
PolitikaVLAŠKA POSLA

Ante Tomić: Domovinci bi nadzirali literaturu i teatar. To je valjda zbog toga što su dosad samo Srbi išli u muzeje

Piše Ante Tomić
23. travnja 2024. - 10:23

Domovinski pokret i HDZ se dogovaraju o sastavljanju vlasti i među njima je mnogo nesuglasica. Ivana Penavu vidljivo nervira premijer Andrej Plenković, misli kako bi se lakše složio s ministrom obrane Ivanom Anušićem. To je razumljivo jer su predsjednik Domovinskog pokreta i ministar obrane iste struke. Penava je završio kineziologiju, a Anušić je blizu kraja visokog školovanja. Nakon dvadeset pet godina studiranja ostalo mu je samo desetak ispita i diplomski na Kineziološkom fakultetu.

Bilo bi neobično, ali ne možete reći da to nije izazovna ideja da o budućnosti Hrvatske odluče dvojica nastavnika tjelesnog odgoja, pa da sve one mlohave i pretile zastupnike skinu u sokolske majice i šorceve i potjeraju u trk oko Markova trga: "Ajmo, ajmo, mrdni guzicu, Opara!"

Možda bi dugo sanjano jedinstvo Hrvata ostvarila upravo dvojica kratko ošišanih diktatora u Adidasovoj trenerci sa zviždaljkom oko vrata. Svi bi kao jedan vježbali u ritmu: jedan, dva, tri četiri, dva, dva, tri četiri. Ne bi bilo ovoga nereda kao danas, gdje HDZ skače zgrčku, a Domovinski pokret raznošku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:24