stdClass Object ( [id] => 111223 [title] => Vlč. Sudac: Zaustavio sam istragu o svom trovanju i papire predao odvjetniku [alias] => vlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

/ Cijelu istragu sam zapečatio i zaustavio daljnja ispitivanja. Sve sam predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću na daljnja postupanja - jedino je što nam je izjavio Zlatko Sudac o tome da je bio sustavno trovan tijekom deset godina.

Sudac je, naime, u jednom dnevnom listu ustvrdio kako “je u razdoblju od jednog desetljeća bio po život i zdravlje ozbiljno izlagan i ugrožavan. Dokumentacija je zapečaćena i čuva se u arhivu.”

Pa već bi ga otrovali...

Zlatko Sudac žalio se na tegobe i o svojim sumnjama da ga netko truje govorio je svom prijatelju i odvjetniku Bosiljku Mišetiću, prokuristu u Sudčevoj tvrtki “Joshua” d.d.

- Imao je i simptome, bio je na pregledima, ali ja ne znam što je pronađeno i ne bih o tome htio brzopleto govoriti. Sasvim sam siguran da nećemo tražiti krivce jer on se moli za ljude koji mu nanose nepravdu, a ne osvećuje se. Nećemo progoniti ljude iz Crkve jer je Sudac prihvaćajući svete sakramente prihvatio i zakon šutnje, kaže Mišetić.

Prije nekoliko mjeseci kada se karizmatik neočekivano povukao iz javnosti i otkazao sve svoje obveze Mišetić je za “Slobodnu Dalmaciju“ izjavio kako je ponekad zabrinut zbog prijateljeva zdravlja.

“Fizičko zdravlje je odraz duševnog stanja,“ prokomentirao je tada. Uznemirujuća izjava Zlatka Sudca iznenadila je i njegova dugogodišnjega bliskog prijatelja predstojnika Psihijatrijske klinike u KBC-u Zagreb prof. dr. Mira Jakovljevića.

- Znam da je na tu temu nekad nešto mislio, ali prije objavljivanja takve tvrdnje trebali su se posavjetovati sa mnom. To je škakljiva tema, ja o tome nemam podataka i najbolje je o tome ne pisati. Ako nekoga truju deset godina, već bi ga do sada i otrovali. Zato novinari ne smiju pisati o tome ako nemaju dokumente koji to dokazuju, kaže prof. dr. Jakovljević. Na opasku da je Sudac osobno govorio o trovanju liječnik odgovara da smo sve bolesniji i da u Hrvatskoj nedostaje psihijatara.

- Za povećanje broja psihijatrijskih bolesnika velik dio krivice, između ostalih, nose mediji, zaključuje prof. Jakovljević, priznati stručnjak koji prakticira duhovnost u psihijatriji, a mnoge Sudčeve poruke i pristup podsjećaju na profesorovo učenje. U Hrvatskom zavodu za toksikologiju nisu željeli opširnije komentirati izjavu velečasnog Sudca.

-Teoretski je moguće da se neka osoba truje punih deset godina, no nitko ozbiljan bez dokaza, odnosno detaljnijih informacija o simptomima i zdravstvenom stanju osobe, ne bi se trebao upuštati u spekulacije. Ne mogu ništa više kazati - komentirala je dipl. ing. Alka Wolf-Čoporda, predstojnica Službe za procjenu rizika u Zavodu.

Splitski epidemiolog doc. dr. Mladen Smoljanović kaže, međutim, kako sumnja u istinitost tvrdnji o sustavnom trovanju. U šali dodaje da “ako ga netko i truje onda ne zna trovati”, te navodi kako je sumnjičav i zbog izjave Sudca o tome kako za trovanje ima i dokaze iz europskih centara.

To se ne može sakriti

-To nije moguće jer bilo koja ustanova, ako provedene analize upućuju na trovanje, o tome je dužna obavijestiti nadležne institucije u Hrvatskoj. U protivnom sudjeluje u prikrivanju i postaje suodgovorna za daljnje slučajeve bolesti i smrti. Ne može, dakle, ustanova o rezultatima obavijestiti samo privatnu osobu, koja onda dokaze čuva kod sebe -objašnjava doc. dr. Smoljanović.

Psihijatar prof. dr. Ivan Urlić navodi kako se kod Sudca čini da se njegova subjektivna realnost jako udaljila od objektivne.

- Svaka osoba živi između te dvije realnosti - subjektivne i one koju možemo podijeliti s drugima, ali kada se subjektivni doživljaj udalji onda osoba može ući u tumačenja koja su neugodna, primjerice da joj netko želi nešto loše, da je truje... No, vrlo je nezahvalno razgovarati o osobi s kojom bi trebalo razgovarati. Danas, naime, postoje razvijeni psihologijski i psihijatrijski instrumenti koji mogu pokazati kakva je struktura psihe te osobe, i bez tih testova teško je govoriti o nekome, pa se i ne bi trebalo govoriti - napominje prof. dr. Urlić, dodajući kako i crkveni krugovi, koji su Sudcu nadređeni, još uvijek imaju neodređen stav o njemu.

Crkva se ‘povlači’

- S jedne strane ga toleriraju, a s druge ograničavaju. No, izgleda da ga u zadnje vrijeme više ograničavaju, kao da su primijetili da gubi neke kriterije i granice - ističe prof. dr. Urlić. Bio trovan ili ne, za Sudca se definitivno veže pojam karizmatične osobe.

- Karizmatici su osobe koje utječu na druge ljude, koji uspijevaju svojim utjecajem, prvenstveno psihičkim, natjerati ljude da im vjeruju, ponekad i na svoju štetu. Karizmatici se često prikazuju kao posebne osobe, koje zrače, te su vrlo interesantne određenim, najčešće skromnijim i niže obrazovanim strukturama društva, istakao nam je dr. sc. Vladimir Sabljić, pročelnik Akutno dijagnostičkog odjela Klinike za psihijatriju riječkog KBC-a.

Što na kraju kažu u policiji? Je li netko prijavio trovanje velečasnog Sudca. U Policijskoj upravi karlovačkoj nam u ponedjeljak nisu mogli odgovoriti je li za velečasnog Zlatka Sudca zatražena i odobrena zaštita, te je li navedeni svećenik eventualno prijavio trovanje. U razgovoru za novine Sudac je spomenuo i kako je, vezano za njegovu “angažiranost i prisutnost na različitim mjestima”, njegov ordinarij Valter Župan “bio slobodan zamoliti Policijsku upravu karlovačku za osiguranje pratnje”, te kako je “dobio potvrdan odgovor”.

IVaN UGRIN,
divna zenić,
ivančica celevska,
igor došen

Adalbert Rebić: Sumnjam u te priče

Aldabert Rebić, katolički teolog u mirovini, rekao nam je kako ga je izjava vlč. Sudca začudila i doista mu je teško povjerovati u te priče.

/ Sumnjam u te priče. No, ako ima dokaze, dužan je to prijaviti. Pa nismo više u nekom diktatorskom, totalitarnom sustavu gdje bi se netko usudio trovati ili proganjati svećenika..., kazao nam je prof. Rebić. Smatra da je takve tvrdnje opasno iznositi i da bi vlč. Sudac o tome javno trebao progovoriti i potkrijepiti te tvrdnje dokazima, jer se ovako ne može zaključiti je li to ozbiljno. Miro Jakovljević, vodeći hrvatski psihijatar koji je ujedno i dio tima vlč. Sudca na njegovim seminarima duhovne obnove, izjavu o sustavnom trovanju karizmatična svećenika dočekao je vrlo rezervirano, a za bombastičan odjek okrivio je medije željne senzacije.

-Ne želim donositi nikakav sud o tome, dok ne vidim dokaze, bio je jasan prof. dr. Jakovljević.

 

Tužan Bačićev kraj

Na Riječane je Sudac ostavio posebno dubok dojam kada je prije desetak godina na seminaru pozvao Zlatka Bačića da ustane iz invalidskih kolica. Bačić je to i učinio, a dvoranom u samostanu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog prostrujale su riječi “Čudo, dogodilo se čudo“. Nije to baš bilo neko čudo jer se, sada već pokojni, Bačić kretao u kolicima, ali se pritom pomagao nogama i oni koji su ga bolje poznavali znali su da može samostalno stajati i napraviti korak-dva. Bačić se emotivno čvrsto vezao uz Sudca jer je od djetinjstva, nakon smrti majke i oca, živio potpuno sam i nije imao obitelj. Sudac nije imao vremena za tako dugotrajno tješenje i prijateljstvo i odbacio je Bačića koji se i novinarima, plačući, obraćao s molbom da mu pomognu uspostaviti vezu sa Sudcem. Nije uspjelo.

Karlovačka policija nikada nije osiguravala Zlatka Sudca

Policijski službenici PU karlovačke nisu bili angžirani na osiguranju velečasnog Zlatka Sudca - rekla nam je Tamara Grčić, glasnogovoornica PU karlovačke.

Demantirana je tako informacija objavljena u jednim dnevnim novinama kako je upravo karlovačka policija, na zahtjev krčkog biskupa mons. Valtera Župana, čuvala najpoznatijeg hrvatskog karizmatika. No, prema informacijama iz PU karlovačke, Sudac nikada nije bio štićena osoba niti je prošao proceduru sigurnosne procjene.

/ Činjenica je da je velečasni Sudac organizirao nekoliko duhovnih seminara za hrvatske branitelje na području Karlovačke županije i da su, vjerojatno, njima nazočili i brojni naši službenici. No, oni su tamo bili isključivo kako vjernici, a ne kao službene osobe - rekla nam je Tamara Grčić.

Danijel Tuškan

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaustavio sam daljnja ispitivanja. Sada sam sve predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću, ustvrdio je u izjavi za naš list Zlatko Sudac. Mišetić je pak ustvrdio: Nećemo progoniti ljude iz Crkve jer je Sudac prihvatio i zakon šutnje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => misterij oko karizmatika   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-09-14 12:48:19 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-09-14 16:46:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-09-14 12:57:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13435 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/09/14/Sport/sudac_glavas12911-des.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x504" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4267232 Threads: 4 Questions: 131616023 Slow queries: 56631 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3965312 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/vlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku-111223 [printLink] => /vijesti/hrvatska/vlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku-111223?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 223425 [name] => zlatkosudac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zlatkosudac [link] => /tag/zlatkosudac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaustavio sam daljnja ispitivanja. Sada sam sve predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću, ustvrdio je u izjavi za naš list Zlatko Sudac. Mišetić je pak ustvrdio: Nećemo progoniti ljude iz Crkve jer je Sudac prihvatio i zakon šutnje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => misterij oko karizmatika   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vlč. Sudac: Zaustavio sam istragu o svom trovanju i papire predao odvjetniku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-11-48-35-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/09/14/Sport/sudac_glavas12911-des.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/09/14/Sport/sudac_glavas12911-des.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

/ Cijelu istragu sam zapečatio i zaustavio daljnja ispitivanja. Sve sam predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću na daljnja postupanja - jedino je što nam je izjavio Zlatko Sudac o tome da je bio sustavno trovan tijekom deset godina.

Sudac je, naime, u jednom dnevnom listu ustvrdio kako “je u razdoblju od jednog desetljeća bio po život i zdravlje ozbiljno izlagan i ugrožavan. Dokumentacija je zapečaćena i čuva se u arhivu.”

Pa već bi ga otrovali...

Zlatko Sudac žalio se na tegobe i o svojim sumnjama da ga netko truje govorio je svom prijatelju i odvjetniku Bosiljku Mišetiću, prokuristu u Sudčevoj tvrtki “Joshua” d.d.

- Imao je i simptome, bio je na pregledima, ali ja ne znam što je pronađeno i ne bih o tome htio brzopleto govoriti. Sasvim sam siguran da nećemo tražiti krivce jer on se moli za ljude koji mu nanose nepravdu, a ne osvećuje se. Nećemo progoniti ljude iz Crkve jer je Sudac prihvaćajući svete sakramente prihvatio i zakon šutnje, kaže Mišetić.

Prije nekoliko mjeseci kada se karizmatik neočekivano povukao iz javnosti i otkazao sve svoje obveze Mišetić je za “Slobodnu Dalmaciju“ izjavio kako je ponekad zabrinut zbog prijateljeva zdravlja.

“Fizičko zdravlje je odraz duševnog stanja,“ prokomentirao je tada. Uznemirujuća izjava Zlatka Sudca iznenadila je i njegova dugogodišnjega bliskog prijatelja predstojnika Psihijatrijske klinike u KBC-u Zagreb prof. dr. Mira Jakovljevića.

- Znam da je na tu temu nekad nešto mislio, ali prije objavljivanja takve tvrdnje trebali su se posavjetovati sa mnom. To je škakljiva tema, ja o tome nemam podataka i najbolje je o tome ne pisati. Ako nekoga truju deset godina, već bi ga do sada i otrovali. Zato novinari ne smiju pisati o tome ako nemaju dokumente koji to dokazuju, kaže prof. dr. Jakovljević. Na opasku da je Sudac osobno govorio o trovanju liječnik odgovara da smo sve bolesniji i da u Hrvatskoj nedostaje psihijatara.

- Za povećanje broja psihijatrijskih bolesnika velik dio krivice, između ostalih, nose mediji, zaključuje prof. Jakovljević, priznati stručnjak koji prakticira duhovnost u psihijatriji, a mnoge Sudčeve poruke i pristup podsjećaju na profesorovo učenje. U Hrvatskom zavodu za toksikologiju nisu željeli opširnije komentirati izjavu velečasnog Sudca.

-Teoretski je moguće da se neka osoba truje punih deset godina, no nitko ozbiljan bez dokaza, odnosno detaljnijih informacija o simptomima i zdravstvenom stanju osobe, ne bi se trebao upuštati u spekulacije. Ne mogu ništa više kazati - komentirala je dipl. ing. Alka Wolf-Čoporda, predstojnica Službe za procjenu rizika u Zavodu.

Splitski epidemiolog doc. dr. Mladen Smoljanović kaže, međutim, kako sumnja u istinitost tvrdnji o sustavnom trovanju. U šali dodaje da “ako ga netko i truje onda ne zna trovati”, te navodi kako je sumnjičav i zbog izjave Sudca o tome kako za trovanje ima i dokaze iz europskih centara.

To se ne može sakriti

-To nije moguće jer bilo koja ustanova, ako provedene analize upućuju na trovanje, o tome je dužna obavijestiti nadležne institucije u Hrvatskoj. U protivnom sudjeluje u prikrivanju i postaje suodgovorna za daljnje slučajeve bolesti i smrti. Ne može, dakle, ustanova o rezultatima obavijestiti samo privatnu osobu, koja onda dokaze čuva kod sebe -objašnjava doc. dr. Smoljanović.

Psihijatar prof. dr. Ivan Urlić navodi kako se kod Sudca čini da se njegova subjektivna realnost jako udaljila od objektivne.

- Svaka osoba živi između te dvije realnosti - subjektivne i one koju možemo podijeliti s drugima, ali kada se subjektivni doživljaj udalji onda osoba može ući u tumačenja koja su neugodna, primjerice da joj netko želi nešto loše, da je truje... No, vrlo je nezahvalno razgovarati o osobi s kojom bi trebalo razgovarati. Danas, naime, postoje razvijeni psihologijski i psihijatrijski instrumenti koji mogu pokazati kakva je struktura psihe te osobe, i bez tih testova teško je govoriti o nekome, pa se i ne bi trebalo govoriti - napominje prof. dr. Urlić, dodajući kako i crkveni krugovi, koji su Sudcu nadređeni, još uvijek imaju neodređen stav o njemu.

Crkva se ‘povlači’

- S jedne strane ga toleriraju, a s druge ograničavaju. No, izgleda da ga u zadnje vrijeme više ograničavaju, kao da su primijetili da gubi neke kriterije i granice - ističe prof. dr. Urlić. Bio trovan ili ne, za Sudca se definitivno veže pojam karizmatične osobe.

- Karizmatici su osobe koje utječu na druge ljude, koji uspijevaju svojim utjecajem, prvenstveno psihičkim, natjerati ljude da im vjeruju, ponekad i na svoju štetu. Karizmatici se često prikazuju kao posebne osobe, koje zrače, te su vrlo interesantne određenim, najčešće skromnijim i niže obrazovanim strukturama društva, istakao nam je dr. sc. Vladimir Sabljić, pročelnik Akutno dijagnostičkog odjela Klinike za psihijatriju riječkog KBC-a.

Što na kraju kažu u policiji? Je li netko prijavio trovanje velečasnog Sudca. U Policijskoj upravi karlovačkoj nam u ponedjeljak nisu mogli odgovoriti je li za velečasnog Zlatka Sudca zatražena i odobrena zaštita, te je li navedeni svećenik eventualno prijavio trovanje. U razgovoru za novine Sudac je spomenuo i kako je, vezano za njegovu “angažiranost i prisutnost na različitim mjestima”, njegov ordinarij Valter Župan “bio slobodan zamoliti Policijsku upravu karlovačku za osiguranje pratnje”, te kako je “dobio potvrdan odgovor”.

IVaN UGRIN,
divna zenić,
ivančica celevska,
igor došen

Adalbert Rebić: Sumnjam u te priče

Aldabert Rebić, katolički teolog u mirovini, rekao nam je kako ga je izjava vlč. Sudca začudila i doista mu je teško povjerovati u te priče.

/ Sumnjam u te priče. No, ako ima dokaze, dužan je to prijaviti. Pa nismo više u nekom diktatorskom, totalitarnom sustavu gdje bi se netko usudio trovati ili proganjati svećenika..., kazao nam je prof. Rebić. Smatra da je takve tvrdnje opasno iznositi i da bi vlč. Sudac o tome javno trebao progovoriti i potkrijepiti te tvrdnje dokazima, jer se ovako ne može zaključiti je li to ozbiljno. Miro Jakovljević, vodeći hrvatski psihijatar koji je ujedno i dio tima vlč. Sudca na njegovim seminarima duhovne obnove, izjavu o sustavnom trovanju karizmatična svećenika dočekao je vrlo rezervirano, a za bombastičan odjek okrivio je medije željne senzacije.

-Ne želim donositi nikakav sud o tome, dok ne vidim dokaze, bio je jasan prof. dr. Jakovljević.

 

Tužan Bačićev kraj

Na Riječane je Sudac ostavio posebno dubok dojam kada je prije desetak godina na seminaru pozvao Zlatka Bačića da ustane iz invalidskih kolica. Bačić je to i učinio, a dvoranom u samostanu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog prostrujale su riječi “Čudo, dogodilo se čudo“. Nije to baš bilo neko čudo jer se, sada već pokojni, Bačić kretao u kolicima, ali se pritom pomagao nogama i oni koji su ga bolje poznavali znali su da može samostalno stajati i napraviti korak-dva. Bačić se emotivno čvrsto vezao uz Sudca jer je od djetinjstva, nakon smrti majke i oca, živio potpuno sam i nije imao obitelj. Sudac nije imao vremena za tako dugotrajno tješenje i prijateljstvo i odbacio je Bačića koji se i novinarima, plačući, obraćao s molbom da mu pomognu uspostaviti vezu sa Sudcem. Nije uspjelo.

Karlovačka policija nikada nije osiguravala Zlatka Sudca

Policijski službenici PU karlovačke nisu bili angžirani na osiguranju velečasnog Zlatka Sudca - rekla nam je Tamara Grčić, glasnogovoornica PU karlovačke.

Demantirana je tako informacija objavljena u jednim dnevnim novinama kako je upravo karlovačka policija, na zahtjev krčkog biskupa mons. Valtera Župana, čuvala najpoznatijeg hrvatskog karizmatika. No, prema informacijama iz PU karlovačke, Sudac nikada nije bio štićena osoba niti je prošao proceduru sigurnosne procjene.

/ Činjenica je da je velečasni Sudac organizirao nekoliko duhovnih seminara za hrvatske branitelje na području Karlovačke županije i da su, vjerojatno, njima nazočili i brojni naši službenici. No, oni su tamo bili isključivo kako vjernici, a ne kao službene osobe - rekla nam je Tamara Grčić.

Danijel Tuškan

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/vlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku-111223 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ec034fbe188418d15c77e9b92f4d4eba172a3a56 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vl%C4%8D.+Sudac%3A+Zaustavio+sam+istragu+o+svom+trovanju+i+papire+predao+odvjetniku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku-111223 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvlc-sudac-zaustavio-sam-istragu-o-svom-trovanju-i-papire-predao-odvjetniku-111223 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaustavio sam daljnja ispitivanja. Sada sam sve predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću, ustvrdio je u izjavi za naš list Zlatko Sudac. Mišetić je pak ustvrdio: Nećemo progoniti ljude iz Crkve jer je Sudac prihvatio i zakon šutnje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => misterij oko karizmatika   [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskamisterij oko karizmatika  

Vlč. Sudac: Zaustavio sam istragu o svom trovanju i papire predao odvjetniku

Piše PSD.
14. rujna 2010. - 14:57

/ Cijelu istragu sam zapečatio i zaustavio daljnja ispitivanja. Sve sam predao svome odvjetniku Bosiljku Mišetiću na daljnja postupanja - jedino je što nam je izjavio Zlatko Sudac o tome da je bio sustavno trovan tijekom deset godina.

Sudac je, naime, u jednom dnevnom listu ustvrdio kako “je u razdoblju od jednog desetljeća bio po život i zdravlje ozbiljno izlagan i ugrožavan. Dokumentacija je zapečaćena i čuva se u arhivu.”

Pa već bi ga otrovali...

Zlatko Sudac žalio se na tegobe i o svojim sumnjama da ga netko truje govorio je svom prijatelju i odvjetniku Bosiljku Mišetiću, prokuristu u Sudčevoj tvrtki “Joshua” d.d.

- Imao je i simptome, bio je na pregledima, ali ja ne znam što je pronađeno i ne bih o tome htio brzopleto govoriti. Sasvim sam siguran da nećemo tr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 13:48