stdClass Object ( [id] => 102430 [title] => U Haag odlazi 280 tisuća kuna; Komentar Zlatka Galla: Dimna zavjesa [alias] => u-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Novac prikupljen na splitskom koncertu “Za istinu” bit će, ipak, usmjeren za pravnu pomoć obrane hrvatskih generala u Haagu i Hrvatskoj, i to u omjeru 70 posto haaškim optuženicima i 30 posto optuženim hrvatskim časnicima u samoj Republici Hrvatskoj.

Takav je dogovor postignut između organizatora koncerta Hvidre Splitsko-dalmatinske županije i Zaklade za istinu o Domovinskom ratu, koja je bila suorganizator koncerta u Spaladium Areni.

- Zaklada će poštovati želju izvršnog organizatora koncerta, županijske Hvidre, da se 70 posto sredstava prikupljenih na koncertu usmjeri za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu, jer ne želimo ni na koji način intervenirati u njihovu izričitu volju pomoći generalima u Haagu - kazao nam je predsjednik Upravnog vijeća Zaklade odvjetnik Ivan Ćurković.

Iako je Zaklada objavila, nakon gala-večere u veljači ove godine u hotelu Meridien Lav u Splitu, da je “time financijska godina završena i prikupljen potreban novac za pravnu pomoć obrane u Haagu”, oni su ušli i u projekt koncerta sa županijskom Hvidrom, cijeneći i uvažavajući pruženu ruku potpore obrani generala.

Stoga su namjeravali novac koji dobiju sa splitskog koncerta potrošiti i na druge djelatnosti Zaklade. No, kako je Hvidra Splitsko-dalmatinske županije inzistirala na tome da se novac s koncerta usmjeri za pravnu pomoć obrani generala u Haagu,

Zaklada je odlučila poštovati njihovu volju, a ostale djelatnosti financirat će iz drugih sredstava. Inače, na koncertu je pozivima gledatelja prikupljeno 100 tisuća kuna, 50 tisuća je stiglo od prodanih slika branitelja, a oko 250 tisuća od prodanih karata.

Cijene poziva

Donatorski telefon humanitarne akcije “Za istinu...” 060-608-009 otvoren je do konca lipnja. Cijena poziva s telefona je 5,59 kn po minuti, a s mobitela 6,73 kn po minuti.

Donatorski telefon do kraja lipnja

Nakon završetka koncerta, kad su posjetitelji već izišli iz “Spaladiuma”, neki od nas iz organizacije i gostiju ostali su u pozivnom centru i tamo smo od većeg broja pozivatelja doznali da su neki neuspješno nazivali donatorski telefon još od 21 sat rekao nam je predsjednik županijske Hvidre iz Splita Kristian Petric.

U zagrebačkoj marketinškoj agenciji “Imenik” d.o.o. niječu da je za vrijeme koncerta dolazilo do prekida rada donatorskog telefona.

Imali smo zakupljen određeni broj telefonskih linija preusmjerenih prema donatorskom broju, ali broj pozivatelja čak je dvostruko nadmašio tehnički kapacitet primanja poziva. Donatorski je telefon, jednostavno rečeno, bio zauzet. Nije, dakle, došlo do “pada sustava”. Odužit ćemo se organizatorima koncerta tako što će donatorski telefon ostati otvoren sve do kraja lipnja tvrdi Krešo Troha iz “Imenika” d.o.o.

PETAR DORIĆ

Komentar Zlatga Galla: Dimna zavjesa

Ako je suditi po slici i tonu koje nam je iz Spaladium Arene u Splitu emitirala Hrvatska televizija – koncert nazvan “Za istinu” mirne se duše mogao zvati i “Za Brammertza”. Odnosno, glazbenim igrokazom podrške stavovima glavnog haaškog tužitelja te britanskih i nizozemskih vlada uz poruku da svakako ustraju u usporavanju pregovora s EU-om, odnosno u tvrdoglavoj blokadi poglavlja 23 o pravosuđu.

U samoj namjeri da se jednim “benefit” koncertom prikupi novac za obranu optuženih generala Gotovine, Čermaka i Markača – trojke kojoj se sudi na osnovi ničim do sada nepotvrđene “zapovjedne odgovornosti” – kao i u učinku estradnjaka na pozornici dvorane kojoj su “narodnjački” derneci već ušli u opis djelatnosti, nema ama baš ništa sporno.

Posve drukčije je, međutim, s televizijskom realizacijom projekta, odnosno s prigodnim “razgovorima” u improviziranom studiju gdje se koncertnu sliku i ton “garniralo” u najmanje dvojbenim politikantskim izjavama.

Točnije: izjednačavanjem “slučaja” haaške generalske trojke s onim Mirka Norca – dvaput pravomoćno osuđenog pred hrvatskim sudom za konkretni počinjeni, a ne “zapovjedni” zločin - te također gotovo sustavnim zagovorom stare teze Milana Vukovića da se u obrambenom ratu ne može počiniti ratni zločin.

Spomenuti podtekst koncertnog “projekta” koji je tako zdušno poduprla i šugavo realizirala Hrvatska televizija ne samo da ne ide u prilog obrani trojice generala nego predstavlja i izravan napad na hrvatsko pravosuđe. Koje je, sugerirali su neki od “gostiju”, podleglo opakom virusu “izjednačavanja žrtve i agresora” već samom činjenicom da je “procesuiralo” hrvatske branitelje i osudilo generala Norca (sic!).

S koncertima, ali još bolje, bez njih i daljnjih estradnih cirkusarija, Hrvatska doista mora inzistirati na istini o Domovinskom ratu.

Na istini koja, prije i nakon svega, zahtijeva konačnu i čvrstu liniju razgraničenja između ubojica poput onih iz Pakračke poljane, ratnih zločinaca, “kokošara” i palikuća, švercera kokaina i batinaša iz Lore te danas mahom zaboravljenih ili pak neznanih junaka obrambenog rata, čiji su časni ratni put okaljali zločinom.

zlatko gall

Josipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu?

Predsjednik Ivo Josipović zatražio je od zapovjednika Glavnog stožera HV-a generala zbora Josipa Lucića službeno izvješće o nastupu Klape “Sveti Juraj” na splitskom koncertu potpore generalima optuženim i osuđenima za ratne zločine.

Predsjednik želi znati je li klapa “Sveti Juraj”, inače u sastavu Hrvatske ratne mornarice, na koncertu na kojem se skupljala financijska potpora optuženim generalima, nastupala bez znanja nadležnih osoba u Glavnom stožeru i MORH-u, ili uz njihovu suglasnost.

Neslužbeno, spominju se i imena dvojice visokih časnika HV-a koji su također nazočili koncertu koji je, zapravo, bio politički događaj na kojem je napadan državni vrh i demokratski izabrana vlast.

To su, prema informacijama JL, pomoćnik admirala Ante Urlića zapovjednika HRM-a, Dragiša Konza i zamjenik ravnatelja personalne središnjce HRM-a Ivan Zelić.

Koncert potpore Gotovini i drugim optuženim generalima, skupljeno je 400.000 kuna, održan u nedjelju uz direktan prijenos na HTV-u mogao bi se, naime, izroditi u diplomatski skandal s ozbiljnim posljedicama.

Već u ponedjeljak su diplomatski krugovi u Zagrebu izražavali neskriveno čuđenje nad odlukom HTV-a da u tjednu presudnom za nastavak pregovora o poglavlju 23 emitira koncert namijenjen potpori umirovljenim generalima optuženim u Haagu i Hrvatskoj.

Na samom koncertu čula se potpora organizatora osobama osuđenim za ratne zločine u RH, što se odnosilo i na Mirka Norca koji je pravomoćno osuđen.

Pravi problem, međutim, predstavlja sudjelovanje klape “Sveti Juraj” koja je službena formacija Hrvatske ratne mornarice, a svi njezini članovi su djelatna vojna lica. Klapa “Sveti Juraj” osnovana je u 2001. s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu.

Otamo su se vratili i nedavno kao članovi delegacije, koja je unatoč mjerama štednje, imala čak 1200 ljudi. Svaki nastup klape odobravaju nadležna tijela Ministarstva obrane a zapravo su podređeni zapovjedništvu HRM-a.

Skandalozna je činjenica da šef MORH-a Branko Vukelić, uključujući i državne tajnike Željka Goršića i Mate Rabotega, uopće dopuste nastup klapi HRM-a na tom suspektnom događanju.

Neke od zemalja EU koje su do nedavno bile nesklone otvaranju pregovora, već dulje izražavaju nezadovoljstvo činjenicom da hrvatske vlasti financiraju obranu Gotovine i uz sredstva koje njegovi odvjetnici dobivaju od Haškog suda.

Te su primjedbe diplomati iznosili predstavnicima hrvatske vlade. Zato je doista nevjerojatno da su se MORH i javna televizija ujedinili u potpori Gotovini na najjavniji mogući način u vrijeme kad se mjeri svaki postupak Hrvatske .

Koncert potpore s Thompsonom, mogao bi se protumačiti i kao subverzija pregovora s EU, pa je Ured predsjednika o tome zatražio mišljenje sigurnosnih službi.

(jutarnji list)

Petric: A Haiti?

Upitan za komentar Josipovićeva zahtjeva za istragom zbog nastupa klape HRM-a na koncertu za generale, organizator koncerta Kristijan Petric je rekao:

- Zašto Josipović nije tražio istragu kad je klapa HRM-a nastupila na koncertu za pomoć Haitiju?

Uz to je pozvao Josipovićeve savjetnike Antu Kotromanovića i Freda Matića neka se sada očituju misle li da su generali Ante Gotovina i Mirko Norac ratni zločinci.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Josipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-06-14 21:23:28 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-06-16 10:11:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-06-15 23:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6691 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4652219 Threads: 3 Questions: 156154418 Slow queries: 67595 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4630708 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/u-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa-102430 [printLink] => /vijesti/hrvatska/u-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa-102430?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 93947 [name] => zaistinu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zaistinu [link] => /tag/zaistinu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 93438 [name] => obranagenerala [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => obranagenerala [link] => /tag/obranagenerala ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Josipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Haag odlazi 280 tisuća kuna; Komentar Zlatka Galla: Dimna zavjesa [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-22-45-02-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Novac prikupljen na splitskom koncertu “Za istinu” bit će, ipak, usmjeren za pravnu pomoć obrane hrvatskih generala u Haagu i Hrvatskoj, i to u omjeru 70 posto haaškim optuženicima i 30 posto optuženim hrvatskim časnicima u samoj Republici Hrvatskoj.

Takav je dogovor postignut između organizatora koncerta Hvidre Splitsko-dalmatinske županije i Zaklade za istinu o Domovinskom ratu, koja je bila suorganizator koncerta u Spaladium Areni.

- Zaklada će poštovati želju izvršnog organizatora koncerta, županijske Hvidre, da se 70 posto sredstava prikupljenih na koncertu usmjeri za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu, jer ne želimo ni na koji način intervenirati u njihovu izričitu volju pomoći generalima u Haagu - kazao nam je predsjednik Upravnog vijeća Zaklade odvjetnik Ivan Ćurković.

Iako je Zaklada objavila, nakon gala-večere u veljači ove godine u hotelu Meridien Lav u Splitu, da je “time financijska godina završena i prikupljen potreban novac za pravnu pomoć obrane u Haagu”, oni su ušli i u projekt koncerta sa županijskom Hvidrom, cijeneći i uvažavajući pruženu ruku potpore obrani generala.

Stoga su namjeravali novac koji dobiju sa splitskog koncerta potrošiti i na druge djelatnosti Zaklade. No, kako je Hvidra Splitsko-dalmatinske županije inzistirala na tome da se novac s koncerta usmjeri za pravnu pomoć obrani generala u Haagu,

Zaklada je odlučila poštovati njihovu volju, a ostale djelatnosti financirat će iz drugih sredstava. Inače, na koncertu je pozivima gledatelja prikupljeno 100 tisuća kuna, 50 tisuća je stiglo od prodanih slika branitelja, a oko 250 tisuća od prodanih karata.

Cijene poziva

Donatorski telefon humanitarne akcije “Za istinu...” 060-608-009 otvoren je do konca lipnja. Cijena poziva s telefona je 5,59 kn po minuti, a s mobitela 6,73 kn po minuti.

Donatorski telefon do kraja lipnja

Nakon završetka koncerta, kad su posjetitelji već izišli iz “Spaladiuma”, neki od nas iz organizacije i gostiju ostali su u pozivnom centru i tamo smo od većeg broja pozivatelja doznali da su neki neuspješno nazivali donatorski telefon još od 21 sat rekao nam je predsjednik županijske Hvidre iz Splita Kristian Petric.

U zagrebačkoj marketinškoj agenciji “Imenik” d.o.o. niječu da je za vrijeme koncerta dolazilo do prekida rada donatorskog telefona.

Imali smo zakupljen određeni broj telefonskih linija preusmjerenih prema donatorskom broju, ali broj pozivatelja čak je dvostruko nadmašio tehnički kapacitet primanja poziva. Donatorski je telefon, jednostavno rečeno, bio zauzet. Nije, dakle, došlo do “pada sustava”. Odužit ćemo se organizatorima koncerta tako što će donatorski telefon ostati otvoren sve do kraja lipnja tvrdi Krešo Troha iz “Imenika” d.o.o.

PETAR DORIĆ

Komentar Zlatga Galla: Dimna zavjesa

Ako je suditi po slici i tonu koje nam je iz Spaladium Arene u Splitu emitirala Hrvatska televizija – koncert nazvan “Za istinu” mirne se duše mogao zvati i “Za Brammertza”. Odnosno, glazbenim igrokazom podrške stavovima glavnog haaškog tužitelja te britanskih i nizozemskih vlada uz poruku da svakako ustraju u usporavanju pregovora s EU-om, odnosno u tvrdoglavoj blokadi poglavlja 23 o pravosuđu.

U samoj namjeri da se jednim “benefit” koncertom prikupi novac za obranu optuženih generala Gotovine, Čermaka i Markača – trojke kojoj se sudi na osnovi ničim do sada nepotvrđene “zapovjedne odgovornosti” – kao i u učinku estradnjaka na pozornici dvorane kojoj su “narodnjački” derneci već ušli u opis djelatnosti, nema ama baš ništa sporno.

Posve drukčije je, međutim, s televizijskom realizacijom projekta, odnosno s prigodnim “razgovorima” u improviziranom studiju gdje se koncertnu sliku i ton “garniralo” u najmanje dvojbenim politikantskim izjavama.

Točnije: izjednačavanjem “slučaja” haaške generalske trojke s onim Mirka Norca – dvaput pravomoćno osuđenog pred hrvatskim sudom za konkretni počinjeni, a ne “zapovjedni” zločin - te također gotovo sustavnim zagovorom stare teze Milana Vukovića da se u obrambenom ratu ne može počiniti ratni zločin.

Spomenuti podtekst koncertnog “projekta” koji je tako zdušno poduprla i šugavo realizirala Hrvatska televizija ne samo da ne ide u prilog obrani trojice generala nego predstavlja i izravan napad na hrvatsko pravosuđe. Koje je, sugerirali su neki od “gostiju”, podleglo opakom virusu “izjednačavanja žrtve i agresora” već samom činjenicom da je “procesuiralo” hrvatske branitelje i osudilo generala Norca (sic!).

S koncertima, ali još bolje, bez njih i daljnjih estradnih cirkusarija, Hrvatska doista mora inzistirati na istini o Domovinskom ratu.

Na istini koja, prije i nakon svega, zahtijeva konačnu i čvrstu liniju razgraničenja između ubojica poput onih iz Pakračke poljane, ratnih zločinaca, “kokošara” i palikuća, švercera kokaina i batinaša iz Lore te danas mahom zaboravljenih ili pak neznanih junaka obrambenog rata, čiji su časni ratni put okaljali zločinom.

zlatko gall

Josipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu?

Predsjednik Ivo Josipović zatražio je od zapovjednika Glavnog stožera HV-a generala zbora Josipa Lucića službeno izvješće o nastupu Klape “Sveti Juraj” na splitskom koncertu potpore generalima optuženim i osuđenima za ratne zločine.

Predsjednik želi znati je li klapa “Sveti Juraj”, inače u sastavu Hrvatske ratne mornarice, na koncertu na kojem se skupljala financijska potpora optuženim generalima, nastupala bez znanja nadležnih osoba u Glavnom stožeru i MORH-u, ili uz njihovu suglasnost.

Neslužbeno, spominju se i imena dvojice visokih časnika HV-a koji su također nazočili koncertu koji je, zapravo, bio politički događaj na kojem je napadan državni vrh i demokratski izabrana vlast.

To su, prema informacijama JL, pomoćnik admirala Ante Urlića zapovjednika HRM-a, Dragiša Konza i zamjenik ravnatelja personalne središnjce HRM-a Ivan Zelić.

Koncert potpore Gotovini i drugim optuženim generalima, skupljeno je 400.000 kuna, održan u nedjelju uz direktan prijenos na HTV-u mogao bi se, naime, izroditi u diplomatski skandal s ozbiljnim posljedicama.

Već u ponedjeljak su diplomatski krugovi u Zagrebu izražavali neskriveno čuđenje nad odlukom HTV-a da u tjednu presudnom za nastavak pregovora o poglavlju 23 emitira koncert namijenjen potpori umirovljenim generalima optuženim u Haagu i Hrvatskoj.

Na samom koncertu čula se potpora organizatora osobama osuđenim za ratne zločine u RH, što se odnosilo i na Mirka Norca koji je pravomoćno osuđen.

Pravi problem, međutim, predstavlja sudjelovanje klape “Sveti Juraj” koja je službena formacija Hrvatske ratne mornarice, a svi njezini članovi su djelatna vojna lica. Klapa “Sveti Juraj” osnovana je u 2001. s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu.

Otamo su se vratili i nedavno kao članovi delegacije, koja je unatoč mjerama štednje, imala čak 1200 ljudi. Svaki nastup klape odobravaju nadležna tijela Ministarstva obrane a zapravo su podređeni zapovjedništvu HRM-a.

Skandalozna je činjenica da šef MORH-a Branko Vukelić, uključujući i državne tajnike Željka Goršića i Mate Rabotega, uopće dopuste nastup klapi HRM-a na tom suspektnom događanju.

Neke od zemalja EU koje su do nedavno bile nesklone otvaranju pregovora, već dulje izražavaju nezadovoljstvo činjenicom da hrvatske vlasti financiraju obranu Gotovine i uz sredstva koje njegovi odvjetnici dobivaju od Haškog suda.

Te su primjedbe diplomati iznosili predstavnicima hrvatske vlade. Zato je doista nevjerojatno da su se MORH i javna televizija ujedinili u potpori Gotovini na najjavniji mogući način u vrijeme kad se mjeri svaki postupak Hrvatske .

Koncert potpore s Thompsonom, mogao bi se protumačiti i kao subverzija pregovora s EU, pa je Ured predsjednika o tome zatražio mišljenje sigurnosnih službi.

(jutarnji list)

Petric: A Haiti?

Upitan za komentar Josipovićeva zahtjeva za istragom zbog nastupa klape HRM-a na koncertu za generale, organizator koncerta Kristijan Petric je rekao:

- Zašto Josipović nije tražio istragu kad je klapa HRM-a nastupila na koncertu za pomoć Haitiju?

Uz to je pozvao Josipovićeve savjetnike Antu Kotromanovića i Freda Matića neka se sada očituju misle li da su generali Ante Gotovina i Mirko Norac ratni zločinci.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/u-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa-102430 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8060e20f8140da159191f77f6727338d604f917e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Haag+odlazi+280+tisu%C4%87a+kuna%3B+Komentar+Zlatka+Galla%3A+Dimna+zavjesa&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fu-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa-102430 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fu-haag-odlazi-280-tisuca-kuna-komentar-zlatka-galla-dimna-zavjesa-102430 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Josipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaJosipović traži istragu: Zašto je mornarica pjevala za Gotovinu?

U Haag odlazi 280 tisuća kuna; Komentar Zlatka Galla: Dimna zavjesa

Piše PSD.
16. lipnja 2010. - 01:32

Novac prikupljen na splitskom koncertu “Za istinu” bit će, ipak, usmjeren za pravnu pomoć obrane hrvatskih generala u Haagu i Hrvatskoj, i to u omjeru 70 posto haaškim optuženicima i 30 posto optuženim hrvatskim časnicima u samoj Republici Hrvatskoj.

Takav je dogovor postignut između organizatora koncerta Hvidre Splitsko-dalmatinske županije i Zaklade za istinu o Domovinskom ratu, koja je bila suorganizator koncerta u Spaladium Areni.

- Zaklada će poštovati želju izvršnog organizatora koncerta, županijske Hvidre, da se 70 posto sredstava prikupljenih na koncertu usmjeri za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu, jer ne želimo ni na koji način intervenirati u njihovu izričitu volju pomoći...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 00:45