stdClass Object ( [id] => 189961 [title] => Trajektna luka: Blue Line i nama duguje 100.000 eura; Split Tours: Luka radi nezakonito [alias] => trajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NAJNOVIJE

Nakon priopćenja iz Trajektne luke Split, također priopćenjem se oglasila i tvrtka Split Tours d.d. kao ovlašteni agent brodara Blue Line. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Privatna tvrtka Trajektna luka Split d.o.o.  je samonicijativno i nezakonito, odnosno bez odobrenja Lučke uprave Split  u lipnju prošle godine povećala cijene priveza i odveza u splitskoj luci, čemu se protivi Lučka uprava Split, ali i svi brodari, među kojima je i Blue Line (dokaz o tome Zapisnik sa sastanka tadašnjeg ravnatelja u Lučkoj upravi s brodarima od 10. Srpnja 2012. )

Slijedom zaključaka s tog sastanka, Blue Line preko svog ovlaštenog agneta u Hrvatskoj Split Toursa vraća sve račune koji nisu u skladu sa zakonski utvrđenoj tarifi, o čemu su obaviješteni Trajektna luka Split, Lučka uprava Split i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Sve ostale informacije iz priopćenja Trajektne luke Split, koje su upućene medijima, su puke objede i dezinformacije kojima se brodar, dioničari i agent Split Tours žele prikazati kao neplatiše i rušitelji pravnog sustava, zbog čega će direktor Blue Line Henry Jorgensen poduzeti potrebne pravne korake u cilju zaštite ugleda kompanije, te obavijestiti javnost o ishodu istog.

Neosporna je činjenica da Trajektna luka Split ne postupa u skladu sa zakonom, te pokušava nametnuti nezakonite tarife priveza i odveza čime direktno ruši hrvatski pravni sustav, nanoseći štetu brodarima i splitskoj luci, što zapravo i ne čudi obzirom da je njihov vlasnik Branko Buljan kroz Imex banku privatizirao tadašnju državnu firmu za privez i odvez - Trajektnu luku Split, s kojom još uvijek drži monopol na usluge priveza i odveza brodova.

JUTROS

- Nas uopće nije začudila „neslužbena“ informacija kako su navedenom brodaru Blue Line International talijanske pravosudne vlasti uzopćile brod „Dalmatia“ zbog duga za isporučeno gorivo i lučke usluge koji prelazi 2.000.000,00 EUR - navodi se u priopćenju iz Trajektne luke Split.

- Naime, navedeni brodar je „uredni“ neplatiša lučkih naknada a o čemu svjedoči i dug toga bordara prema nama kao ovlašteniku koncesije za pružanje lučkih usluga u luci Split i to u iznosu višem od 100.000,00 EUR-a, a koji je nastao upravo zbog višemjesečnog neplaćanja računa za pružene lučke usluge priveza i odveza brodova, te opskrbe brodova tog brodara vodom i strujom. Navedeni brodar jednostavno ne želi uopće plaćati za pružene usluge, neplaćeni računi datiraju iz mjeseca svibnja prošle godine!

Međutim, za razliku od talijanskih, naše vlasti omogućavaju tom brodaru da uredno plovi i prevozi putnike na teritoriju Republike Hrvatske, i to uprkos činjenici da svi njegovi brodovi plove pod inozemnom zastavom (Panama), te da taj inozemni brodar uredno naplaćuje svoje usluge svim putnicima u Hrvatskoj, ali istodobno nikome ne plaća račune za pružene mu usluge u hrvatskim lukama, a time niti poreze (PDV i porez na dobit) državi!

Sve gore navedeno i ne čudi kad se uzme u obzir činjenica da navedenim brodarom upravlja hrvatski poduzetnik gosp. Juroslav Buljubašić, kojem je Lučka uprava Split na čelu sa Brankom Grgićem, u kojoj je bio dugogodišnji član njezinog Upravnog vijeća, omogućila da punih deset godina bez ikakve naknade koristi naše usluge ukrcaja i iskrcaja putnika i vozila u luci Split.

Nikada jedne lipe u 10 godina Blue Line i Split Tours nisu platili Trajektnoj luci Split d.d. za ovu uslugu, a istu uslugu plaćaju u drugim lukama.

Isto tako, dok su Juroslav Buljubašić i njegov direktor Igor Lučić bili članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Split, uz obilatu pomoć Branka Grgića su Trajektnoj luci Split d.d. oduzeli djelatnost parkinga u luci i dodijelili je svom poduzeću. Split Tours 15 godina koristi prostor u zgradi Terminala u gradskoj luci za svoju pomorsku agenciju, koji je Lučka uprava Split trebala po zakonu dodijeliti u koncesiju Trajektnoj luci Split d.d., naravno, opet nezakonito, i uz pomoć Branka Grgića.

Upravo u vrijeme dok su Juroslav Buljubašić i Igor Lučić bili članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Split, i dok je Ravnatelj bio Branko Grgić, izvršena je strahovita kanonada kršenja Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (ZPDML). Spojili su nam dvije po ZPDML nespojive djelatnosti u jednu (spojili su djelatnost za privez i odvez brodova i djelatnost za ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila) u jednu djelatnost i kao takvu je snizili za više od 75% od postojeće. Ovo je upravo napravljeno da se pogoduje Juroslavu Buljubašiću i njegovom Blue Lineu. Zbog ovog nezakonitog postupka Trajektnoj luci Split d.d. nanesena je ogromna financijska šteta, kao i proračunu RH.

Međutim, uz sva upozorenja i tužbe, ništa se ne događa. Ova navedena gospoda su iznad Zakona koje je donio Hrvatski Sabor. Oni imaju moć Zakon tumačiti kako oni žele, imaju moć upravljati pravosuđem i represivnim aparatom RH koji bi trebao upravo ovakve pojedince kazniti. Ali ovo je samo Hrvatska, zemlja šerifa i zemlja kriminalaca.

Upravo je Blue Line prije par mjeseci kroz javne medije uputio plaćeni oglas prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture sa sadržajem, kako žele da ne plaćaju nikome ništa. I izgleda da njima to uspijeva u RH jer ih netko podržava u tim nezakonitim postupcima. U Italiji je izgleda našim kršiteljima zakona ova praksa onemogućena - navodi se u priopćenju koje potpisuje direktor Trajektne luke Toni Medvidović.

SINOĆ

Više od 500 talijanskih putnika, mahom hodočasnika na povratku iz Međugorja, večeras je „okupiralo“ terminal u splitskoj luci u očekivanju planiranog ukrcaja u feribot „Dalmatia“, iz flote „Blue Line Internationala“, koji, međutim, tijekom poslijepodneva nije ni doplovio iz Ancone u Split, pa stoga nije mogao zaploviti ni u suprotnom smjeru.

Nesvakidašnja situacija riješena je ukrcajem putnika, te desetak autobusa i dvadesetak automobila u „Jadrolinijin“ feribot „Dubrovnik“, koji također održava noćnu liniju između Splita i Ancone, ali je zato u luci ostalo nekoliko hrvatskih kamiona-tegljača.

S talijanske obale Jadrana tijekom četvrtka stizale su neslužbene informacije po kojima tamošnje pomorske vlasti, na temelju sudske odluke, nisu dopustile isplovljavanje „Dalmatije“ zbog duga „Blue Linea“ za isporučeno gorivo i lučke usluge koji prelazi 2 milijuna eura.

Iz kompanije koju se najčešće povezuje uz ime suvlasnika, splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića, opovrgnuli su takve navode i dodali da su teškoće nastale isključivo zbog poremećaja u opskrbi gorivom u luci Ancona tijekom proteklih blagdana.

Premda im prve vijesti o problemima s povratkom kući, sasvim očekivano, nisu dobro „sjele“, talijanski hodočasnici brzo su se snašli i pohrlili na „Jadrolinijine“ šaltere kako bi preuzeli nove putne karte.

Vrijeme do isplovljavanja feribota „Dubrovnik“, koji je odvezao cimu u 21.30 sati, pola sata kasnije od predviđenog, mlađi putnici su skratili pjesmom, a poneki i molitvom u pratnji svojih dušebrižnika.

Po svemu sudeći, od neplaniranog „viška“ putnika najviše su profitirali dućani, kafići i mjenjačnice u trajektnoj luci.

- Nismo očekivali da ćemo imati ovakve probleme na povratku. Ostali smo iznenađeni kada su nam organizatori rekli da nas u Splitu ne čeka naš trajekt. Mnogi su se zabrinuli da će neplanirano ostati u Hrvatskoj, što samo po sebi nipošto ne bi bilo loše, dapače, ali ljudi imaju različite poslovne i privatne obveze već idućih dana, pa ih treba razumjeti. Ipak, najvažnije je da se sve dobro završilo – kazao nam je Gianpaolo Pesaresi, jedan od talijanskih hodočasnika.

Prema plovidbenom redu, „Dalmatia“ bi tijekom sutrašnjeg prijepodneva trebala isploviti iz Ancone prema Splitu, što najavljuju i iz „Blue Line Internationala“. No, ako je suditi po oraru iz proteklih godina, feriboti te kompanije ubrzo će uzeti „zimsku pauzu“ i obaviti remonte.

GORDAN ZUBČIĆ, PSD
Foto: VOJKO BAŠIĆ / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jadrolinijin trajekt Dubrovnik snimljen večeras u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "Dalmatia" ostao u Anconi, hodočasnici iz Italije umalo "zaglavili" u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-01-03 22:10:24 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-01-04 18:49:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-01-04 17:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15747 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2013\/01\/03\/AAA\/TRAJ\/trajekt_ancona4-030113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/03\/AAA\/TRAJ\/trajekt_ancona1-030113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/03\/AAA\/TRAJ\/trajekt_ancona2-030113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/01\/03\/AAA\/TRAJ\/trajekt_ancona3-030113.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x483"},{"size0":"700x436"},{"size0":"700x504"},{"size0":"700x510"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7832340 Threads: 1 Questions: 1641246920 Slow queries: 4879332 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111530507 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/trajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito-189961 [printLink] => /vijesti/hrvatska/trajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito-189961?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 196421 [name] => blueline [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => blueline [link] => /tag/blueline ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168716 [name] => splittours [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splittours [link] => /tag/splittours ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jadrolinijin trajekt Dubrovnik snimljen večeras u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "Dalmatia" ostao u Anconi, hodočasnici iz Italije umalo "zaglavili" u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Trajektna luka: Blue Line i nama duguje 100.000 eura; Split Tours: Luka radi nezakonito [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-23-29-37-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/03/AAA/TRAJ/trajekt_ancona4-030113.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/03/AAA/TRAJ/trajekt_ancona4-030113.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/03/AAA/TRAJ/trajekt_ancona1-030113.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/03/AAA/TRAJ/trajekt_ancona2-030113.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/01/03/AAA/TRAJ/trajekt_ancona3-030113.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NAJNOVIJE

Nakon priopćenja iz Trajektne luke Split, također priopćenjem se oglasila i tvrtka Split Tours d.d. kao ovlašteni agent brodara Blue Line. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Privatna tvrtka Trajektna luka Split d.o.o.  je samonicijativno i nezakonito, odnosno bez odobrenja Lučke uprave Split  u lipnju prošle godine povećala cijene priveza i odveza u splitskoj luci, čemu se protivi Lučka uprava Split, ali i svi brodari, među kojima je i Blue Line (dokaz o tome Zapisnik sa sastanka tadašnjeg ravnatelja u Lučkoj upravi s brodarima od 10. Srpnja 2012. )

Slijedom zaključaka s tog sastanka, Blue Line preko svog ovlaštenog agneta u Hrvatskoj Split Toursa vraća sve račune koji nisu u skladu sa zakonski utvrđenoj tarifi, o čemu su obaviješteni Trajektna luka Split, Lučka uprava Split i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Sve ostale informacije iz priopćenja Trajektne luke Split, koje su upućene medijima, su puke objede i dezinformacije kojima se brodar, dioničari i agent Split Tours žele prikazati kao neplatiše i rušitelji pravnog sustava, zbog čega će direktor Blue Line Henry Jorgensen poduzeti potrebne pravne korake u cilju zaštite ugleda kompanije, te obavijestiti javnost o ishodu istog.

Neosporna je činjenica da Trajektna luka Split ne postupa u skladu sa zakonom, te pokušava nametnuti nezakonite tarife priveza i odveza čime direktno ruši hrvatski pravni sustav, nanoseći štetu brodarima i splitskoj luci, što zapravo i ne čudi obzirom da je njihov vlasnik Branko Buljan kroz Imex banku privatizirao tadašnju državnu firmu za privez i odvez - Trajektnu luku Split, s kojom još uvijek drži monopol na usluge priveza i odveza brodova.

JUTROS

- Nas uopće nije začudila „neslužbena“ informacija kako su navedenom brodaru Blue Line International talijanske pravosudne vlasti uzopćile brod „Dalmatia“ zbog duga za isporučeno gorivo i lučke usluge koji prelazi 2.000.000,00 EUR - navodi se u priopćenju iz Trajektne luke Split.

- Naime, navedeni brodar je „uredni“ neplatiša lučkih naknada a o čemu svjedoči i dug toga bordara prema nama kao ovlašteniku koncesije za pružanje lučkih usluga u luci Split i to u iznosu višem od 100.000,00 EUR-a, a koji je nastao upravo zbog višemjesečnog neplaćanja računa za pružene lučke usluge priveza i odveza brodova, te opskrbe brodova tog brodara vodom i strujom. Navedeni brodar jednostavno ne želi uopće plaćati za pružene usluge, neplaćeni računi datiraju iz mjeseca svibnja prošle godine!

Međutim, za razliku od talijanskih, naše vlasti omogućavaju tom brodaru da uredno plovi i prevozi putnike na teritoriju Republike Hrvatske, i to uprkos činjenici da svi njegovi brodovi plove pod inozemnom zastavom (Panama), te da taj inozemni brodar uredno naplaćuje svoje usluge svim putnicima u Hrvatskoj, ali istodobno nikome ne plaća račune za pružene mu usluge u hrvatskim lukama, a time niti poreze (PDV i porez na dobit) državi!

Sve gore navedeno i ne čudi kad se uzme u obzir činjenica da navedenim brodarom upravlja hrvatski poduzetnik gosp. Juroslav Buljubašić, kojem je Lučka uprava Split na čelu sa Brankom Grgićem, u kojoj je bio dugogodišnji član njezinog Upravnog vijeća, omogućila da punih deset godina bez ikakve naknade koristi naše usluge ukrcaja i iskrcaja putnika i vozila u luci Split.

Nikada jedne lipe u 10 godina Blue Line i Split Tours nisu platili Trajektnoj luci Split d.d. za ovu uslugu, a istu uslugu plaćaju u drugim lukama.

Isto tako, dok su Juroslav Buljubašić i njegov direktor Igor Lučić bili članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Split, uz obilatu pomoć Branka Grgića su Trajektnoj luci Split d.d. oduzeli djelatnost parkinga u luci i dodijelili je svom poduzeću. Split Tours 15 godina koristi prostor u zgradi Terminala u gradskoj luci za svoju pomorsku agenciju, koji je Lučka uprava Split trebala po zakonu dodijeliti u koncesiju Trajektnoj luci Split d.d., naravno, opet nezakonito, i uz pomoć Branka Grgića.

Upravo u vrijeme dok su Juroslav Buljubašić i Igor Lučić bili članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Split, i dok je Ravnatelj bio Branko Grgić, izvršena je strahovita kanonada kršenja Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (ZPDML). Spojili su nam dvije po ZPDML nespojive djelatnosti u jednu (spojili su djelatnost za privez i odvez brodova i djelatnost za ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila) u jednu djelatnost i kao takvu je snizili za više od 75% od postojeće. Ovo je upravo napravljeno da se pogoduje Juroslavu Buljubašiću i njegovom Blue Lineu. Zbog ovog nezakonitog postupka Trajektnoj luci Split d.d. nanesena je ogromna financijska šteta, kao i proračunu RH.

Međutim, uz sva upozorenja i tužbe, ništa se ne događa. Ova navedena gospoda su iznad Zakona koje je donio Hrvatski Sabor. Oni imaju moć Zakon tumačiti kako oni žele, imaju moć upravljati pravosuđem i represivnim aparatom RH koji bi trebao upravo ovakve pojedince kazniti. Ali ovo je samo Hrvatska, zemlja šerifa i zemlja kriminalaca.

Upravo je Blue Line prije par mjeseci kroz javne medije uputio plaćeni oglas prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture sa sadržajem, kako žele da ne plaćaju nikome ništa. I izgleda da njima to uspijeva u RH jer ih netko podržava u tim nezakonitim postupcima. U Italiji je izgleda našim kršiteljima zakona ova praksa onemogućena - navodi se u priopćenju koje potpisuje direktor Trajektne luke Toni Medvidović.

SINOĆ

Više od 500 talijanskih putnika, mahom hodočasnika na povratku iz Međugorja, večeras je „okupiralo“ terminal u splitskoj luci u očekivanju planiranog ukrcaja u feribot „Dalmatia“, iz flote „Blue Line Internationala“, koji, međutim, tijekom poslijepodneva nije ni doplovio iz Ancone u Split, pa stoga nije mogao zaploviti ni u suprotnom smjeru.

Nesvakidašnja situacija riješena je ukrcajem putnika, te desetak autobusa i dvadesetak automobila u „Jadrolinijin“ feribot „Dubrovnik“, koji također održava noćnu liniju između Splita i Ancone, ali je zato u luci ostalo nekoliko hrvatskih kamiona-tegljača.

S talijanske obale Jadrana tijekom četvrtka stizale su neslužbene informacije po kojima tamošnje pomorske vlasti, na temelju sudske odluke, nisu dopustile isplovljavanje „Dalmatije“ zbog duga „Blue Linea“ za isporučeno gorivo i lučke usluge koji prelazi 2 milijuna eura.

Iz kompanije koju se najčešće povezuje uz ime suvlasnika, splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića, opovrgnuli su takve navode i dodali da su teškoće nastale isključivo zbog poremećaja u opskrbi gorivom u luci Ancona tijekom proteklih blagdana.

Premda im prve vijesti o problemima s povratkom kući, sasvim očekivano, nisu dobro „sjele“, talijanski hodočasnici brzo su se snašli i pohrlili na „Jadrolinijine“ šaltere kako bi preuzeli nove putne karte.

Vrijeme do isplovljavanja feribota „Dubrovnik“, koji je odvezao cimu u 21.30 sati, pola sata kasnije od predviđenog, mlađi putnici su skratili pjesmom, a poneki i molitvom u pratnji svojih dušebrižnika.

Po svemu sudeći, od neplaniranog „viška“ putnika najviše su profitirali dućani, kafići i mjenjačnice u trajektnoj luci.

- Nismo očekivali da ćemo imati ovakve probleme na povratku. Ostali smo iznenađeni kada su nam organizatori rekli da nas u Splitu ne čeka naš trajekt. Mnogi su se zabrinuli da će neplanirano ostati u Hrvatskoj, što samo po sebi nipošto ne bi bilo loše, dapače, ali ljudi imaju različite poslovne i privatne obveze već idućih dana, pa ih treba razumjeti. Ipak, najvažnije je da se sve dobro završilo – kazao nam je Gianpaolo Pesaresi, jedan od talijanskih hodočasnika.

Prema plovidbenom redu, „Dalmatia“ bi tijekom sutrašnjeg prijepodneva trebala isploviti iz Ancone prema Splitu, što najavljuju i iz „Blue Line Internationala“. No, ako je suditi po oraru iz proteklih godina, feriboti te kompanije ubrzo će uzeti „zimsku pauzu“ i obaviti remonte.

GORDAN ZUBČIĆ, PSD
Foto: VOJKO BAŠIĆ / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/trajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito-189961 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a85ce96b8659e9d97f74ff6b1af29a216fa4c80c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Trajektna+luka%3A+Blue+Line+i+nama+duguje+100.000+eura%3B+Split+Tours%3A+Luka+radi+nezakonito&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Ftrajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito-189961 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Ftrajektna-luka-blue-line-i-nama-duguje-100-000-eura-split-tours-luka-radi-nezakonito-189961 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jadrolinijin trajekt Dubrovnik snimljen večeras u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "Dalmatia" ostao u Anconi, hodočasnici iz Italije umalo "zaglavili" u Splitu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatska"Dalmatia" ostao u Anconi, hodočasnici iz Italije umalo "zaglavili" u Splitu

Trajektna luka: Blue Line i nama duguje 100.000 eura; Split Tours: Luka radi nezakonito

Piše PSD.
4. siječnja 2013. - 18:04
NAJNOVIJE

Nakon priopćenja iz Trajektne luke Split, također priopćenjem se oglasila i tvrtka Split Tours d.d. kao ovlašteni agent brodara Blue Line. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Privatna tvrtka Trajektna luka Split d.o.o.  je samonicijativno i nezakonito, odnosno bez odobrenja Lučke uprave Split  u lipnju prošle godine povećala cijene priveza i odveza u splitskoj luci, čemu se protivi Lučka uprava Split, ali i svi brodari, među kojima je i Blue Line (dokaz o tome Zapisnik sa sastanka tadašnjeg ravnatelja u Lučkoj upravi s brodarima od 10. Srpnja 2012. )

Slijedom zaključaka s tog sastanka, Blue Line preko svog ovlaštenog agneta u Hrvatskoj Split Toursa vraća sve račune koji nisu u skladu sa zakonski utvrđenoj tarifi, o čemu su obaviješteni Trajektna luka Split, Lučka upra...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 01:29