stdClass Object ( [id] => 224862 [title] => Slobodna otkriva što se događalo iza zatvorenih vrata Banskih dvora kad je smijenjen Šegon [alias] => slobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, tim priopćenjem iz Vlade je u petak poslijepodne završena, barem za sada, “afera Šegon” koja je zadnjih 15 dana tresla Vladu i SDP. Već iz službenog priopćenja Vlade mogle su se “pročitati” dvije stvari: Linić nije htio svojom voljom razriješiti pomoćnika, a Šegon nije htio dobrovoljno odstupiti.
To znači da Ministar financija smatra kako Šegon nije morao odstupiti, a da se ni pomoćnik ministra ne osjeća “krivim”. Podsjetimo, Linić je u par navrata ustvrdio kako će odluku o Šegonu donijeti nakon što se o njemu očituje Povjerenstvo za sukob interesa, a do tada je Šegon trebao imati punu podršku ministra financija. Doduše, Linić je na nedavnoj konferenciji za novinare izjavio kako ubuduće nitko iz njegovog resora neće smjeti ulaziti u slične aranžmane kao Šegon, a i predsjednik Vlade je istaknuo kako poduzetnici koji ubuduće budu dolazili u politiku neće smjeti “poslovati” s državom.

Kako smo uspjeli neslužbeno doznati, Milanović i Linić posljednjih su dana nekoliko puta razgovarali na temu “slučaja Šegon” i Ministar financija je navodno pristao da smijeni svog pomoćnika. Sukladno tim informacijama, Milanović je očekivao da će Linić u četvrtak na sjednici Vlade obznaniti javnosti odluku da smijeni pomoćnika, a kada se to nije dogodilo premijer je navodno Liniću prije naknadne konferencije za medije o rebalansu proračuna kazao da mora objaviti smjenu Šegona. Kako se to nije dogodilo, Milanović više nije htio čekati ministra financija i odlučio je u intervjuu Novoj TV objaviti da će javno od Linića zatražiti da makne pomoćnika.

Postoje i dvije vezije događaja kako je protekla sjednica užeg kabineta Vlade u srijedu: prema jednoj verziji došlo je do vrlo žustre prepirke između premijera i ministra financija kada su bile po srijedi neke proračunske mjere, a po drugoj verziji rasprava nije prešla granice uobičajene polemike.

Sada je, naravno, najveće pitanje hoće li Slavko Linić i sam odstupiti sa mjesta ministra financija, a tijekom petka se moglo čuti nekoliko opcija. Prva od njih je govorila kako je Linić prije par dana s premijerom dogovorio da će odstupiti u svibnju, nakon što Europska komisija 30. travnja u postupku mehanizma prekomjernog deficita odobri Hrvatskoj rebalans proračuna. Navodno je, po tom scenariju, Linićev nasljednik trebao biti Boris Lalovac, sadašnji zamjenik ministra financija. Jedna od glavnih prepreka tom scenariju je, međutim, to što Lalovac ne obnaša visoku dužnost u stranci (svi ministri su članovi predsjedništva SDP-a).

Neki SDP-ovci su nam kazali kako bi u slučaju da netko tko nije iz vrha stranke bude kandidat za ministra financija morao biti stručnjak kalibra Borisa Vujčića, guvernera HNB-a. Drugi scenarij glasio je kako će Linić uskoro odstupiti ili biti smijenjen, ali će na njegovo mjesto doći Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, a da će se to ministarstvo ugasiti, odnosno biti raspoređeno unutar tri resorna ministarstva. Prema trećem scenariju Linić će ostati na mjestu ministra financija. Naravno, tu se postavlja pitanje koliko bi Linić zadržao potrebnu razinu autoriteta za vođenje državnih financija, pogotovo u ovako teškoj proračunskoj situaciji gdje je autoritet šefa državnih financija prijeko potreban.

Nedostupni za izjave

Prof. dr. sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti nam je rekao kako nema sumnje da će Linićeva pozicija biti uzdrmana nakon afere i da će to utjecati i na njegov autoritet u kreiranju proračunske politike.

- Nedopustivo je što je Šegon uopće sebe, stranku i Vladu doveo u takvu situaciju, a kada je već dobio kredit u HBOR-u s pozicije pomoćnika ministra bez da je to prijavio Povjerenstvu za sukob interesa, morao je dati ostavku čim se to saznalo u javnosti. Jednako tako je i Linić morao smijeniti svog pomoćnika čim je saznao za njegov postupak, a premijeru očigledno nije preostalo ništa drugo nego osobno presuditi u tom slučaju. Naravno, pitanje je da li je to trebao napraviti na drugačiji način, ali to je sada sporedno - rekao nam je Cipek.

Svi SDP-ovci s kojima smo pričali, iako su malobrojni bili spremni i na neslužbeni razgovor, slažu se da je Šegon trebao biti smijenjen kada već nije htio dati ostavku, ali dio njih smatra da je predsjednik Vlade to trebao napraviti na način da sačuva integritet ministra financija.

Slavko Linić i Branko Šegon jučer se nisu javljali na telefonske pozive, a do nas je došla neslužbena informacija kako Šegon razmišlja o tome da na konferenciji za medije iznese svoju priču.

frenki laušić

Varga umjesto Ostojića?

Premijer Zoran Milanović je u intervjuu Novoj TV neizravno dao naslutiti kako se mogu očekivati još neke rošade u Vladi, kao i moguća rekonstrukcija Vlade, ali za sada je jedino ime koje se u kuloarima vrti kao spremno za smjenu ono Rajka Ostojića, ministra zdravlja. Njega bi navodno na toj funkciji trebao naslijediti Siniša Varga, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Inače, ostali SDP-ovi ministri u Vladi su manje-više lojalni premijeru, tako da Milanović ne mora strepiti od toga da bi eventualni Linićev odlazak iz Vlade doveo do većeg nezadovoljstva.

Ali, naravno, pitanje je kako će se taj sukob odraziti na stanje u stranci, jer Slavko Linić ipak predstavlja značajnu stranačku figuru. Što se tiče kvalitete suradnje SDP-a i HNS-a u Vladi poznato je da je bilo nekoliko sukoba oko pojedinih tema, a da je najveći od njih bio u vezi sa porezom na nekretnine. Navodno je bilo dosta polemike između SDP-a i HNS-a oko toga treba li Vlada već sada najaviti nove poreze za 2016., što se očitovalo i u izjavama nekih HNS-ovih ministara, ali je ipak naknadno prihvaćen stav Slavka Linića da javnost, ali i Bruxelles, moraju biti upoznati s tim odlukama.


Dalić: Ovo je nedopustivo

Martina Dalić, bivša ministrica financija, smatra kako se ovakve “greške” ne smiju događati u Ministarstvu financija. Ona nije htjela izravno odgovoriti na pitanje je li Linić nakon ove afere ima dovoljno autoriteta da vodi državne financije, ali nam je kazala kako se iz rebalansa proračuna jasno vidi kako je Vlada Liniću poručila da se “sam snađe”.


Otišli Čačić, Holy, Komadina, Veljko Ostojić...

Potrebno je podsjetiti i kako je iz Vlade otišlo četvero ministara: Prvi je ostavku podnio Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture. U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, koja je u pismu premijeru navela da ostavku podnosi jer je nepromišljenim e-mailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nanijela političku štetu Vladi.

Sredinom studenog ostavku na dužnost podnio je i Radimir Čačić nakon što ga je Županijski sud u Kapošvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2010. u Mađarskoj.
Veljko Ostojić je podnio ostavku na mjesto ministra turizma, izjavivši da odstupa pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama, te hajkom velikih razmjera. Njegova ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta pokraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju uključen ministar Ostojić.





[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ministar financija je, navodno, pristao smijeniti svog pomoćnika, ali kako to nije uradio, premijer Milanović je presjekao ‘slučaj Šegon’ i naredio smjenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-02-01 19:45:46 [created_by] => 32 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-02-04 00:40:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-02-01 20:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11552 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/02/01/Novosti/vlada5-220312.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x533" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7856883 Threads: 5 Questions: 1577568555 Slow queries: 4813809 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111946422 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/slobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon-224862 [printLink] => /vijesti/hrvatska/slobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon-224862?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 199322 [name] => brankošegon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brankosegon [link] => /tag/brankosegon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ministar financija je, navodno, pristao smijeniti svog pomoćnika, ali kako to nije uradio, premijer Milanović je presjekao ‘slučaj Šegon’ i naredio smjenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Slobodna otkriva što se događalo iza zatvorenih vrata Banskih dvora kad je smijenjen Šegon [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-05-43-37-32 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/01/Novosti/vlada5-220312.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/01/Novosti/vlada5-220312.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, tim priopćenjem iz Vlade je u petak poslijepodne završena, barem za sada, “afera Šegon” koja je zadnjih 15 dana tresla Vladu i SDP. Već iz službenog priopćenja Vlade mogle su se “pročitati” dvije stvari: Linić nije htio svojom voljom razriješiti pomoćnika, a Šegon nije htio dobrovoljno odstupiti.
To znači da Ministar financija smatra kako Šegon nije morao odstupiti, a da se ni pomoćnik ministra ne osjeća “krivim”. Podsjetimo, Linić je u par navrata ustvrdio kako će odluku o Šegonu donijeti nakon što se o njemu očituje Povjerenstvo za sukob interesa, a do tada je Šegon trebao imati punu podršku ministra financija. Doduše, Linić je na nedavnoj konferenciji za novinare izjavio kako ubuduće nitko iz njegovog resora neće smjeti ulaziti u slične aranžmane kao Šegon, a i predsjednik Vlade je istaknuo kako poduzetnici koji ubuduće budu dolazili u politiku neće smjeti “poslovati” s državom.

Kako smo uspjeli neslužbeno doznati, Milanović i Linić posljednjih su dana nekoliko puta razgovarali na temu “slučaja Šegon” i Ministar financija je navodno pristao da smijeni svog pomoćnika. Sukladno tim informacijama, Milanović je očekivao da će Linić u četvrtak na sjednici Vlade obznaniti javnosti odluku da smijeni pomoćnika, a kada se to nije dogodilo premijer je navodno Liniću prije naknadne konferencije za medije o rebalansu proračuna kazao da mora objaviti smjenu Šegona. Kako se to nije dogodilo, Milanović više nije htio čekati ministra financija i odlučio je u intervjuu Novoj TV objaviti da će javno od Linića zatražiti da makne pomoćnika.

Postoje i dvije vezije događaja kako je protekla sjednica užeg kabineta Vlade u srijedu: prema jednoj verziji došlo je do vrlo žustre prepirke između premijera i ministra financija kada su bile po srijedi neke proračunske mjere, a po drugoj verziji rasprava nije prešla granice uobičajene polemike.

Sada je, naravno, najveće pitanje hoće li Slavko Linić i sam odstupiti sa mjesta ministra financija, a tijekom petka se moglo čuti nekoliko opcija. Prva od njih je govorila kako je Linić prije par dana s premijerom dogovorio da će odstupiti u svibnju, nakon što Europska komisija 30. travnja u postupku mehanizma prekomjernog deficita odobri Hrvatskoj rebalans proračuna. Navodno je, po tom scenariju, Linićev nasljednik trebao biti Boris Lalovac, sadašnji zamjenik ministra financija. Jedna od glavnih prepreka tom scenariju je, međutim, to što Lalovac ne obnaša visoku dužnost u stranci (svi ministri su članovi predsjedništva SDP-a).

Neki SDP-ovci su nam kazali kako bi u slučaju da netko tko nije iz vrha stranke bude kandidat za ministra financija morao biti stručnjak kalibra Borisa Vujčića, guvernera HNB-a. Drugi scenarij glasio je kako će Linić uskoro odstupiti ili biti smijenjen, ali će na njegovo mjesto doći Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, a da će se to ministarstvo ugasiti, odnosno biti raspoređeno unutar tri resorna ministarstva. Prema trećem scenariju Linić će ostati na mjestu ministra financija. Naravno, tu se postavlja pitanje koliko bi Linić zadržao potrebnu razinu autoriteta za vođenje državnih financija, pogotovo u ovako teškoj proračunskoj situaciji gdje je autoritet šefa državnih financija prijeko potreban.

Nedostupni za izjave

Prof. dr. sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti nam je rekao kako nema sumnje da će Linićeva pozicija biti uzdrmana nakon afere i da će to utjecati i na njegov autoritet u kreiranju proračunske politike.

- Nedopustivo je što je Šegon uopće sebe, stranku i Vladu doveo u takvu situaciju, a kada je već dobio kredit u HBOR-u s pozicije pomoćnika ministra bez da je to prijavio Povjerenstvu za sukob interesa, morao je dati ostavku čim se to saznalo u javnosti. Jednako tako je i Linić morao smijeniti svog pomoćnika čim je saznao za njegov postupak, a premijeru očigledno nije preostalo ništa drugo nego osobno presuditi u tom slučaju. Naravno, pitanje je da li je to trebao napraviti na drugačiji način, ali to je sada sporedno - rekao nam je Cipek.

Svi SDP-ovci s kojima smo pričali, iako su malobrojni bili spremni i na neslužbeni razgovor, slažu se da je Šegon trebao biti smijenjen kada već nije htio dati ostavku, ali dio njih smatra da je predsjednik Vlade to trebao napraviti na način da sačuva integritet ministra financija.

Slavko Linić i Branko Šegon jučer se nisu javljali na telefonske pozive, a do nas je došla neslužbena informacija kako Šegon razmišlja o tome da na konferenciji za medije iznese svoju priču.

frenki laušić

Varga umjesto Ostojića?

Premijer Zoran Milanović je u intervjuu Novoj TV neizravno dao naslutiti kako se mogu očekivati još neke rošade u Vladi, kao i moguća rekonstrukcija Vlade, ali za sada je jedino ime koje se u kuloarima vrti kao spremno za smjenu ono Rajka Ostojića, ministra zdravlja. Njega bi navodno na toj funkciji trebao naslijediti Siniša Varga, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Inače, ostali SDP-ovi ministri u Vladi su manje-više lojalni premijeru, tako da Milanović ne mora strepiti od toga da bi eventualni Linićev odlazak iz Vlade doveo do većeg nezadovoljstva.

Ali, naravno, pitanje je kako će se taj sukob odraziti na stanje u stranci, jer Slavko Linić ipak predstavlja značajnu stranačku figuru. Što se tiče kvalitete suradnje SDP-a i HNS-a u Vladi poznato je da je bilo nekoliko sukoba oko pojedinih tema, a da je najveći od njih bio u vezi sa porezom na nekretnine. Navodno je bilo dosta polemike između SDP-a i HNS-a oko toga treba li Vlada već sada najaviti nove poreze za 2016., što se očitovalo i u izjavama nekih HNS-ovih ministara, ali je ipak naknadno prihvaćen stav Slavka Linića da javnost, ali i Bruxelles, moraju biti upoznati s tim odlukama.


Dalić: Ovo je nedopustivo

Martina Dalić, bivša ministrica financija, smatra kako se ovakve “greške” ne smiju događati u Ministarstvu financija. Ona nije htjela izravno odgovoriti na pitanje je li Linić nakon ove afere ima dovoljno autoriteta da vodi državne financije, ali nam je kazala kako se iz rebalansa proračuna jasno vidi kako je Vlada Liniću poručila da se “sam snađe”.


Otišli Čačić, Holy, Komadina, Veljko Ostojić...

Potrebno je podsjetiti i kako je iz Vlade otišlo četvero ministara: Prvi je ostavku podnio Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture. U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, koja je u pismu premijeru navela da ostavku podnosi jer je nepromišljenim e-mailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nanijela političku štetu Vladi.

Sredinom studenog ostavku na dužnost podnio je i Radimir Čačić nakon što ga je Županijski sud u Kapošvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2010. u Mađarskoj.
Veljko Ostojić je podnio ostavku na mjesto ministra turizma, izjavivši da odstupa pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama, te hajkom velikih razmjera. Njegova ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta pokraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju uključen ministar Ostojić.





[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/slobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon-224862 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f8bd687cc5c97beedbef8e507b56fb990edf299e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Slobodna+otkriva+%C5%A1to+se+doga%C4%91alo+iza+zatvorenih+vrata+Banskih+dvora+kad+je+smijenjen+%C5%A0egon&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fslobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon-224862 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fslobodna-otkriva-sto-se-dogadalo-iza-zatvorenih-vrata-banskih-dvora-kad-je-smijenjen-segon-224862 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ministar financija je, navodno, pristao smijeniti svog pomoćnika, ali kako to nije uradio, premijer Milanović je presjekao ‘slučaj Šegon’ i naredio smjenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Slobodna otkriva što se događalo iza zatvorenih vrata Banskih dvora kad je smijenjen Šegon

Piše PSD.
1. veljače 2014. - 21:42
Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, tim priopćenjem iz Vlade je u petak poslijepodne završena, barem za sada, “afera Šegon” koja je zadnjih 15 dana tresla Vladu i SDP. Već iz službenog priopćenja Vlade mogle su se “pročitati” dvije stvari: Linić nije htio svojom voljom razriješiti pomoćnika, a Šegon nije htio dobrovoljno odstupiti.

Varga umjesto Ostojića?

Premijer Zoran Milanović je u intervjuu Novoj TV neizravno dao naslutiti kako se mogu očekivati još neke rošade u Vladi, kao i moguća rekonstrukcija Vlade, ali za sada je jedino im...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 07:43