stdClass Object ( [id] => 1153916 [title] => Silvana Uzinić: Vidošević je toliko bahato pomaknut od realnosti da i ne čudi što je u sudnici očekivao ispriku. Kako kod nas stoje stvari, možda je jednom i dočeka [alias] => silvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da nije Gabriel Boric "naše gore list" ne bi pojma imali o nečemu što se dogodilo ove nedjelje u dalekom Čileu, a još je, srećom, triput važnije od toga da su malome didovi s Ugljana. Pričalo se dva dana o tome čigov je i kakovi su mu bili pradidi i šta je on govorija kad je bija tu i oće li poslat reoplan po rodicu za inauguraciju, a od svega je najbitnije ono šta je sam jednom rekao: "Neoliberalizam se rodio u Čileu, tu će i umrijeti!" Na stranu što je veliko pitanje hoće li biti baš tako, ali ovdje bi se upravo oni kojima srce titra od ganuća što je jedan Hrvat tako daleko dogurao zgrozili na njegove ideje. Al takvi smo, uvijek padamo u afan kad se pročuje da je neko slavan makar i u petnaestom koljenu pinkicu Hrvat.

John Malkovich nekidan lijepo reče: "Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bih se ponosio, ni sramio, mislim. To je činjenica." Više mu, brate, dosadilo svaki put ponavljat. A nama nikad dosta jer ako je on Hrvat onda je to kao da smo svi kolektivno dobili Oscara bar za sporednu ulogu.

PONEDJELJAK: Nije sigurno da oni kojima srce puca od ponosa što je Hrvat postao predsjednik Čilea znaju da je Borić ljevičar, da podržava feminizam, zelenu ekonomiju, LGBT zajednicu...

A evo još nekoliko činjenica o najmlađem čileanskom predsjedniku u povijesti. Tip je ljevičar. Zauzima se za poreznu reformu kojom bi opalio po najbogatijima. Kažu da jedan posto Čileanaca drži 26,5 posto nacionalnog bogatstva. Lovu bi, čini se, fino rasporedio za zdravstvo i školstvo, a i mirovinski sustav želi razbucati jer ovaj ne valja. Zalaže se za smanjenje nejednakosti zato što je, naročito u Čileu, ogromna. Podržava feminizam, zelenu ekonomiju, priznaje LGBT zajednicu i, slično kao u Srbiji, suprotstavlja se rudarenju privatnih kompanija koje šteti okolišu... Već sve ovo, ako uistinu tako misli, puno je važnije od toga tko mu je pradjed.

Boric je pobijedio desničara Jose Antonia Kasta koji je rekao da žali za vremenom vojne diktature Augusta Pinocheta. Bokte, ne zna se di su ti desničari po svijetu luđi.

"Postoji jedna stigma desnice, da ih se stalno pokušava staviti u kalup ravnozemljaštva. Krovni je pojam za kockoglavost, krezubost i sve nazadno", reče desničar sam, Zekanović naime, a tu se zbilja nema šta dodati.

---

image
Gabriel Boric
Javier Torres
---

UTORAK: Gdje su u nas prosvjedi protiv nejednakosti, nepravde, mizernih plaća...? Ne, u nas imamo demonstracije protiv znanosti i napretka

"Mostovci" su objavili da imaju dovoljno potpisa za referendum, ali dok se prebroje, bojim se da više nitko neće znati šta oni ustvari žele. Tada će morati tražiti neku drugu temu za političku promociju, jer realno je da je sve ovo što rade posljednjih tjedana samo politički show za ionako sluđenu raju. Kladim se da ni oni koji su potpisali za referendum ne razume točno što bi se željelo njime postići, osim ukidanja Stožera, odnosno COVID potvrda. Ali do eventualnog raspisivanja referenduma je toliko dug put da će i to zaboraviti. Ako HDZ "mostovcima" i ne pokrade potpise, što je scenarij koji im je najavio predsjednik Republike glavom, pitanja će biti poslana na ocjenu ustavnosti i onda tko zna hoće li proći. I tako dalje i sve dalje i dalje. Ali, ipak je vladajućima frkica jer nisu oba pitanja potpuno za bacit. Jedno čak podržavaju i lijevi jer također misle da Vlada loše upravlja korona- krizom. Kako onda, majku mu, uvijek bolje skoče desni, u ovom slučaju, što je nakaradno, oni koji su protiv cijepljenja. E to je u nas pravo referendumsko pitanje. Kako mi nemamo jednog Gabriela Borica koji je, usput rečeno, širu popularnost stekao na masovnim demonstracijama za besplatno školstvo? Gdje su u nas prosvjedi protiv nejednakosti i nepravde, protiv mizernih plaća i robovskih radnih uvjeta, protiv poskupljenja, protiv, protiv... Ne, u nas imamo demonstracije protiv znanosti i napretka. Jer krovni je pojam, kako ono, kockoglavost...

---

image
Tomislav Kristo/Cropix
---

SRIJEDA: Petljao je nadan Vidošević s Hajdukom, s Dalmacijacementom, propeo se u Kraš, ma propeo se da će bit i predsjednik države, ni manje ni više...

Konačno je presuđeno Nadanu Vidoševiću. Dugih osam godina čekanja pizalo je toliko godina zatvora. I čekalo se do dva u srijedu kao da su rezultati izbora, portali su nabijali tempo s live prijenosom, prijelomna je to vijest. Presuda je stigla kao kraj nekog trilera, slijedilo je ono: A neka mu! Nevjerojatno je koliko je baš taj Nadan svojevremeno razjario gladne mase. Naročito je iritirao Dalmatince jer su ga smatrali skorojevićem te je bilo jasno kao dan da u njegovu bogaćenju nisu čista posla. Petljao je s Hajdukom, s Dalmacijacementom, propeo se u Kraš, ma propeo se da će bit i predsjednik države ni manje ni više, pet mandata arčio je po Hrvatskoj gospodarskoj komori što ga je na kraju došlo glave.

Toliko je bahato pomaknut od realnosti s onim basnoslovnim imanjima i kućama, s umjetninama i lovačkim trofejima da ne čudi kako je u sudnici očekivao ispriku. Možda će mu se, kako stvari u nas stoje, jednom i ispričati, jer kako kaže odvjetnica Jadranka Sloković, nema nijednog valjanog dokaza i žalit će se. Ali važno je da Vidošević ide ravno u Remetinec i da mu je mama dobro fudrana. Čekamo nove štorije Nedana i Mame u Martinu iz Zagreba.

---

image
Nadan Vidošević
Damjan Tadic/Cropix
---

ČETVRTAK: Pa tko će se od ovih šta su ustvari pobjegli od vladajuće politike, a ne zbog neimaštine, vratit u ekipu gdje nema poštenog natječaja?

Šta je to bilo s mjerama za povratnike iz inozemstva? Cijeli prethodni dan se govorilo o tome kao da se dijeli makar šta i kao da će bit velika navala. Pa tko će se od ovih šta su ustvari pobjegli od vladajuće politike, a ne zbog neimaštine, vratit u ekipu gdje nema poštenog natječaja? I to za nekih ustvari pedesetak tisuća kuna više za samozapošljavanje nego šta bi dobio da je ovdje. Otkud lova za te povratnike dok ovamo nema još ništa od obnove, pitali su ministra Darka Horvata. On odgovorio kako to nije isti "bazen novaca" i kako nije istina da nije počela obnova na potresom porušenim područjima. Postoje, kazao je, privatne inicijative. A privatnicima je lakše doći do papira. Nevjerojatno je to zazvučalo ljudima koji su još u kontejnerima. Lijepo je što ministar priznaje da postoje privatne inicijative jer ih je, koliko se sjećam, do sada uvijek s jednom dozom podrugljivosti komentirao, kazala je na to Branka Bakšić Mitić, donačelnica Gline. "Ali privatne inicijative bi trebale biti nadogradnja na sustav kojim upravlja država. Da ne započinjem o potpunom porazu svih razina vlasti – od lokalne do nacionalne jer, evo samo jedan primjer, imamo ljude čiji kontejneri nisu spojeni na vodu i odvodnju i tako godinu dana", kaže Branka.

Ova Branka pravo više dosadila, pomisli ministar Horvat uvrijeđeno okrenuvši se na peti kao balerinica. No, vrijeme je za bakalar, pečenje i ostale blagdanske bakanalije, a tim nesretnicima koji čekaju obnovu ćemo za koji dan na godišnjicu opet nekako zamazat oči i sva je sreća da datum pada između dvaju slavlja.

Opustimo se, ljudi, nema veze što se uoči blagdana cijeli svijet zatvara, a mi se evo otvaramo. Božinović najavio ugostiteljima sat-dva dulje radno vrijeme za doček Nove godine. Inače su ljudi mislili dočekat Novu u kafiću sat ranije. Ono, deset, devet, osam... izbrojiš oko jedanaest i aj ća! Jer što i to ne bi moglo u nas kad smo tako originalni. A imamo i preeeedsjednika!

---

image
Branka Bakšić Mitić
Duje Klaric/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Pretres tjedna 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-12-23 02:52:39 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-12-24 12:43:17 [modified_by] => 3207 [publish_up] => 2021-12-23 20:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9855 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/12\/23\/20401308.png","\/images\/slike\/2021\/12\/23\/20388470.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/23\/20362748.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/23\/19661480.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/23\/20399720.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","Javier Torres","Tomislav Kristo\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Damjan Tadic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Nadan Vido\u0161evi\u0107 na safariju","Gabriel Boric","","Branka Bak\u0161i\u0107 Miti\u0107","Nadan Vido\u0161evi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1701x1080","hd_20401308_1920.png":"1920x1080","k_20401308_1280.png":"1280x1280","k_20401308_1024.png":"1024x1024","k_20401308_640.png":"640x640","k_20401308_480.png":"480x480","k_20401308_340.png":"340x340","k_20401308_220.png":"220x220","o_20401308_1280.png":"1280x812","o_20401308_1024.png":"1024x650","o_20401308_640.png":"640x406","o_20401308_480.png":"480x304","o_20401308_340.png":"340x215","o_20401308_220.png":"220x139","h_20401308_1280.png":"1280x854","h_20401308_1024.png":"1024x683","h_20401308_640.png":"640x427","h_20401308_480.png":"480x320","h_20401308_340.png":"340x227","h_20401308_220.png":"220x147","pp_20401308_1280.png":"1006x1280","pp_20401308_1024.png":"805x1024","pp_20401308_640.png":"503x640","pp_20401308_480.png":"377x480","pp_20401308_340.png":"267x340","pp_20401308_220.png":"173x220"},{"size0":"1920x1277","hd_20388470_1920.jpg":"1920x1080","k_20388470_1280.jpg":"1280x1280","k_20388470_1024.jpg":"1024x1024","k_20388470_640.jpg":"640x640","k_20388470_480.jpg":"480x480","k_20388470_340.jpg":"340x340","k_20388470_220.jpg":"220x220","o_20388470_1280.jpg":"1280x851","o_20388470_1024.jpg":"1024x681","o_20388470_640.jpg":"640x425","o_20388470_480.jpg":"480x319","o_20388470_340.jpg":"340x226","o_20388470_220.jpg":"220x146","h_20388470_1280.jpg":"1280x854","h_20388470_1024.jpg":"1024x683","h_20388470_640.jpg":"640x427","h_20388470_480.jpg":"480x320","h_20388470_340.jpg":"340x227","h_20388470_220.jpg":"220x147","pp_20388470_1280.jpg":"1006x1280","pp_20388470_1024.jpg":"805x1024","pp_20388470_640.jpg":"503x640","pp_20388470_480.jpg":"377x480","pp_20388470_340.jpg":"267x340","pp_20388470_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20362748_1920.jpg":"1920x1080","k_20362748_1280.jpg":"1280x1280","k_20362748_1024.jpg":"1024x1024","k_20362748_640.jpg":"640x640","k_20362748_480.jpg":"480x480","k_20362748_340.jpg":"340x340","k_20362748_220.jpg":"220x220","o_20362748_1280.jpg":"1280x853","o_20362748_1024.jpg":"1024x682","o_20362748_640.jpg":"640x426","o_20362748_480.jpg":"480x320","o_20362748_340.jpg":"340x226","o_20362748_220.jpg":"220x146","h_20362748_1280.jpg":"1280x854","h_20362748_1024.jpg":"1024x683","h_20362748_640.jpg":"640x427","h_20362748_480.jpg":"480x320","h_20362748_340.jpg":"340x227","h_20362748_220.jpg":"220x147","pp_20362748_1280.jpg":"1006x1280","pp_20362748_1024.jpg":"805x1024","pp_20362748_640.jpg":"503x640","pp_20362748_480.jpg":"377x480","pp_20362748_340.jpg":"267x340","pp_20362748_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19661480_1920.jpg":"1920x1080","k_19661480_1280.jpg":"1280x1280","k_19661480_1024.jpg":"1024x1024","k_19661480_640.jpg":"640x640","k_19661480_480.jpg":"480x480","k_19661480_340.jpg":"340x340","k_19661480_220.jpg":"220x220","o_19661480_1280.jpg":"1280x853","o_19661480_1024.jpg":"1024x682","o_19661480_640.jpg":"640x426","o_19661480_480.jpg":"480x320","o_19661480_340.jpg":"340x226","o_19661480_220.jpg":"220x146","h_19661480_1280.jpg":"1280x854","h_19661480_1024.jpg":"1024x683","h_19661480_640.jpg":"640x427","h_19661480_480.jpg":"480x320","h_19661480_340.jpg":"340x227","h_19661480_220.jpg":"220x147","pp_19661480_1280.jpg":"1006x1280","pp_19661480_1024.jpg":"805x1024","pp_19661480_640.jpg":"503x640","pp_19661480_480.jpg":"377x480","pp_19661480_340.jpg":"267x340","pp_19661480_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2512","hd_20399720_1920.jpg":"1920x1080","k_20399720_1280.jpg":"1280x1280","k_20399720_1024.jpg":"1024x1024","k_20399720_640.jpg":"640x640","k_20399720_480.jpg":"480x480","k_20399720_340.jpg":"340x340","k_20399720_220.jpg":"220x220","o_20399720_1280.jpg":"1280x1674","o_20399720_1024.jpg":"1024x1339","o_20399720_640.jpg":"640x837","o_20399720_480.jpg":"480x628","o_20399720_340.jpg":"340x444","o_20399720_220.jpg":"220x287","h_20399720_1280.jpg":"1280x854","h_20399720_1024.jpg":"1024x683","h_20399720_640.jpg":"640x427","h_20399720_480.jpg":"480x320","h_20399720_340.jpg":"340x227","h_20399720_220.jpg":"220x147","pp_20399720_1280.jpg":"1006x1280","pp_20399720_1024.jpg":"805x1024","pp_20399720_640.jpg":"503x640","pp_20399720_480.jpg":"377x480","pp_20399720_340.jpg":"267x340","pp_20399720_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38374256 Threads: 3 Questions: 7096407591 Slow queries: 3300007 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608306576 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka-1153916 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka-1153916?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 241348 [name] => nadan vidošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nadan-vidosevic [link] => /tag/nadan-vidosevic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 604923 [name] => branka bakšić mitić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-29 23:14:10 [main_article_id] => 0 [alias] => branka-baksic-mitic [link] => /tag/branka-baksic-mitic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 347314 [name] => referendum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => referendum [link] => /tag/referendum ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Vidošević je toliko bahato pomaknut od realnosti da i ne čudi što je u sudnici očekivao ispriku. Kako kod nas stoje stvari, možda je jednom i dočeka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/20401308.png [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => Nadan Vidošević na safariju [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/20401308.png [title] => Nadan Vidošević na safariju ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/20388470.jpg [title] => Javier TorresGabriel Boric ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/20362748.jpg [title] => Tomislav Kristo/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/19661480.jpg [title] => Duje Klaric/CropixBranka Bakšić Mitić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/23/20399720.jpg [title] => Damjan Tadic/CropixNadan Vidošević ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Da nije Gabriel Boric "naše gore list" ne bi pojma imali o nečemu što se dogodilo ove nedjelje u dalekom Čileu, a još je, srećom, triput važnije od toga da su malome didovi s Ugljana. Pričalo se dva dana o tome čigov je i kakovi su mu bili pradidi i šta je on govorija kad je bija tu i oće li poslat reoplan po rodicu za inauguraciju, a od svega je najbitnije ono šta je sam jednom rekao: "Neoliberalizam se rodio u Čileu, tu će i umrijeti!" Na stranu što je veliko pitanje hoće li biti baš tako, ali ovdje bi se upravo oni kojima srce titra od ganuća što je jedan Hrvat tako daleko dogurao zgrozili na njegove ideje. Al takvi smo, uvijek padamo u afan kad se pročuje da je neko slavan makar i u petnaestom koljenu pinkicu Hrvat.

John Malkovich nekidan lijepo reče: "Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bih se ponosio, ni sramio, mislim. To je činjenica." Više mu, brate, dosadilo svaki put ponavljat. A nama nikad dosta jer ako je on Hrvat onda je to kao da smo svi kolektivno dobili Oscara bar za sporednu ulogu.

PONEDJELJAK: Nije sigurno da oni kojima srce puca od ponosa što je Hrvat postao predsjednik Čilea znaju da je Borić ljevičar, da podržava feminizam, zelenu ekonomiju, LGBT zajednicu...

A evo još nekoliko činjenica o najmlađem čileanskom predsjedniku u povijesti. Tip je ljevičar. Zauzima se za poreznu reformu kojom bi opalio po najbogatijima. Kažu da jedan posto Čileanaca drži 26,5 posto nacionalnog bogatstva. Lovu bi, čini se, fino rasporedio za zdravstvo i školstvo, a i mirovinski sustav želi razbucati jer ovaj ne valja. Zalaže se za smanjenje nejednakosti zato što je, naročito u Čileu, ogromna. Podržava feminizam, zelenu ekonomiju, priznaje LGBT zajednicu i, slično kao u Srbiji, suprotstavlja se rudarenju privatnih kompanija koje šteti okolišu... Već sve ovo, ako uistinu tako misli, puno je važnije od toga tko mu je pradjed.

Boric je pobijedio desničara Jose Antonia Kasta koji je rekao da žali za vremenom vojne diktature Augusta Pinocheta. Bokte, ne zna se di su ti desničari po svijetu luđi.

"Postoji jedna stigma desnice, da ih se stalno pokušava staviti u kalup ravnozemljaštva. Krovni je pojam za kockoglavost, krezubost i sve nazadno", reče desničar sam, Zekanović naime, a tu se zbilja nema šta dodati.

---

image
Gabriel Boric
Javier Torres
---

UTORAK: Gdje su u nas prosvjedi protiv nejednakosti, nepravde, mizernih plaća...? Ne, u nas imamo demonstracije protiv znanosti i napretka

"Mostovci" su objavili da imaju dovoljno potpisa za referendum, ali dok se prebroje, bojim se da više nitko neće znati šta oni ustvari žele. Tada će morati tražiti neku drugu temu za političku promociju, jer realno je da je sve ovo što rade posljednjih tjedana samo politički show za ionako sluđenu raju. Kladim se da ni oni koji su potpisali za referendum ne razume točno što bi se željelo njime postići, osim ukidanja Stožera, odnosno COVID potvrda. Ali do eventualnog raspisivanja referenduma je toliko dug put da će i to zaboraviti. Ako HDZ "mostovcima" i ne pokrade potpise, što je scenarij koji im je najavio predsjednik Republike glavom, pitanja će biti poslana na ocjenu ustavnosti i onda tko zna hoće li proći. I tako dalje i sve dalje i dalje. Ali, ipak je vladajućima frkica jer nisu oba pitanja potpuno za bacit. Jedno čak podržavaju i lijevi jer također misle da Vlada loše upravlja korona- krizom. Kako onda, majku mu, uvijek bolje skoče desni, u ovom slučaju, što je nakaradno, oni koji su protiv cijepljenja. E to je u nas pravo referendumsko pitanje. Kako mi nemamo jednog Gabriela Borica koji je, usput rečeno, širu popularnost stekao na masovnim demonstracijama za besplatno školstvo? Gdje su u nas prosvjedi protiv nejednakosti i nepravde, protiv mizernih plaća i robovskih radnih uvjeta, protiv poskupljenja, protiv, protiv... Ne, u nas imamo demonstracije protiv znanosti i napretka. Jer krovni je pojam, kako ono, kockoglavost...

---

image
Tomislav Kristo/Cropix
---

SRIJEDA: Petljao je nadan Vidošević s Hajdukom, s Dalmacijacementom, propeo se u Kraš, ma propeo se da će bit i predsjednik države, ni manje ni više...

Konačno je presuđeno Nadanu Vidoševiću. Dugih osam godina čekanja pizalo je toliko godina zatvora. I čekalo se do dva u srijedu kao da su rezultati izbora, portali su nabijali tempo s live prijenosom, prijelomna je to vijest. Presuda je stigla kao kraj nekog trilera, slijedilo je ono: A neka mu! Nevjerojatno je koliko je baš taj Nadan svojevremeno razjario gladne mase. Naročito je iritirao Dalmatince jer su ga smatrali skorojevićem te je bilo jasno kao dan da u njegovu bogaćenju nisu čista posla. Petljao je s Hajdukom, s Dalmacijacementom, propeo se u Kraš, ma propeo se da će bit i predsjednik države ni manje ni više, pet mandata arčio je po Hrvatskoj gospodarskoj komori što ga je na kraju došlo glave.

Toliko je bahato pomaknut od realnosti s onim basnoslovnim imanjima i kućama, s umjetninama i lovačkim trofejima da ne čudi kako je u sudnici očekivao ispriku. Možda će mu se, kako stvari u nas stoje, jednom i ispričati, jer kako kaže odvjetnica Jadranka Sloković, nema nijednog valjanog dokaza i žalit će se. Ali važno je da Vidošević ide ravno u Remetinec i da mu je mama dobro fudrana. Čekamo nove štorije Nedana i Mame u Martinu iz Zagreba.

---

image
Nadan Vidošević
Damjan Tadic/Cropix
---

ČETVRTAK: Pa tko će se od ovih šta su ustvari pobjegli od vladajuće politike, a ne zbog neimaštine, vratit u ekipu gdje nema poštenog natječaja?

Šta je to bilo s mjerama za povratnike iz inozemstva? Cijeli prethodni dan se govorilo o tome kao da se dijeli makar šta i kao da će bit velika navala. Pa tko će se od ovih šta su ustvari pobjegli od vladajuće politike, a ne zbog neimaštine, vratit u ekipu gdje nema poštenog natječaja? I to za nekih ustvari pedesetak tisuća kuna više za samozapošljavanje nego šta bi dobio da je ovdje. Otkud lova za te povratnike dok ovamo nema još ništa od obnove, pitali su ministra Darka Horvata. On odgovorio kako to nije isti "bazen novaca" i kako nije istina da nije počela obnova na potresom porušenim područjima. Postoje, kazao je, privatne inicijative. A privatnicima je lakše doći do papira. Nevjerojatno je to zazvučalo ljudima koji su još u kontejnerima. Lijepo je što ministar priznaje da postoje privatne inicijative jer ih je, koliko se sjećam, do sada uvijek s jednom dozom podrugljivosti komentirao, kazala je na to Branka Bakšić Mitić, donačelnica Gline. "Ali privatne inicijative bi trebale biti nadogradnja na sustav kojim upravlja država. Da ne započinjem o potpunom porazu svih razina vlasti – od lokalne do nacionalne jer, evo samo jedan primjer, imamo ljude čiji kontejneri nisu spojeni na vodu i odvodnju i tako godinu dana", kaže Branka.

Ova Branka pravo više dosadila, pomisli ministar Horvat uvrijeđeno okrenuvši se na peti kao balerinica. No, vrijeme je za bakalar, pečenje i ostale blagdanske bakanalije, a tim nesretnicima koji čekaju obnovu ćemo za koji dan na godišnjicu opet nekako zamazat oči i sva je sreća da datum pada između dvaju slavlja.

Opustimo se, ljudi, nema veze što se uoči blagdana cijeli svijet zatvara, a mi se evo otvaramo. Božinović najavio ugostiteljima sat-dva dulje radno vrijeme za doček Nove godine. Inače su ljudi mislili dočekat Novu u kafiću sat ranije. Ono, deset, devet, osam... izbrojiš oko jedanaest i aj ća! Jer što i to ne bi moglo u nas kad smo tako originalni. A imamo i preeeedsjednika!

---

image
Branka Bakšić Mitić
Duje Klaric/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Javier Torres Tomislav Kristo/Cropix Duje Klaric/Cropix Damjan Tadic/Cropix

Nadan Vidošević na safariju
Javier Torres
Gabriel Boric
Duje Klaric/Cropix
Branka Bakšić Mitić
Damjan Tadic/Cropix
Nadan Vidošević
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka-1153916 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a050f2a28ae1717870672defbafdb1061403a607 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Vido%C5%A1evi%C4%87+je+toliko+bahato+pomaknut+od+realnosti+da+i+ne+%C4%8Dudi+%C5%A1to+je+u+sudnici+o%C4%8Dekivao+ispriku.+Kako+kod+nas+stoje+stvari%2C+mo%C5%BEda+je+jednom+i+do%C4%8Deka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka-1153916 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-vidosevic-je-toliko-bahato-pomaknut-od-realnosti-da-i-ne-cudi-sto-je-u-sudnici-ocekivao-ispriku-kako-kod-nas-stoje-stvari-mozda-je-jednom-i-doceka-1153916 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Vidošević je toliko bahato pomaknut od realnosti da i ne čudi što je u sudnici očekivao ispriku. Kako kod nas stoje stvari, možda je jednom i dočeka

Piše Silvana Uzinić
23. prosinca 2021. - 21:18

Da nije Gabriel Boric "naše gore list" ne bi pojma imali o nečemu što se dogodilo ove nedjelje u dalekom Čileu, a još je, srećom, triput važnije od toga da su malome didovi s Ugljana. Pričalo se dva dana o tome čigov je i kakovi su mu bili pradidi i šta je on govorija kad je bija tu i oće li poslat reoplan po rodicu za inauguraciju, a od svega je najbitnije ono šta je sam jednom rekao: "Neoliberalizam se rodio u Čileu, tu će i umrijeti!" Na stranu što je veliko pitanje hoće li biti baš tako, ali ovdje bi se upravo oni kojima srce titra od ganuća što je jedan Hrvat tako daleko dogurao zgrozili na njegove ideje. Al takvi smo, uvijek padamo u afan kad se pročuje da je neko slavan makar i u petnaestom koljenu pinkicu Hrvat.

John Malkovich nekidan lijepo reče: "Napola...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:02