stdClass Object ( [id] => 193171 [title] => Pusić: Dogovor oko Ljubljanske banke ne mora u Sabor; Milanović: Puno nas je koštalo [alias] => pusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako dogovor sa Slovenijom oko Ljubljanske banke, ako se sa slovenskom stranom drugačije ne dogovori, ne zahtijeva raspravu u Hrvatskom saboru, istaknuvši da se o sinoć postignutom dogovoru prvo moraju očitovati hrvatska i slovenska vlada.

"O tome se ne mora raspravljati u Saboru ako se tako ne dogovori sa slovenskom stranom. Međutim, kad jedanput slovenska strana zauzme svoj stav, kad se postigne dogovor, onda apsolutno stojim na raspolaganju da dam punu informaciju svima, ali prvo treba napraviti ovaj posao koji je preduvjet", kazala je Pusić novinarima u Saboru.

"U ovom trenutku imamo nešto oko čega se slovenski ministar i hrvatska Ministrica slažu kao o mogućem dobrom rješenju. 'Ajmo sad vidjeti da li su to stvarno stavovi Slovenije i Hrvatske, i kad dođemo do toga onda ćemo dalje", dodala je.

Upitana je li Vlada pristala na dogovor koji je jučer postigla sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem, rekla je kako je na premijeru Zoranu Milanoviću da odgovori na to pitanje.

Istaknula je da je s Milanovićem kontaktirala cijelo vrijeme, te da on sudjeluje i obaviješten je o svemu što se događa.

"A kakvo je njegovo mišljenje o tome i kada će prezentirati odluku, a u ovom trenutku se konzultira sa svim članovima Vlade, to je zaista na njemu", kazala je Pusić.

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac novinarima je rekao kako vjeruje da će Odbor u ponedjeljak dobiti potpunu informaciju o tome što je dogovarano s Erjavcem te što hrvatska vlada misli napraviti u odnosima sa Slovenijom po pitanju Ljubljanske banke.

"To je još uvijek u fazi u kojoj Vlada mora napraviti ono što je njezin posao, a mi ćemo u ponedjeljak imati Odbor za vanjsku politiku na kojem je predviđeno da Ministrica govori o politici u regiji", kazao je.

Istaknuo je kako će odbor, iako ne postoji ustavna obveza da Sabor raspravi takva pitanja, u tome sigurno sudjelovati i reći svoje mišljenje.

HDZ-ov zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je kako činjenica su ministri vanjskih poslova došli do određenog rješenja pokazuje da se sve odvija prema očekivanjima.

Oboje, dodao je, kažu da s tim rješenjem moraju upoznati svoje vlade, a posebno indikativnim smatra izjavu Vesne Pusić kako preuzima odgovornost za usuglašeno rješenje te da očekuje da će tu odgovornost preuzeti i premijer Milanović.

"Mi u ovom trenutku ne znamo sadržaj, ali vidimo da se stvari odvijaju onako kako je bilo za očekivati s obzirom na vrstu pregovora koji se vode", kazao je Jandroković.

Istaknuo je kako HDZ ne želi otežavati situaciju Vladi, da to pokazuje i današnji nastup u Saboru, već, ako je moguće, pomoći u rješavanju tog pitanja.

"Želimo i ratifikaciju hrvatskog ugovora u slovenskom parlamentu, ali i pravedno rješenje za Ljubljansku banku. To znači da se ne možemo odreći onih stvari koje nam po međunarodnim ugovorima i pravilima pripadaju, a to je da Ljubljanska banka mora vratiti dug koji ima prema štedišama i Republici Hrvatskoj", naglasio je.

Svoj stav o dogovoru sa Slovenijom, dodao je, prije svih treba zauzeti hrvatska vlada, čije je i političko pravo i odgovornost odlučiti hoće li s tim izaći pred Sabor ili će sa Slovenijom sklopiti dogovor.

"Ali, svakako nakon što dogovor bude napravljen bilo bi korektno, ispravno i politički dobro za Hrvatsku da se o tome povede saborska rasprava", rekao je Jandroković.

Milanović: Puno nas je koštalo

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbio je u četvrtak u Bruxellesu govoriti o sadržaju razgovora o pitanju prenesene štednje Ljubljanske banke, ali je izrazio optimizam u pogledu postizanja dogovora o tom pitanju.

"Ne mogu biti konkretan u interesu uspjeha procesa. Ovo pripremamo danima. Još uvijek nismo definitivno dogovorili, ali idemo prema tome da jedna i druga strana budu umjereno zadovoljne koliko je to moguće", izjavio je premijer Milanović, odgovarajući na pitanje može li nešto konkretnije reći o sadržaju dogovora koji je u srijedu navečer postignut u Otočcu ob Krki između ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije.

Milanović je izjavu novinarima dao po dolasku na summit čelnika EU-a, koji počinje u četvrtak predvečer u Bruxellesu.

"Ne mogu ulaziti u detalje. Mogu reći da mi od početka igramo transparentno, da se držimo pravila i onoga što smo preuzeli na sebe, a ne želimo optuživati i upirati prstom u drugu stranu. Svatko od nas je preuzeo određene obveze, proces je došao u jedan zastoj i bilo bi loše i za Hrvatsku i Sloveniju da se ne završi", rekao je Milanović. "O tome razgovaramo i vjerujemo da ćemo doći do rješenja, moramo doći", istaknuo je hrvatski premijer.

Milanović je potvrdio da će o tome razgovarati sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, koji također sudjeluje na summitu EU-a.

"I hrvatski i slovenski interesi su veliki, ovo stvarno predugo traje. Sve druge države su ili završile ili su pri kraju postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora", rekao je premijer Milanović.

Rekao je da se Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić konzultira s vladom tijekom pregovora. Na pitanje hoće li o tom dogovoru odlučivati vlada, hoće li o tome razgovarati s predsjednikom, s oporbom u Saboru, Milanović je rekao da je to ingerencija vlade.

Istaknuo je da je neriješeno pitanje prenesene štednje Ljubljanske banke puno koštalo i jednu i drugu stranu. "Hrvatsku to košta zato što smo isplatili štediše, koji su dobili manje, hrvatska država je izgubila, a koliko je Slovenija izgubila neka o tome govore prijatelji iz Slovenije. Mislim da je izgubila tržište na kojem je prije 20 godina postojalo povjerenje, a danas ga više nema, a bez povjerenja nema posla. Dakle, izgubili su svi", rekao je Milanović.

Rekao je da optimist u vezi s ulaskom Hrvatske 1. srpnja ove godine, kako je i predviđeno.

Janša: Dogovor iz Otočca "obećavajući okvir"


Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da dogovor postignut u srijedu navečer u Otočcu ob Krki predstavlja "obećavajući okvir", ali da ga treba još proučiti te da je prerano za konačnu ocjenu.

"Za ocjenu je sada još prerano, proučavamo prijedlog. Riječ je o okviru koji može biti obećavajući. Očekujem da ću s (hrvatskim) premijerom (Zoranom) Milanovićem danas ili sutra razgrnuti neke zavjese oko samog sadržaja, a onda sve ovisi od unutarnje procedure u obje države", rekao je Janša po dolasku na summit EU-a u Bruxellesu, odgovarajući na upit da komentira dogovor između ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesne Pusić i Karla Erjavca o pitanju prenesene štednje Ljubljanske banke.

Na pitanje je li Hrvatska sada bliže ulasku u EU, Janša je rekao da je "i u interesu Slovenije da Hrvaska uđe u EU ove godine". "Od toga bismo svi imali više, kako Hrvatska, tako i Slovenija i EU. Ali je do tog koraka još nekoliko prepreka i mislim da ćemo ih u idućih nekoliko tjedana ili mjeseci uspješno svladati", rekao je Janša.

(Hina)
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dogovor sa susjedima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-02-07 15:34:42 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-02-07 15:53:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-02-07 15:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5326 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/02/07/AAA/sabor9-070212.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x468" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4085494 Threads: 2 Questions: 121974826 Slow queries: 53302 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3715686 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/pusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo-193171 [printLink] => /vijesti/hrvatska/pusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo-193171?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 229907 [name] => ljubljanskabanka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ljubljanskabanka [link] => /tag/ljubljanskabanka ) [1] => stdClass Object ( [id] => 232247 [name] => hrvatskaslovenija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskaslovenija [link] => /tag/hrvatskaslovenija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dogovor sa susjedima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pusić: Dogovor oko Ljubljanske banke ne mora u Sabor; Milanović: Puno nas je koštalo [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-09-19-37-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/07/AAA/sabor9-070212.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/07/AAA/sabor9-070212.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako dogovor sa Slovenijom oko Ljubljanske banke, ako se sa slovenskom stranom drugačije ne dogovori, ne zahtijeva raspravu u Hrvatskom saboru, istaknuvši da se o sinoć postignutom dogovoru prvo moraju očitovati hrvatska i slovenska vlada.

"O tome se ne mora raspravljati u Saboru ako se tako ne dogovori sa slovenskom stranom. Međutim, kad jedanput slovenska strana zauzme svoj stav, kad se postigne dogovor, onda apsolutno stojim na raspolaganju da dam punu informaciju svima, ali prvo treba napraviti ovaj posao koji je preduvjet", kazala je Pusić novinarima u Saboru.

"U ovom trenutku imamo nešto oko čega se slovenski ministar i hrvatska Ministrica slažu kao o mogućem dobrom rješenju. 'Ajmo sad vidjeti da li su to stvarno stavovi Slovenije i Hrvatske, i kad dođemo do toga onda ćemo dalje", dodala je.

Upitana je li Vlada pristala na dogovor koji je jučer postigla sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem, rekla je kako je na premijeru Zoranu Milanoviću da odgovori na to pitanje.

Istaknula je da je s Milanovićem kontaktirala cijelo vrijeme, te da on sudjeluje i obaviješten je o svemu što se događa.

"A kakvo je njegovo mišljenje o tome i kada će prezentirati odluku, a u ovom trenutku se konzultira sa svim članovima Vlade, to je zaista na njemu", kazala je Pusić.

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac novinarima je rekao kako vjeruje da će Odbor u ponedjeljak dobiti potpunu informaciju o tome što je dogovarano s Erjavcem te što hrvatska vlada misli napraviti u odnosima sa Slovenijom po pitanju Ljubljanske banke.

"To je još uvijek u fazi u kojoj Vlada mora napraviti ono što je njezin posao, a mi ćemo u ponedjeljak imati Odbor za vanjsku politiku na kojem je predviđeno da Ministrica govori o politici u regiji", kazao je.

Istaknuo je kako će odbor, iako ne postoji ustavna obveza da Sabor raspravi takva pitanja, u tome sigurno sudjelovati i reći svoje mišljenje.

HDZ-ov zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je kako činjenica su ministri vanjskih poslova došli do određenog rješenja pokazuje da se sve odvija prema očekivanjima.

Oboje, dodao je, kažu da s tim rješenjem moraju upoznati svoje vlade, a posebno indikativnim smatra izjavu Vesne Pusić kako preuzima odgovornost za usuglašeno rješenje te da očekuje da će tu odgovornost preuzeti i premijer Milanović.

"Mi u ovom trenutku ne znamo sadržaj, ali vidimo da se stvari odvijaju onako kako je bilo za očekivati s obzirom na vrstu pregovora koji se vode", kazao je Jandroković.

Istaknuo je kako HDZ ne želi otežavati situaciju Vladi, da to pokazuje i današnji nastup u Saboru, već, ako je moguće, pomoći u rješavanju tog pitanja.

"Želimo i ratifikaciju hrvatskog ugovora u slovenskom parlamentu, ali i pravedno rješenje za Ljubljansku banku. To znači da se ne možemo odreći onih stvari koje nam po međunarodnim ugovorima i pravilima pripadaju, a to je da Ljubljanska banka mora vratiti dug koji ima prema štedišama i Republici Hrvatskoj", naglasio je.

Svoj stav o dogovoru sa Slovenijom, dodao je, prije svih treba zauzeti hrvatska vlada, čije je i političko pravo i odgovornost odlučiti hoće li s tim izaći pred Sabor ili će sa Slovenijom sklopiti dogovor.

"Ali, svakako nakon što dogovor bude napravljen bilo bi korektno, ispravno i politički dobro za Hrvatsku da se o tome povede saborska rasprava", rekao je Jandroković.

Milanović: Puno nas je koštalo

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbio je u četvrtak u Bruxellesu govoriti o sadržaju razgovora o pitanju prenesene štednje Ljubljanske banke, ali je izrazio optimizam u pogledu postizanja dogovora o tom pitanju.

"Ne mogu biti konkretan u interesu uspjeha procesa. Ovo pripremamo danima. Još uvijek nismo definitivno dogovorili, ali idemo prema tome da jedna i druga strana budu umjereno zadovoljne koliko je to moguće", izjavio je premijer Milanović, odgovarajući na pitanje može li nešto konkretnije reći o sadržaju dogovora koji je u srijedu navečer postignut u Otočcu ob Krki između ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije.

Milanović je izjavu novinarima dao po dolasku na summit čelnika EU-a, koji počinje u četvrtak predvečer u Bruxellesu.

"Ne mogu ulaziti u detalje. Mogu reći da mi od početka igramo transparentno, da se držimo pravila i onoga što smo preuzeli na sebe, a ne želimo optuživati i upirati prstom u drugu stranu. Svatko od nas je preuzeo određene obveze, proces je došao u jedan zastoj i bilo bi loše i za Hrvatsku i Sloveniju da se ne završi", rekao je Milanović. "O tome razgovaramo i vjerujemo da ćemo doći do rješenja, moramo doći", istaknuo je hrvatski premijer.

Milanović je potvrdio da će o tome razgovarati sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, koji također sudjeluje na summitu EU-a.

"I hrvatski i slovenski interesi su veliki, ovo stvarno predugo traje. Sve druge države su ili završile ili su pri kraju postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora", rekao je premijer Milanović.

Rekao je da se Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić konzultira s vladom tijekom pregovora. Na pitanje hoće li o tom dogovoru odlučivati vlada, hoće li o tome razgovarati s predsjednikom, s oporbom u Saboru, Milanović je rekao da je to ingerencija vlade.

Istaknuo je da je neriješeno pitanje prenesene štednje Ljubljanske banke puno koštalo i jednu i drugu stranu. "Hrvatsku to košta zato što smo isplatili štediše, koji su dobili manje, hrvatska država je izgubila, a koliko je Slovenija izgubila neka o tome govore prijatelji iz Slovenije. Mislim da je izgubila tržište na kojem je prije 20 godina postojalo povjerenje, a danas ga više nema, a bez povjerenja nema posla. Dakle, izgubili su svi", rekao je Milanović.

Rekao je da optimist u vezi s ulaskom Hrvatske 1. srpnja ove godine, kako je i predviđeno.

Janša: Dogovor iz Otočca "obećavajući okvir"


Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da dogovor postignut u srijedu navečer u Otočcu ob Krki predstavlja "obećavajući okvir", ali da ga treba još proučiti te da je prerano za konačnu ocjenu.

"Za ocjenu je sada još prerano, proučavamo prijedlog. Riječ je o okviru koji može biti obećavajući. Očekujem da ću s (hrvatskim) premijerom (Zoranom) Milanovićem danas ili sutra razgrnuti neke zavjese oko samog sadržaja, a onda sve ovisi od unutarnje procedure u obje države", rekao je Janša po dolasku na summit EU-a u Bruxellesu, odgovarajući na upit da komentira dogovor između ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesne Pusić i Karla Erjavca o pitanju prenesene štednje Ljubljanske banke.

Na pitanje je li Hrvatska sada bliže ulasku u EU, Janša je rekao da je "i u interesu Slovenije da Hrvaska uđe u EU ove godine". "Od toga bismo svi imali više, kako Hrvatska, tako i Slovenija i EU. Ali je do tog koraka još nekoliko prepreka i mislim da ćemo ih u idućih nekoliko tjedana ili mjeseci uspješno svladati", rekao je Janša.

(Hina)
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/pusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo-193171 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0d50e7e65fef452a30c325ffdf528ae1b96d98bc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pusi%C4%87%3A+Dogovor+oko+Ljubljanske+banke+ne+mora+u+Sabor%3B+Milanovi%C4%87%3A+Puno+nas+je+ko%C5%A1talo&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo-193171 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpusic-dogovor-oko-ljubljanske-banke-ne-mora-u-sabor-milanovic-puno-nas-je-kostalo-193171 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dogovor sa susjedima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskadogovor sa susjedima

Pusić: Dogovor oko Ljubljanske banke ne mora u Sabor; Milanović: Puno nas je koštalo

Piše PSD.
7. veljače 2013. - 16:33
Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako dogovor sa Slovenijom oko Ljubljanske banke, ako se sa slovenskom stranom drugačije ne dogovori, ne zahtijeva raspravu u Hrvatskom saboru, istaknuvši da se o sinoć postignutom dogovoru prvo moraju očitovati hrvatska i slovenska vlada.

"O tome se ne mora raspravljati u Saboru ako se tako ne dogovori sa slovenskom stranom. Međutim, kad jedanput slovenska strana zauzme svoj stav, kad se postigne dogovor, onda apsolutno stojim na raspolaganju da dam punu informaciju svima, ali prvo treba napraviti ovaj posao koji je preduvjet", kazala je Pusić novinarima u Saboru.

"U ovom trenutku imamo nešto oko čega se slovenski ministar i hrvatska Ministrica slažu kao o mogućem dobrom rješenju. 'Ajmo sad vidjeti da li su to s...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 11:19