stdClass Object ( [id] => 78014 [title] => Pobuna kockara u Sinju: Vratite nam barem dio novca [alias] => pobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale

Oko 20 strastvenih kockara, igrača na aparatima Hrvatske lutrije u poslovnicama u Sinju, obratilo se “Slobodnoj” kako bi uputili prosvjed Hrvatskoj lutriji zbog odnosa prema onima koji godinama troše novac na igre na sreću, a zauzvrat ništa ne dobivaju. Koliko god priča zvučala bizarno, jer ipak je riječ o ljudima koji svojom voljom troše svoj novac, ipak smo ih saslušali te pokušali zajednički dokučiti u čemu je problem.

− Mi priznajemo da smo ovisnici o kocki, ali trošimo svoj novac, dakle, ne peremo ga i legalno se kockamo. Ako je Hrvatska lutrija državna tvrtka koja ima svoje poslovnice i reklame na ulazu u poslovnice koje nas pozivaju na kocku, mi legalno ulazimo u te prostore i sjedamo za aparate, te ulažemo novac u nadi da ćemo dobiti barem malo od uloženog.

Čudo od jack-pota

− Već nekoliko mjeseci ljudi koje sam upoznao za aparatima u Sinju u nekoliko lokala gdje se legalno kocka žale mi se kako, unatoč tomu što u aparate ubacuju i nekoliko tisuća kuna, tijekom tjedna ne dobiju ni 20 ili 30 posto od uloženog − ispričao nam je igrač iz Gale kod Sinja koji je prikupio potpise 20-ak kolega koji troše novac u kockarnicama HL-a.

− Jedan mi je prijatelj rekao da je igrao i ulagao u aparat 20.000 kuna čekajući jack-pot od 40.000 kuna. To se događalo jedne večeri 20 minuta prije zatvaranja poslovnice. Iznerviran, otišao je kod šefa poslovnice i pokušao mu objasniti da je red da HL igračima koji im daju toliki novac, barem radi moralne satisfakcije, uzvrati trećinom dobitka. I zamislite, kad se vratio na aparat, za pet minuta dobio je jack-pot. Ništa ne tvrdim, ali imamo saznanja da se sve vodi iz jednog informatičkog centra, te da oni mogu namještati rezultate i moguće dobitke ili gubitke igrača. Nisam lud da ih optužim bez dokaza, ali ako je ovo legalno, zašto nitko od nas stotinjak nikada ništa nije dobio? − jada se igrač.

− Ako je droga zabranjena, kocka nije. Zar Hrvatska lutrija, kao državna tvrtka, ne prodaje kocku kao djelatnost? Pa zar vi mislite da je igranje Lota različito od onoga što mi radimo na aparatima? − kaže njegov kolega.

 − Mi sjednemo za aparat koji ima na ekranu tri kolone u kojima je šest raznih simbola. Ubacujemo novac i kad se simboli poklope, to je dobitak. Svi igrači čekaju taj nesretni bet, koji bi trebao donijeti najviše novca, ali nikako da ga dobiju. Budu razne kombinacije koje se ne poklapaju i tako mjesecima, a mi samo punimo aparate. Zašto nam Lutrija, u koju ulažemo i od našeg se novca financiraju plaće radnika Lutrije, ne vrati barem dio kolača i tako nas potiče na daljnje igranje? − kaže kockar.

Uputili smo pitanja HL-u želeći komentar na izjave kockara, ali još nismo dobili odgovor.

Hrvatska lutrija otpušta 100 ljudi

Uprava Hrvatske lutrije u tajnosti sprema otkaze za stotinjak zaposlenih u cijeloj Hrvatskoj, ali i zatvaranje određenog broja automat-klubova, koji posljednjih pola godine bilježe smanjenje zarade zbog zabrane pušenja. Kako doznajemo, na udaru će se naći djelatnici zaposleni na određeno vrijeme, čiji se ugovori o radu neće produljiti.

Uznemirujuće informacije o tome da im se spremaju otkazi počele su kružiti među zaposlenima u Lutriji još prije dva tjedna, a s cijelom pričom nisu bili upoznati ni sindikati, koji su tek prije dva dana uspjeli potvrditi namjere Uprave. Osim što je zatraženo očitovanje i hitan sastanak s predsjednicom Uprave Vesnom Bakran, sindikalisti Lutrije obratili su se i Vladi RH i Ministarstvu financija, od kojih traže pomoć jer je odluka o smanjenju broja radnika donesena bez njihova znanja i rasprave na Radničkom vijeću.

Kako se doznaje, Uprava je pristala na pregovore, a sastanak s predstavnicima sindikata sazvan je za ponedjeljak. Iako se o svemu ne žele službeno očitovati do ponedjeljka, smanjenje broja zaposlenih u Upravi Lutrije opravdavaju lošim poslovanjem i padom dobiti u automat-klubovima.

Na to je navodno najviše utjecala zabrana pušenja jer od svibnja, kad je na snagu stupio Zakon o ograničenju uporabe duhanskih proizvoda, automat-klubovi stalno bilježe pad prometa. Radnici i sindikati, međutim, ne vjeruju ovakvom objašnjenju i tvrde da Lutriji dobit nije pala, pogotovo ne u toj mjeri da bi otpuštala toliko radnika.

− Uostalom, automat-klubovi imaju mogućnost da se prilagode zakonu o zabrani pušenja i mogu ugraditi posebne kabine za pušače. Nije jasno zašto je Lutriji lakše zatvoriti automat-klub i otpustiti ljude nego uložiti u preuređenje i dalje zarađivati. Umjesto na plaći Lutrije, bit će na popisu Zavoda za zapošljavanje, koji će im isplaćivati naknadu. Opet će biti na trošku proračuna, što nikome nije u interesu − kažu djelatnici Lutrije s kojima smo razgovarali i koji su uvjereni da se ovim potezom na mala vrata pokušava progurati Vladina odluka o smanjenju troškova u državnim tvrtkama. Naime, na zadnji pokušaj da im se plaće smanje za 10 posto sindikat Lutrije nije pristao.

Ana VUČETIĆ-ŠKRBIĆ / EPEHA

Igrači: Osuđeni smo na neuspjeh

Ovi su potpisi samo dokaz da ne govorim bez veze, a zasad želimo ostati anonimni jer smo se upustili u borbu protiv državne korporacije, za koju unaprijed znamo da ćemo izgubiti. Bude li trebalo, svi ćemo svjedočiti ako vas HL bude prozvao zbog tzv. neobjektivnog pisanja − rekao je igrač čije podatke i broj mobitela imamo u redakciji.

Hrvatska Lutrija: Nema otpuštanja zaposlenih na neodređeno vrijeme

Hrvatska Lutrija u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala uspješno, niti jedan njen radnik zaposlen na neodređeno vrijeme neće biti otpušten, a samo dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su i bili zaposleni u doba porasta poslova u casinima i automat klubovima, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu.

Priopćili su to danas iz Hrvatske Lutrije demantirajući medijske napise o "alarmantnom" stanju u Hrvatskoj Lutriji i ističući da je u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika potpuno proizvoljan i netočan.

Ističući da je Hrvatska Lutrija d.o.o. u 2009. godini poslovala uspješno, navode da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareni prihod za 5,23 posto viši od ukupnog prihoda ostvarenog za isto prošlogodišnje razdoblje, dok u odnosu na plan povećanje iznosi 3,9 posto.

Napominju da je u segmentu poslovanja u automat klubovima i casinima, kao i na cijelom hrvatskom tržištu, kumulativni utjecaj recesije i primjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te jake konkurencije rezultirao padom prihoda. Za prvih devet mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine prihod je u tom segmentu poslovanja pao za 14,04 posto.

Za u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika iz Hrvatske Lutrije ističu da je potpuno proizvoljan i netočan.

"Ni jedan radnik Hrvatske Lutrije, zaposlen na neodređeno vrijeme, neće biti otpušten. Dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su svoj radni odnos i zasnovali u trenutku kad je opseg poslova u casinima i automat klubovima bio u porastu, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu", navodi se u priopćenju.

Pritom se napominje da u Hrvatskoj Lutriji po ugovoru o radu na određeno vrijeme u automat klubovima i casinima radi 73 radnika.

Iz Hrvatske Lutrije navode da u međuvremenu, u skladu s postojećom gospodarskom situacijom i dalje nastoje pronaći rješenja kroz racionalizaciju i optimizaciju poslovanja kako bi osigurali nastavak rada svojih automat klubova.

(H)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvadesetak IGRAČA NA SREĆU PROSVJEDUJE PROTIV HRVATSKE LUTRIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-11-27 15:06:47 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-11-27 19:08:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-11-27 15:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10122 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2009/11/27/Novosti/LIM03_PERU_0625_11.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x407" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38570731 Threads: 3 Questions: 7109811508 Slow queries: 3304174 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608663117 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/pobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca-78014 [printLink] => /vijesti/hrvatska/pobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca-78014?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 225859 [name] => hrvatskalutrija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskalutrija [link] => /tag/hrvatskalutrija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 199977 [name] => igrenasreću [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => igrenasrecu [link] => /tag/igrenasrecu ) [2] => stdClass Object ( [id] => 422912 [name] => kockanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kockanje [link] => /tag/kockanje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvadesetak IGRAČA NA SREĆU PROSVJEDUJE PROTIV HRVATSKE LUTRIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pobuna kockara u Sinju: Vratite nam barem dio novca [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-21-37-30-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/11/27/Novosti/LIM03_PERU_0625_11.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/11/27/Novosti/LIM03_PERU_0625_11.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale

Oko 20 strastvenih kockara, igrača na aparatima Hrvatske lutrije u poslovnicama u Sinju, obratilo se “Slobodnoj” kako bi uputili prosvjed Hrvatskoj lutriji zbog odnosa prema onima koji godinama troše novac na igre na sreću, a zauzvrat ništa ne dobivaju. Koliko god priča zvučala bizarno, jer ipak je riječ o ljudima koji svojom voljom troše svoj novac, ipak smo ih saslušali te pokušali zajednički dokučiti u čemu je problem.

− Mi priznajemo da smo ovisnici o kocki, ali trošimo svoj novac, dakle, ne peremo ga i legalno se kockamo. Ako je Hrvatska lutrija državna tvrtka koja ima svoje poslovnice i reklame na ulazu u poslovnice koje nas pozivaju na kocku, mi legalno ulazimo u te prostore i sjedamo za aparate, te ulažemo novac u nadi da ćemo dobiti barem malo od uloženog.

Čudo od jack-pota

− Već nekoliko mjeseci ljudi koje sam upoznao za aparatima u Sinju u nekoliko lokala gdje se legalno kocka žale mi se kako, unatoč tomu što u aparate ubacuju i nekoliko tisuća kuna, tijekom tjedna ne dobiju ni 20 ili 30 posto od uloženog − ispričao nam je igrač iz Gale kod Sinja koji je prikupio potpise 20-ak kolega koji troše novac u kockarnicama HL-a.

− Jedan mi je prijatelj rekao da je igrao i ulagao u aparat 20.000 kuna čekajući jack-pot od 40.000 kuna. To se događalo jedne večeri 20 minuta prije zatvaranja poslovnice. Iznerviran, otišao je kod šefa poslovnice i pokušao mu objasniti da je red da HL igračima koji im daju toliki novac, barem radi moralne satisfakcije, uzvrati trećinom dobitka. I zamislite, kad se vratio na aparat, za pet minuta dobio je jack-pot. Ništa ne tvrdim, ali imamo saznanja da se sve vodi iz jednog informatičkog centra, te da oni mogu namještati rezultate i moguće dobitke ili gubitke igrača. Nisam lud da ih optužim bez dokaza, ali ako je ovo legalno, zašto nitko od nas stotinjak nikada ništa nije dobio? − jada se igrač.

− Ako je droga zabranjena, kocka nije. Zar Hrvatska lutrija, kao državna tvrtka, ne prodaje kocku kao djelatnost? Pa zar vi mislite da je igranje Lota različito od onoga što mi radimo na aparatima? − kaže njegov kolega.

 − Mi sjednemo za aparat koji ima na ekranu tri kolone u kojima je šest raznih simbola. Ubacujemo novac i kad se simboli poklope, to je dobitak. Svi igrači čekaju taj nesretni bet, koji bi trebao donijeti najviše novca, ali nikako da ga dobiju. Budu razne kombinacije koje se ne poklapaju i tako mjesecima, a mi samo punimo aparate. Zašto nam Lutrija, u koju ulažemo i od našeg se novca financiraju plaće radnika Lutrije, ne vrati barem dio kolača i tako nas potiče na daljnje igranje? − kaže kockar.

Uputili smo pitanja HL-u želeći komentar na izjave kockara, ali još nismo dobili odgovor.

Hrvatska lutrija otpušta 100 ljudi

Uprava Hrvatske lutrije u tajnosti sprema otkaze za stotinjak zaposlenih u cijeloj Hrvatskoj, ali i zatvaranje određenog broja automat-klubova, koji posljednjih pola godine bilježe smanjenje zarade zbog zabrane pušenja. Kako doznajemo, na udaru će se naći djelatnici zaposleni na određeno vrijeme, čiji se ugovori o radu neće produljiti.

Uznemirujuće informacije o tome da im se spremaju otkazi počele su kružiti među zaposlenima u Lutriji još prije dva tjedna, a s cijelom pričom nisu bili upoznati ni sindikati, koji su tek prije dva dana uspjeli potvrditi namjere Uprave. Osim što je zatraženo očitovanje i hitan sastanak s predsjednicom Uprave Vesnom Bakran, sindikalisti Lutrije obratili su se i Vladi RH i Ministarstvu financija, od kojih traže pomoć jer je odluka o smanjenju broja radnika donesena bez njihova znanja i rasprave na Radničkom vijeću.

Kako se doznaje, Uprava je pristala na pregovore, a sastanak s predstavnicima sindikata sazvan je za ponedjeljak. Iako se o svemu ne žele službeno očitovati do ponedjeljka, smanjenje broja zaposlenih u Upravi Lutrije opravdavaju lošim poslovanjem i padom dobiti u automat-klubovima.

Na to je navodno najviše utjecala zabrana pušenja jer od svibnja, kad je na snagu stupio Zakon o ograničenju uporabe duhanskih proizvoda, automat-klubovi stalno bilježe pad prometa. Radnici i sindikati, međutim, ne vjeruju ovakvom objašnjenju i tvrde da Lutriji dobit nije pala, pogotovo ne u toj mjeri da bi otpuštala toliko radnika.

− Uostalom, automat-klubovi imaju mogućnost da se prilagode zakonu o zabrani pušenja i mogu ugraditi posebne kabine za pušače. Nije jasno zašto je Lutriji lakše zatvoriti automat-klub i otpustiti ljude nego uložiti u preuređenje i dalje zarađivati. Umjesto na plaći Lutrije, bit će na popisu Zavoda za zapošljavanje, koji će im isplaćivati naknadu. Opet će biti na trošku proračuna, što nikome nije u interesu − kažu djelatnici Lutrije s kojima smo razgovarali i koji su uvjereni da se ovim potezom na mala vrata pokušava progurati Vladina odluka o smanjenju troškova u državnim tvrtkama. Naime, na zadnji pokušaj da im se plaće smanje za 10 posto sindikat Lutrije nije pristao.

Ana VUČETIĆ-ŠKRBIĆ / EPEHA

Igrači: Osuđeni smo na neuspjeh

Ovi su potpisi samo dokaz da ne govorim bez veze, a zasad želimo ostati anonimni jer smo se upustili u borbu protiv državne korporacije, za koju unaprijed znamo da ćemo izgubiti. Bude li trebalo, svi ćemo svjedočiti ako vas HL bude prozvao zbog tzv. neobjektivnog pisanja − rekao je igrač čije podatke i broj mobitela imamo u redakciji.

Hrvatska Lutrija: Nema otpuštanja zaposlenih na neodređeno vrijeme

Hrvatska Lutrija u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala uspješno, niti jedan njen radnik zaposlen na neodređeno vrijeme neće biti otpušten, a samo dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su i bili zaposleni u doba porasta poslova u casinima i automat klubovima, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu.

Priopćili su to danas iz Hrvatske Lutrije demantirajući medijske napise o "alarmantnom" stanju u Hrvatskoj Lutriji i ističući da je u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika potpuno proizvoljan i netočan.

Ističući da je Hrvatska Lutrija d.o.o. u 2009. godini poslovala uspješno, navode da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareni prihod za 5,23 posto viši od ukupnog prihoda ostvarenog za isto prošlogodišnje razdoblje, dok u odnosu na plan povećanje iznosi 3,9 posto.

Napominju da je u segmentu poslovanja u automat klubovima i casinima, kao i na cijelom hrvatskom tržištu, kumulativni utjecaj recesije i primjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te jake konkurencije rezultirao padom prihoda. Za prvih devet mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine prihod je u tom segmentu poslovanja pao za 14,04 posto.

Za u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika iz Hrvatske Lutrije ističu da je potpuno proizvoljan i netočan.

"Ni jedan radnik Hrvatske Lutrije, zaposlen na neodređeno vrijeme, neće biti otpušten. Dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su svoj radni odnos i zasnovali u trenutku kad je opseg poslova u casinima i automat klubovima bio u porastu, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu", navodi se u priopćenju.

Pritom se napominje da u Hrvatskoj Lutriji po ugovoru o radu na određeno vrijeme u automat klubovima i casinima radi 73 radnika.

Iz Hrvatske Lutrije navode da u međuvremenu, u skladu s postojećom gospodarskom situacijom i dalje nastoje pronaći rješenja kroz racionalizaciju i optimizaciju poslovanja kako bi osigurali nastavak rada svojih automat klubova.

(H)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/pobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca-78014 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cd7b9ba33b1a784984611b748cd6e1e96163ccc8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pobuna+kockara+u+Sinju%3A+Vratite+nam+barem+dio+novca+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca-78014 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpobuna-kockara-u-sinju-vratite-nam-barem-dio-novca-78014 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvadesetak IGRAČA NA SREĆU PROSVJEDUJE PROTIV HRVATSKE LUTRIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskadvadesetak IGRAČA NA SREĆU PROSVJEDUJE PROTIV HRVATSKE LUTRIJE

Pobuna kockara u Sinju: Vratite nam barem dio novca

Piše PSD.
27. studenog 2009. - 16:06

Mi smo ovisnici o kocki i legalno igramo svojim novcem, pa tražimo dio uloženoga kako bismo mogli igrati dalje − kaže nam kockar iz Gale

Oko 20 strastvenih kockara, igrača na aparatima Hrvatske lutrije u poslovnicama u Sinju, obratilo se “Slobodnoj” kako bi uputili prosvjed Hrvatskoj lutriji zbog odnosa prema onima koji godinama troše novac na igre na sreću, a zauzvrat ništa ne dobivaju. Koliko god priča zvučala bizarno, jer ipak je riječ o ljudima koji svojom voljom troše svoj novac, ipak smo ih saslušali te pokušali zajednički dokučiti u čemu je problem.

− Mi priznajemo da smo ovisnici o kocki, ali trošimo svoj novac, dakle, ne peremo ga i legalno se kockamo. Ako je Hrvatska l...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 23:37