stdClass Object ( [id] => 298076 [title] => Ostojić: Petrov nije ni praćen ni prisluškivan; Petrov: USKOK me nije pozvao na razgovor [alias] => ostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u Dnevniku Nove TV:

- Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Božo Petrov nije praćen, niti prisluškivani ni izlistavan i za to postoje dokazi. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraživanje. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio.

- Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da mi dva direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravo, tko govori istinu.

Na pitanje otkud optužbe iz Mosta, Ostojić odgovara da je vjerojatno riječ o bacanju prašine u oči. 'Imaju vjerojatno nekih drugih problema. Bilo bi bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo', rekao je.

Ostojić je napomenuo da MUP tijekom izborne kampanje mostovci nisu spominjali. 'Nikad tema sigurnosti nije bila niti došla na red pregovora. Ne znaju, u svojim papirima pišu, ne znaju niti da je glavni ravnatelj policije - glavni ravnatelj policije, a ne načelnik uprave policije. Prema tome, bilo bi dobro kad već hoće o tome – idemo direktno suočavanjem, pa da vidimo tko govori istinu', rekao je.

Voditelji su Ostojića pitali zašto Most, po njegovom mišljenju, želi MUP, a on je odgovorio da se to možda događa 's trenutkom u kojem, nakon što im je upala osoba na sastanak, 45 minuta sjedila tamo, uzeli su zaštitarsku tvrtku, vjerojatno imaju loše savjetnike'.

'Ti savjetnici su godinama bili vrh obavještajnog sustava u RH pa će to vjerojatno i biti imena ljudi koji će sutra voditi ovu državu. Jedno licemjerje koje, stalno govore o tome, kako se bore navodno protiv korupcije kako su spremni učiniti velike zahvate, bez ikakvih dokaza, indicija, optužuju po meni, bez ikakve osnove. Ono što ja moramo reći je da Božo Petrov niti je praćen niti je prisluškivan, niti je izlistavan. Za sve to postoji evidencija.

Jučer su itekako napali gospodina Glavnog državnog odvjetnika, upravo na način da su rekli da se slabo bori protiv korupcije, jer oni ne poznaju sustav. Oni niti ne znaju da je šef predkaznenog postupka i u svim radnjama koje treba raditi upravo Glavni državni odvjetnik. A vrijeme u kojemu je upravo njihov partner, koalicijski partner, jer ga tako sad već i zovu, gospodin Milijan Brkić, pratio starog Glavnog državnog odvjetnika i novog Glavnog državnog odvjetnika, mi smo spriječili izmjenama zakona o policijskim poslovima i ovlastima', kazao je Ostojić.

Izjavio je da ga iz Uskoka zasad nisu zvali, ali da će se, u slučaju da poziv dođe, odazvati 'bez ikakvih problema'.

'Ali sigurno da ću im onda dati nešto što je objavljeno (vadi iz džepa sakoa papir) 1. prosinca, znači davno.'

'O čemu se radi?', pitali su ga.

'Evo, vi malo to proučite. Možete malo pogledati ako hoćete (pokazuje papir na kojem je nešto isprintano)'.

'Možete reći gledateljima o kojem se dokumentu radi?', glasilo je sljedeće pitanje.

'Kriminalna hobotnica Bože Petrova prvi dio. Ja skinuo s portala, uredno. Evo izvolite. To je bilo 1. prosinca. Ako imaju lokalnih problema neka oni to rješavaju tamo a ne preko leđa policije', rekao je Ostojić.

Na pitanje da li se predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ponašao u skladu sa zakonom kada je išao na skijanje, Ostojić je odgovorio da je sve bilo po zakonu kada je u pitanju postupanje prema štićenoj osobi.

"To je bilo ispravno osim što mu supruga nije smjela voziti automobil. Ako se to želi promijeniti, onda treba mijenjati uredbe i zakone. Ne krivite policajce koji su radili svoj posao", rekao je Ostojić.

Upitan za sudbinu Zorana Milanovića u SDP-u Ostojić je rekao kako će on sam odlučiti hoće li se kandidirati za šefa stranke no da on smatra kako se treba kandidirati te da Milanović ima njegovu punu podršku.

Petrov: USKOK me nije pozvao na razgovor


Predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je u utorak kako ga USKOK nije pozvao na ispitivanje ne želeći komentirati je li ga pratio  PNUSKOK, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako netko treba odgovarati ako se to dogodilo.

"USKOK me nije pozvao na ispitivanje. Sada ne bih volio komentirati je li me netko pratio. Određene osobe jesu otišle na razgovor u USKOK, a neke stvari su i objavljene na internetu pa cjelokupna hrvatska javnost može pročitati o tome", kazao je Petrov novinarima nakon razgovora s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u hotelu Sheraton. Novinari su upitali Petrova je li ga USKOK pozvao n aispitivanje te je li ga netko pratio.

Petrov je kazao i da se nije čuo s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojem, koji je u utorak poslijepodne dao svoj iskaz USKOKU, jer je bio na razgovoru s Karamarkom.

Nije želio komentirati sumnju Nikole Grmoje da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti rekavši kako o tome treba pitati Ostojića. "Ne želim komunicirati na taj način. Njega ćete morati upitati je li to istina i ako jest zašto", poručio je.

Predsjednik HDZ-a, upitan je li to realno, odgovorio je kako se zlouporabe mogu događati. "Ne bih se previše čudio, iako nikoga unaprijed ne optužujem. Ako se to dogodilo netko mora odgovarati", kazao je.

RANIJE DANAS
Grmoja: Sumnjam da je Ostojić zloupotrijebio svoj položaj


Podsjetimo, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao je u utorak poslijepodne svoj iskaz u USKOK-u, koji provjerava njegove tvrdnje da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta Božu Petrova, a nakon obavijesnog razgovora novinarima je izjavio kako sumnja da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije.

"Rekao sam ono što sam o svemu znao, da sam prije desetak dana dobio informacije da je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost predan podnesak po nazivom 'Politička hobotnica Bože Petrova', u kojoj se kaže da je ministar Ostojić preko Bertine (šef PNUSKOK-a) pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela, kako bi se na taj načina valjda kontroliralo kakvu će političku odluku donijeti jer je bio najvažnija politička osoba nakon izbora", izjavio je Grmoja novinarima po izlasku iz USKOK-a.

Ponovio je kako se radi o indicijama i sumnjama da se to događalo. "Nisam rekao da imam dokaze. Saborski odbor je potvrdio da je podnesak stigao i sada neka institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina ili nije", rekao je Grmoja.

Također očekuje da se istraže sumnje i o mogućoj zlouporabi položaja ministra Ostojića. "Nisam rekao da je to sigurno tako da niti za to imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi u svrhu nacionalne sigurnosti i borbe protiv korupcije i kriminala, a ne da se koristi za političke obračune".

Grmoja je rekao da ne zna tko je sumnje o praćenju Bože Petrova prijavio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a on sam informaciju o tome dobio je prije desetak dana od osobe čije ime nije želio otkriti novinarima, ali ga je dao USKOK-u.

"Taj čovjek je dobio informaciju i on je meni to javio. Njemu su javili iz obavještajne zajednice da se to događalo," rekao je Grmoja.

PSD, H, JL
Foto: Arhiv EPH
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "optužbe bez dokaza" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-01-05 19:42:42 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-01-05 21:15:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-01-05 19:39:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9740 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2016/01/05/AAA/hrvatska_raste34-081115.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x533" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7436799 Threads: 2 Questions: 1598852919 Slow queries: 4745552 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110490900 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/ostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor-298076 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor-298076?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233754 [name] => božopetrov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bozopetrov [link] => /tag/bozopetrov ) [1] => stdClass Object ( [id] => 232322 [name] => nikolagrmoja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikolagrmoja [link] => /tag/nikolagrmoja ) [2] => stdClass Object ( [id] => 233082 [name] => rankoostojić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rankoostojic [link] => /tag/rankoostojic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "optužbe bez dokaza" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ostojić: Petrov nije ni praćen ni prisluškivan; Petrov: USKOK me nije pozvao na razgovor [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-09-37-17-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2016/01/05/AAA/hrvatska_raste34-081115.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2016/01/05/AAA/hrvatska_raste34-081115.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u Dnevniku Nove TV:

- Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Božo Petrov nije praćen, niti prisluškivani ni izlistavan i za to postoje dokazi. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraživanje. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio.

- Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da mi dva direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravo, tko govori istinu.

Na pitanje otkud optužbe iz Mosta, Ostojić odgovara da je vjerojatno riječ o bacanju prašine u oči. 'Imaju vjerojatno nekih drugih problema. Bilo bi bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo', rekao je.

Ostojić je napomenuo da MUP tijekom izborne kampanje mostovci nisu spominjali. 'Nikad tema sigurnosti nije bila niti došla na red pregovora. Ne znaju, u svojim papirima pišu, ne znaju niti da je glavni ravnatelj policije - glavni ravnatelj policije, a ne načelnik uprave policije. Prema tome, bilo bi dobro kad već hoće o tome – idemo direktno suočavanjem, pa da vidimo tko govori istinu', rekao je.

Voditelji su Ostojića pitali zašto Most, po njegovom mišljenju, želi MUP, a on je odgovorio da se to možda događa 's trenutkom u kojem, nakon što im je upala osoba na sastanak, 45 minuta sjedila tamo, uzeli su zaštitarsku tvrtku, vjerojatno imaju loše savjetnike'.

'Ti savjetnici su godinama bili vrh obavještajnog sustava u RH pa će to vjerojatno i biti imena ljudi koji će sutra voditi ovu državu. Jedno licemjerje koje, stalno govore o tome, kako se bore navodno protiv korupcije kako su spremni učiniti velike zahvate, bez ikakvih dokaza, indicija, optužuju po meni, bez ikakve osnove. Ono što ja moramo reći je da Božo Petrov niti je praćen niti je prisluškivan, niti je izlistavan. Za sve to postoji evidencija.

Jučer su itekako napali gospodina Glavnog državnog odvjetnika, upravo na način da su rekli da se slabo bori protiv korupcije, jer oni ne poznaju sustav. Oni niti ne znaju da je šef predkaznenog postupka i u svim radnjama koje treba raditi upravo Glavni državni odvjetnik. A vrijeme u kojemu je upravo njihov partner, koalicijski partner, jer ga tako sad već i zovu, gospodin Milijan Brkić, pratio starog Glavnog državnog odvjetnika i novog Glavnog državnog odvjetnika, mi smo spriječili izmjenama zakona o policijskim poslovima i ovlastima', kazao je Ostojić.

Izjavio je da ga iz Uskoka zasad nisu zvali, ali da će se, u slučaju da poziv dođe, odazvati 'bez ikakvih problema'.

'Ali sigurno da ću im onda dati nešto što je objavljeno (vadi iz džepa sakoa papir) 1. prosinca, znači davno.'

'O čemu se radi?', pitali su ga.

'Evo, vi malo to proučite. Možete malo pogledati ako hoćete (pokazuje papir na kojem je nešto isprintano)'.

'Možete reći gledateljima o kojem se dokumentu radi?', glasilo je sljedeće pitanje.

'Kriminalna hobotnica Bože Petrova prvi dio. Ja skinuo s portala, uredno. Evo izvolite. To je bilo 1. prosinca. Ako imaju lokalnih problema neka oni to rješavaju tamo a ne preko leđa policije', rekao je Ostojić.

Na pitanje da li se predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ponašao u skladu sa zakonom kada je išao na skijanje, Ostojić je odgovorio da je sve bilo po zakonu kada je u pitanju postupanje prema štićenoj osobi.

"To je bilo ispravno osim što mu supruga nije smjela voziti automobil. Ako se to želi promijeniti, onda treba mijenjati uredbe i zakone. Ne krivite policajce koji su radili svoj posao", rekao je Ostojić.

Upitan za sudbinu Zorana Milanovića u SDP-u Ostojić je rekao kako će on sam odlučiti hoće li se kandidirati za šefa stranke no da on smatra kako se treba kandidirati te da Milanović ima njegovu punu podršku.

Petrov: USKOK me nije pozvao na razgovor


Predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je u utorak kako ga USKOK nije pozvao na ispitivanje ne želeći komentirati je li ga pratio  PNUSKOK, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako netko treba odgovarati ako se to dogodilo.

"USKOK me nije pozvao na ispitivanje. Sada ne bih volio komentirati je li me netko pratio. Određene osobe jesu otišle na razgovor u USKOK, a neke stvari su i objavljene na internetu pa cjelokupna hrvatska javnost može pročitati o tome", kazao je Petrov novinarima nakon razgovora s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u hotelu Sheraton. Novinari su upitali Petrova je li ga USKOK pozvao n aispitivanje te je li ga netko pratio.

Petrov je kazao i da se nije čuo s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojem, koji je u utorak poslijepodne dao svoj iskaz USKOKU, jer je bio na razgovoru s Karamarkom.

Nije želio komentirati sumnju Nikole Grmoje da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti rekavši kako o tome treba pitati Ostojića. "Ne želim komunicirati na taj način. Njega ćete morati upitati je li to istina i ako jest zašto", poručio je.

Predsjednik HDZ-a, upitan je li to realno, odgovorio je kako se zlouporabe mogu događati. "Ne bih se previše čudio, iako nikoga unaprijed ne optužujem. Ako se to dogodilo netko mora odgovarati", kazao je.

RANIJE DANAS
Grmoja: Sumnjam da je Ostojić zloupotrijebio svoj položaj


Podsjetimo, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao je u utorak poslijepodne svoj iskaz u USKOK-u, koji provjerava njegove tvrdnje da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta Božu Petrova, a nakon obavijesnog razgovora novinarima je izjavio kako sumnja da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije.

"Rekao sam ono što sam o svemu znao, da sam prije desetak dana dobio informacije da je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost predan podnesak po nazivom 'Politička hobotnica Bože Petrova', u kojoj se kaže da je ministar Ostojić preko Bertine (šef PNUSKOK-a) pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela, kako bi se na taj načina valjda kontroliralo kakvu će političku odluku donijeti jer je bio najvažnija politička osoba nakon izbora", izjavio je Grmoja novinarima po izlasku iz USKOK-a.

Ponovio je kako se radi o indicijama i sumnjama da se to događalo. "Nisam rekao da imam dokaze. Saborski odbor je potvrdio da je podnesak stigao i sada neka institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina ili nije", rekao je Grmoja.

Također očekuje da se istraže sumnje i o mogućoj zlouporabi položaja ministra Ostojića. "Nisam rekao da je to sigurno tako da niti za to imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi u svrhu nacionalne sigurnosti i borbe protiv korupcije i kriminala, a ne da se koristi za političke obračune".

Grmoja je rekao da ne zna tko je sumnje o praćenju Bože Petrova prijavio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a on sam informaciju o tome dobio je prije desetak dana od osobe čije ime nije želio otkriti novinarima, ali ga je dao USKOK-u.

"Taj čovjek je dobio informaciju i on je meni to javio. Njemu su javili iz obavještajne zajednice da se to događalo," rekao je Grmoja.

PSD, H, JL
Foto: Arhiv EPH
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor-298076 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=31675a453649182459fc9954d46daccbbe8b7a0d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ostoji%C4%87%3A+Petrov+nije+ni+pra%C4%87en+ni+prislu%C5%A1kivan%3B+Petrov%3A+USKOK+me+nije+pozvao+na+razgovor&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor-298076 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fostojic-petrov-nije-ni-pracen-ni-prisluskivan-petrov-uskok-me-nije-pozvao-na-razgovor-298076 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "optužbe bez dokaza" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatska"optužbe bez dokaza"

Ostojić: Petrov nije ni praćen ni prisluškivan; Petrov: USKOK me nije pozvao na razgovor

Piše PSD.
5. siječnja 2016. - 20:39
Još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u Dnevniku Nove TV:

- Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Božo Petrov nije praćen, niti prisluškivani ni izlistavan i za to postoje dokazi. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraživanje. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio.

- Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da m...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 11:37