stdClass Object ( [id] => 224319 [title] => Načelnik Milne Lozić (SDP) dobio 2 godine zatvora zbog pronevjere 5 milijuna kn: Neću dati mandat na raspolaganje [alias] => nacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Na Županijskom sudu u Splitu nakon više od tri godine sudovanja načelnik Općine Milna Frane Lozić osuđen je za pet kaznenih djela na ukupno dvije godine zatvora.

Primjenjujući u njegovom slučaju institut djelomično uvjetne osude Loziću je izrečena zatvorska kazna od deset mjeseci,a preostalih 14 mjeseci zatvora Lozić neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Lozić i njegov odvjetnik su najavili žalbu Vrhovnom sudu na ovu nepravomoćnu presudu.

Vlasnik građevinskog obrta “Faloška” Stjepan Livačić te Tonći Kordić kojima se također sudilo u ovom predmetu oslobođeni su optužbe na poticanje Lozića u činjenju kaznenih djela koja idu njima u korist jer za to nije pronađen ni jedan dokaz.

Tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem Slavka Lozine načelnika Lozića je proglasio krivim jer je 21. travnja 2006. zaključio predugovor o kupoprodaji dvije čestice zemlje od ukupno 9,5 tisuća m2 u Milni zvane Češki kamp sa trgovačkim društvom Byron Corporation Pty L.t.d Zapadni Perth za iznos od 960 tisuća eura.

Nakon što je kupac uplatio kaparu od deset tisuća eura, Lozić je prilikom ovjere potpisa kod javnog bilježnika koristio neistinitu suglasnost Općinskog vijeća Općine Milna od 27 ožujka 2006 koju je izradila i potpisala za sada nepoznata osoba oponašajući potpis tadašnje predsjednice Općinskog vijeća Cvjetane Marinović.

Gospođa je u međuvremnu nažalost preminula pa nije ni mogla svjedočiti u ovom postupku. Kupcu je Lozić prešutio da je istu nekretninu već prodao drugom trgovačkom društvu Hansen Dalmatico d.o.o. Zagreb i da je sa njima potpisao kupoprodajni predugovor o prodaji tog zemljišta za iznos od milijun i 93 tisuće eura.

Nakon toga Lozić nije obavijestio društvo Hansen Dalmatico o činjenici kako je on naknadno zaključio novi predugovor s Byron Corporation Pty zbog čega je društvo Hansen Dalmatico nakon uplate jamčevine od 109.388 eura nastavilo u tri tranše uplaćivati dogovorene uplate u općinski proračun smatrajući da je sve u redu te su tako ukupno uplatili 4.878.640 kuna na račun Općine Milna. Ta su uplaćena stredstva bila namijenjena izgradnji zaobilaznice u mjestu , ali je Lozić dva milijuna i 458 tisuća kuna potrošio za izgradnju javne rasvjete,asfalitranje lokalnih cesta i vodoopskrne mreže.

Tako je Lozić na štetu ova dva društva pribavio protupravnu korsit Općini Milna od najmanje 4.951.446 kuna.
Drugo djelo za koje je Lozić osuđen je pogodovanje trgovačkom društvu Fagan iz Trogira. Lozić je naime 9.svibnja 2007 kao načelnik Općine Milna u postupku utvrđivanja visine naknade priključaka na komunalnu infrastrukturu i opskrbu pitkom vodom za apartmanske zgrade investitora “Fagan” iz Trogira iskorisito privremenu odsutnost Lucije Gunjača pročelnice Upravnog odjela Općine Milna zadužene za izdavanje upravnih rješenja te u nakani pribavljanja znatne imovinske koristi društvu “Fagan” na štetu Općine Milna potpisao i ovjerio dva rješenja za apartmansku zgradu u vlasništvu “Fagana” u kojima je neosnovano umanjio i obračunao naknadu za priključenje na komunalnu infrastrukturu za opskrbu pitkom vodom u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna.

Pritom je Lozić u rješenjima neistinito naveo da se odobrava priključak obiteljske stambene zgrade iako je prema priloženoj građevinskoj dozvoli znao da je zatražen priključak za dvije apartmanske zgrade ugostitleljsko-turističke namjene za koju je dužan zaračunati i naplatiti četiri puta veću visinu naknade u stvarnom iznosu od 102 tisuće kuna umjesto 25.500 koliko je naplatio oštetivši Općinu za 76.500 kuna što je omogućilo obrtu “Fagan” da protupravno stekne imovinsku korist u tom iznosu.

Lozić je osuđen i zato što je 27.ožujka 2006 u nakani da omogući obavljanje radova obrtu “Faloška” bez zaključenog ugovora i provedenog natječaja uveo obrt “Faloška” u posao gradnje suhozida na dionicama protupožarnih putova Općije Milna.Obrt “Faloška” je tako tijekom tog mjeseca Općini ispostavio jedan račun za izvedene radove na iznos od 60.390 kuna a tek nakndano 22. travnja 2006 Općinsko poglavarstvo je za iste te radove objavilo poziv za ograničeno prikupljanje ponuda na kojem je tek tada izabran obrt “Faloška” .

Općina Milna je tada sa izvođačem radova “Faloška" izradila ugovor za građenje suhozida i ograđivanja farmerskim pletivom dionica poljskih i protupožarnih putova ukupne vrijednosti 195 tisuća kuna čime su izbjegli javni natječaj iako su znali da čće “Faloška” stvarno izvesti radova koji premašuju ugovoreni iznos.navedeni obrt je od 27.ožujka 2006 do 20.siječnja 2008 ispostavio Općini Milna 15 računa u ukupnoj vrijednosti od 662 tisuće i 460 kuna koji su po nalogu Lozića plaćeni iako Općina Milna kao investitor nije organizirala stručni nadzor i obavila primopredaju radova, a izvođač nije vodio građevinski dnevnik zbog čega se ne može utvrditi kolika je stvarna vrijednost radova obrta “Faloška”.

Lozić je proglašen krivim i što je u razdoblju od 21. rujna 2011 do 31. srpnja 2008 u nakani da pribavi protupravnu imovinsku korist Tonću Kordiću s njim zaključio predugovor o kupoprodaji kojim je Općina za 56.550 kuna kupila dio zemljišta kojeg je koristila za odlaganje smeća uz plaćanje vlasnicima zemljišta mjesečne komunalne naknade koja se do tada kompenzirala sa zakupninom Tonća Kordića u mjesečnom iznosu od 1.375 kuna za zakup poslovnog prosotra “Svarčić”.

Kada je 7.prosinca 2001 Općina Milna u cijelosti isplatila kupoprodajnu cijenu zemljišta za komunalni deponij istodobno je prestala njena dotadašnja obveza plaćanja mjesečne komunalne naknade i nije bilo osnove za nastavak kompenzacije između Tonća Kordića i Općine Milna. To je Fran Llozić iskoristio i neosnovano omogućio Tonću Kordiću da bez plaćanja komunalne naknade i dalje nesmetano koristi poslovni prostor “Svarčić” sve do 31. srpnja 2008 premda Općini Milna nije platio ni jedan iznos zakupa.

Kordić je čak ovja prostor dao u podzakup i od podzakupca TD Berica primio iznos od 66.465 kuna koje je neosnovano za sebe zadržao. Time je na štetu Općine Milna Lozić pribavio Kordiću protupravnu imovinsku koristi od najmanje 66.465 kuna.


Frane Lozić nam je rekao da će se njegov odvjetnik žaliti na ovu nepravomoćnu presudu.

-Ovaj slučaj je u zadnjoj fazi preuzeo sudac koji do tad anije ni sudio u ovom predmetu. Nije mi jasno zašto nije prihvaćeno vještvo koje govori da nije nastupila nikava šteta za Općinu Milna,nego je prihvaćeno ono koje meni ne ide u korist. Uostalo taj navodni oštećeni a to je po ovoj nepravomoćnoj presudi Općina Milna se nikada nije žalila da je oštećena. Ja sam ponosan na sve što sam radio u intersu Općine Milna i mislim da ni jedno od ovih djela za koje sam sada nepraovmoćno osuđen nisam počinio. O cijelom tijeku postupka je obavještena moja stranka SDP. Nakon ovoga ne mislim davati svoj mandat.” rekao je Lozić

Sudac Slavko Lozina je u obrazloženju presude između ostalog rekao i ovo: ”Ja znam Loziću da ste vi u tri mandata izbrani na mjesto načelnika Općine Milna. O tome kako narod odlučuje i zašto ja ne mogu ulaziti. Da je Općina Milna ovom sudu podnijela odštetni zahtjev protiv vas za pripadajuću korist koju ste ostvarili kaznenim djelima, vi bi to bili prisiljeni platiti. Ne znam hoće li se Općina Milna obratiti s tim zahtjevom Trgovačkom sudu,to je na njima. Zašto to nije učinjeno, nije na ovom vijeću da zaključuje” naglasio je Lozina
.

M. DIDIĆ
FOTO: CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sporna prodaja zemljišta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-01-27 12:26:30 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-01-28 15:54:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-01-27 12:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9178 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/01/26/st-lozic_rusenje0502-desk_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x469" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15394175 Threads: 3 Questions: 3190530783 Slow queries: 7166920 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235789572 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/nacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje-224319 [printLink] => /vijesti/hrvatska/nacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje-224319?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 213880 [name] => franelozić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => franelozic [link] => /tag/franelozic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sporna prodaja zemljišta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Načelnik Milne Lozić (SDP) dobio 2 godine zatvora zbog pronevjere 5 milijuna kn: Neću dati mandat na raspolaganje [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-13-20-31-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/26/st-lozic_rusenje0502-desk_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/26/st-lozic_rusenje0502-desk_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Na Županijskom sudu u Splitu nakon više od tri godine sudovanja načelnik Općine Milna Frane Lozić osuđen je za pet kaznenih djela na ukupno dvije godine zatvora.

Primjenjujući u njegovom slučaju institut djelomično uvjetne osude Loziću je izrečena zatvorska kazna od deset mjeseci,a preostalih 14 mjeseci zatvora Lozić neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Lozić i njegov odvjetnik su najavili žalbu Vrhovnom sudu na ovu nepravomoćnu presudu.

Vlasnik građevinskog obrta “Faloška” Stjepan Livačić te Tonći Kordić kojima se također sudilo u ovom predmetu oslobođeni su optužbe na poticanje Lozića u činjenju kaznenih djela koja idu njima u korist jer za to nije pronađen ni jedan dokaz.

Tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem Slavka Lozine načelnika Lozića je proglasio krivim jer je 21. travnja 2006. zaključio predugovor o kupoprodaji dvije čestice zemlje od ukupno 9,5 tisuća m2 u Milni zvane Češki kamp sa trgovačkim društvom Byron Corporation Pty L.t.d Zapadni Perth za iznos od 960 tisuća eura.

Nakon što je kupac uplatio kaparu od deset tisuća eura, Lozić je prilikom ovjere potpisa kod javnog bilježnika koristio neistinitu suglasnost Općinskog vijeća Općine Milna od 27 ožujka 2006 koju je izradila i potpisala za sada nepoznata osoba oponašajući potpis tadašnje predsjednice Općinskog vijeća Cvjetane Marinović.

Gospođa je u međuvremnu nažalost preminula pa nije ni mogla svjedočiti u ovom postupku. Kupcu je Lozić prešutio da je istu nekretninu već prodao drugom trgovačkom društvu Hansen Dalmatico d.o.o. Zagreb i da je sa njima potpisao kupoprodajni predugovor o prodaji tog zemljišta za iznos od milijun i 93 tisuće eura.

Nakon toga Lozić nije obavijestio društvo Hansen Dalmatico o činjenici kako je on naknadno zaključio novi predugovor s Byron Corporation Pty zbog čega je društvo Hansen Dalmatico nakon uplate jamčevine od 109.388 eura nastavilo u tri tranše uplaćivati dogovorene uplate u općinski proračun smatrajući da je sve u redu te su tako ukupno uplatili 4.878.640 kuna na račun Općine Milna. Ta su uplaćena stredstva bila namijenjena izgradnji zaobilaznice u mjestu , ali je Lozić dva milijuna i 458 tisuća kuna potrošio za izgradnju javne rasvjete,asfalitranje lokalnih cesta i vodoopskrne mreže.

Tako je Lozić na štetu ova dva društva pribavio protupravnu korsit Općini Milna od najmanje 4.951.446 kuna.
Drugo djelo za koje je Lozić osuđen je pogodovanje trgovačkom društvu Fagan iz Trogira. Lozić je naime 9.svibnja 2007 kao načelnik Općine Milna u postupku utvrđivanja visine naknade priključaka na komunalnu infrastrukturu i opskrbu pitkom vodom za apartmanske zgrade investitora “Fagan” iz Trogira iskorisito privremenu odsutnost Lucije Gunjača pročelnice Upravnog odjela Općine Milna zadužene za izdavanje upravnih rješenja te u nakani pribavljanja znatne imovinske koristi društvu “Fagan” na štetu Općine Milna potpisao i ovjerio dva rješenja za apartmansku zgradu u vlasništvu “Fagana” u kojima je neosnovano umanjio i obračunao naknadu za priključenje na komunalnu infrastrukturu za opskrbu pitkom vodom u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna.

Pritom je Lozić u rješenjima neistinito naveo da se odobrava priključak obiteljske stambene zgrade iako je prema priloženoj građevinskoj dozvoli znao da je zatražen priključak za dvije apartmanske zgrade ugostitleljsko-turističke namjene za koju je dužan zaračunati i naplatiti četiri puta veću visinu naknade u stvarnom iznosu od 102 tisuće kuna umjesto 25.500 koliko je naplatio oštetivši Općinu za 76.500 kuna što je omogućilo obrtu “Fagan” da protupravno stekne imovinsku korist u tom iznosu.

Lozić je osuđen i zato što je 27.ožujka 2006 u nakani da omogući obavljanje radova obrtu “Faloška” bez zaključenog ugovora i provedenog natječaja uveo obrt “Faloška” u posao gradnje suhozida na dionicama protupožarnih putova Općije Milna.Obrt “Faloška” je tako tijekom tog mjeseca Općini ispostavio jedan račun za izvedene radove na iznos od 60.390 kuna a tek nakndano 22. travnja 2006 Općinsko poglavarstvo je za iste te radove objavilo poziv za ograničeno prikupljanje ponuda na kojem je tek tada izabran obrt “Faloška” .

Općina Milna je tada sa izvođačem radova “Faloška" izradila ugovor za građenje suhozida i ograđivanja farmerskim pletivom dionica poljskih i protupožarnih putova ukupne vrijednosti 195 tisuća kuna čime su izbjegli javni natječaj iako su znali da čće “Faloška” stvarno izvesti radova koji premašuju ugovoreni iznos.navedeni obrt je od 27.ožujka 2006 do 20.siječnja 2008 ispostavio Općini Milna 15 računa u ukupnoj vrijednosti od 662 tisuće i 460 kuna koji su po nalogu Lozića plaćeni iako Općina Milna kao investitor nije organizirala stručni nadzor i obavila primopredaju radova, a izvođač nije vodio građevinski dnevnik zbog čega se ne može utvrditi kolika je stvarna vrijednost radova obrta “Faloška”.

Lozić je proglašen krivim i što je u razdoblju od 21. rujna 2011 do 31. srpnja 2008 u nakani da pribavi protupravnu imovinsku korist Tonću Kordiću s njim zaključio predugovor o kupoprodaji kojim je Općina za 56.550 kuna kupila dio zemljišta kojeg je koristila za odlaganje smeća uz plaćanje vlasnicima zemljišta mjesečne komunalne naknade koja se do tada kompenzirala sa zakupninom Tonća Kordića u mjesečnom iznosu od 1.375 kuna za zakup poslovnog prosotra “Svarčić”.

Kada je 7.prosinca 2001 Općina Milna u cijelosti isplatila kupoprodajnu cijenu zemljišta za komunalni deponij istodobno je prestala njena dotadašnja obveza plaćanja mjesečne komunalne naknade i nije bilo osnove za nastavak kompenzacije između Tonća Kordića i Općine Milna. To je Fran Llozić iskoristio i neosnovano omogućio Tonću Kordiću da bez plaćanja komunalne naknade i dalje nesmetano koristi poslovni prostor “Svarčić” sve do 31. srpnja 2008 premda Općini Milna nije platio ni jedan iznos zakupa.

Kordić je čak ovja prostor dao u podzakup i od podzakupca TD Berica primio iznos od 66.465 kuna koje je neosnovano za sebe zadržao. Time je na štetu Općine Milna Lozić pribavio Kordiću protupravnu imovinsku koristi od najmanje 66.465 kuna.


Frane Lozić nam je rekao da će se njegov odvjetnik žaliti na ovu nepravomoćnu presudu.

-Ovaj slučaj je u zadnjoj fazi preuzeo sudac koji do tad anije ni sudio u ovom predmetu. Nije mi jasno zašto nije prihvaćeno vještvo koje govori da nije nastupila nikava šteta za Općinu Milna,nego je prihvaćeno ono koje meni ne ide u korist. Uostalo taj navodni oštećeni a to je po ovoj nepravomoćnoj presudi Općina Milna se nikada nije žalila da je oštećena. Ja sam ponosan na sve što sam radio u intersu Općine Milna i mislim da ni jedno od ovih djela za koje sam sada nepraovmoćno osuđen nisam počinio. O cijelom tijeku postupka je obavještena moja stranka SDP. Nakon ovoga ne mislim davati svoj mandat.” rekao je Lozić

Sudac Slavko Lozina je u obrazloženju presude između ostalog rekao i ovo: ”Ja znam Loziću da ste vi u tri mandata izbrani na mjesto načelnika Općine Milna. O tome kako narod odlučuje i zašto ja ne mogu ulaziti. Da je Općina Milna ovom sudu podnijela odštetni zahtjev protiv vas za pripadajuću korist koju ste ostvarili kaznenim djelima, vi bi to bili prisiljeni platiti. Ne znam hoće li se Općina Milna obratiti s tim zahtjevom Trgovačkom sudu,to je na njima. Zašto to nije učinjeno, nije na ovom vijeću da zaključuje” naglasio je Lozina
.

M. DIDIĆ
FOTO: CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje-224319 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=36bc14b6395381922ffbdf9efb719fea7a528160 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na%C4%8Delnik+Milne+Lozi%C4%87+%28SDP%29+dobio+2+godine+zatvora+zbog+pronevjere+5+milijuna+kn%3A+Ne%C4%87u+dati+mandat+na+raspolaganje&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fnacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje-224319 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fnacelnik-milne-lozic-sdp-dobio-2-godine-zatvora-zbog-pronevjere-5-milijuna-kn-necu-dati-mandat-na-raspolaganje-224319 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sporna prodaja zemljišta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskasporna prodaja zemljišta

Načelnik Milne Lozić (SDP) dobio 2 godine zatvora zbog pronevjere 5 milijuna kn: Neću dati mandat na raspolaganje

Piše PSD.
27. siječnja 2014. - 13:25
Na Županijskom sudu u Splitu nakon više od tri godine sudovanja načelnik Općine Milna Frane Lozić osuđen je za pet kaznenih djela na ukupno dvije godine zatvora.

Primjenjujući u njegovom slučaju institut djelomično uvjetne osude Loziću je izrečena zatvorska kazna od deset mjeseci,a preostalih 14 mjeseci zatvora Lozić neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Lozić i njegov odvjetnik su najavili žalbu Vrhovnom sudu na ovu nepravomoćnu presudu.

Vlasnik građevinskog obrta “Faloška” Stjepan Livačić te Tonći Kordić kojima se također sudilo u ovom predmetu oslobođeni su optužbe na poticanje Lozića u činjenju kaznenih djela koja idu njima u korist jer za to nije pronađen ni jedan dokaz.

Tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem Slav...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 15:20