stdClass Object ( [id] => 255794 [title] => Mučaji je prijavila Sinovčića zbog malverzacija u VOX-u, tužitelji sad kažu da je ona njegov jatak?! [alias] => mucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Stoja Mučaji jedina je u skupini Zadrana pritvorenih akcijom USKOK-a koja u uvjerenju da iznošenjem svoje istine može dokazati vlastitu nevinost nije ponudila jamčevinu da bi se branila sa slobode, niti je izabrala branitelja.
Pritom, nije jedina samo po tome: samo je oko njezina imena postojala dilema hoće li uopće biti pritvorena, jer je najprije objavljeno da USKOK sumnjiči sedam osoba i tek se drugog dana ispostavilo da ih je osam, a i jedina je s popisa čije je privođenje zaista iznenadilo lokalnu javnost.

Ubrzo nakon što je 15. svibnja 2012. postala pročelnica Porezne uprave u Zadru, Mučaji je ostavljala dojam da se odlučila za hrabru, neselektivnu i beskompromisnu borbu protiv svih prekršitelja poreznih zakona, ma tko oni bili, ali je ubrzo po stupanju na dužnost sebi bliskim osobama govorila kako nailazi na žestoke otpore, čak i u vlastitom sustavu na čijem je vrhu Ministarstvo financija. Ne želeći odustati, Mučaji je čak bila spremna stati pred novinare i TV kamere braneći vlastiti rad i njegovu zakonitost i onda kada se to “sustavu” nije sviđalo.

Medijski linč

Među prvima koje je očešala bio je Reno Sinovčić, pa se predvidljivo našla na udaru njegovih lokalnih medija pretvarajući se u višemjesečnu metu zbog protivljenja provođenju sumnjivog predstečajnog postupka u tvrtki VOX. Zato se, u onom dijelu javnosti čiju je naklonost Mučaji dobila u protekle dvije i pol godine, njeno privođenje u paketu sa Sinovčićem nazivalo neobičnim “izjednačavanjem žrtve i agresora”.

A da između njih traje rat bilo je jasno odavno. Naime, Stoja Mučaji je još 9. siječnja 2014. godine podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru tražeći “zaštitu službenika ovog poreznog tijela od neosnovanog medijskog progona” čime se nezakonito utječe na njihov rad, a osam dana kasnije ŽDO traži dopunu i preciziranje kaznene prijave. Dopune i preciziranje stižu 1. veljače, ali se u njima više ne govori samo o medijskom linču nad Mučaji i poreznicima, već se upozorava na sumnjive radnje u predstečajnoj nagodbi VOX-a.
Posebno se podvlači prijenos Sinovčićevih potraživanja od VOX-a na Dalibora Zebića i Sinovčićev prijenos poslovnih udjela u VOX-u na njegovu kćerku unatoč sudskoj odluci o ovrsi tih udjela.

Prijenos udjela na Sinovčićevu kćerku proveo je Trgovački sud u Zadru, što je predsjednica suda Ardena Bajlo doslovno nazvala “greškicom”, a u kaznenoj se prijavi Stoje Mučaji još jednom podsjeća da je postojalo rješenje o ovrsi potvrđeno i u drugom stupnju. Na kraju njene prijave navedena su i kaznena djela u čije počinjenje se sumnja: povreda prava vjerovnika u gospodarskom poslovanju, zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i zloporaba položaja i ovlasti. Dopunu kaznene prijave Stoje Mučaji potpisuje zadarski odvjetnik Milan Petričić.

- Kao punomoćnik Stoje Mučaji i na njezin zahtjev, a nakon što mi je kazala da je županijski državni odvjetnik Ivan Galović uopće nije htio saslušati, 1. veljače sam podnio kaznenu prijavu protiv Rene Sinovčića, Dalibora Zebića i još nekih nepoznatih osoba vezano uz sabotažu ovrhe udjela tvrtke VOX. Uz tu je kaznenu prijavu išla i opsežna dokumentacija iz koje je vidljivo što je sve poduzimala pročelnica Mučaji, na koje je barijere nailazila i kakvom je medijskom linču zbog toga bila izložena. Sav taj materijal dostavljen ŽDO-u sugerira da se radi o istim onim kaznenim djelima o kojima sada govori i USKOK - kaže odvjetnik Petričić.

Zašto se kasnilo

- Apsurdno je da se osoba koja je prijavila ta kaznena djela i ponašanja, pisala žalbu na predstečajnu nagodbu i tražila ovrhu nad poslovnim udjelima VOX-a, sada mora opravdavati da s tim istim ljudima nije surađivala - smatra Petričić.

Podsjećamo, USKOK sumnjiči Mučaji za nenaplatu i prolongiranje naplate VOX-ova poreznog i ovršnog duga, njegov neosnovan reprogram i sprečavanje naplate. Mučaji i Marko Lozančić, po USKOK-u, nisu rješenje o ovrsi poslali na provedbu Financijskoj agenciji, i to na Sinovčićevo traženje, te su dogovarali daljnje odgode ovrhe iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti.

Nakon višemjesečne istrage, USKOK je akciju završio u utorak, ali u zraku i dalje visi pitanje je li ista ili makar slična akcija mogla početi još prije deset mjeseci kada je Mučaji podnijela svoju kaznenu prijavu. Tada je županijski državni odvjetnik u Zadru bio Ivan Galović koji je nakon 25 godina u srpnju to mjesto prepustio Goranu Troskotu. Kroz cijelo to razdoblje, nezadovoljnici načinom na koji pravosudni sustav u Zadru funkcionira, Galovića su označavali kao “usko grlo” i jednog od ključnih aktera u filtiranju bezbrojnih kaznenih prijava upućenih zadarskim tužiteljima.

PREDRAG OPAČIĆ

Ne želi branitelja

S gospođom Mučaji sam se čuo u utorak oko 16 sati dok je bila na putu iz Zagreba prema Zadru, a njezin je komentar bio otprilike ovakav: Kao pročelnica sam ova ponašanja prijavila Ministarstvu financija još prošle godine, početkom ove godine sam poslala i prijavu državnom odvjetništvu, a poslije sam od Rena Sinovčića i njegovih medija doživjela pravi linč, pa smatram da mi u ovom postupku, čak i pod cijenu da me zatvaraju, uopće ne treba branitelj, prepričao nam je svoj razgovor s uhićenom pročelnicom odvjetnik Milan Petričić. Mučaj je ipak dobila branitelja, ali određenog po službenoj dužnosti.


Prijetili i poreznim inspektorima

U dokumentaciji koju je Mučaji dostavila ŽDO-u navedena je i prijava protiv Sinovčića zbog prijetnji službenim osobama pri poreznom nadzoru u VOX-u, VOX Centru i NK Zadar.

- Tijekom nadzora inspektori su imali dosta neugodnosti s Renom Sinovčićem, a što je posebno došlo do izražaja kod nadzora Društva VOX Centar zbog čega smo izvršili prijavu PU Zadarskoj. Dana 31. listopada 2013. godine PU nas je izvijestila da je 16. listopada obavila obavijesni razgovor s Renom Sinovčićem na okolnosti iz naše prijave o čemu su dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, stoji u materijalima koje je Mučaji dostavila uz kaznenu prijavu.




Policija i USKOK djelovali su po prijavi zadarske pročelnice

U ovom državnom odvjetništvu je u siječnju 2014. godine formiran predmet po podnesku Porezne uprave Zadar potpisanog po pročelnici Stoji Mučaji, a potom je, pročelnica, sukladno traženju državnog odvjetništva, početkom veljače 2014. godine dopunila prijavu. Dopuna je dostavljena nadležnoj policijskoj upravi te je zatraženo poduzimanje izvida, a što je i požureno u travnju 2014. godine. Policijska uprava je dostavila izvješće da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. KZ-a, a potom kako je u tijeku postupanje u suradnji s USKOK-om. Navedeno postupanje je rezultiralo predmetom u nadležnosti USKOK-a, navodi se u odgovoru županijskog državnog odvjetnika Gorana Troskota na naš upit je li se proteklih deset mjeseci postupalo po kaznenoj prijavi Stoje Mučaji.




[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Apsurdno je da se Mučaji koja je prijavila kaznena djela, pisala žalbu na predstečajnu nagodbu i tražila ovrhu nad poslovnim udjelima Sinovčićeva VOX-a, sada mora opravdavati - kaže odvjetnik Milan Petričić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kalvarija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-12-05 10:10:44 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-12-05 11:26:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-12-04 20:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2162 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/12/05/Novosti/stoja_mucgaji-160512.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x496" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14985471 Threads: 4 Questions: 3149130789 Slow queries: 7027205 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234942967 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/mucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak-255794 [printLink] => /vijesti/hrvatska/mucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak-255794?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 293555 [name] => renosinovčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => renosinovcic [link] => /tag/renosinovcic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 207495 [name] => stojamučaji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stojamucaji [link] => /tag/stojamucaji ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Apsurdno je da se Mučaji koja je prijavila kaznena djela, pisala žalbu na predstečajnu nagodbu i tražila ovrhu nad poslovnim udjelima Sinovčićeva VOX-a, sada mora opravdavati - kaže odvjetnik Milan Petričić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kalvarija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mučaji je prijavila Sinovčića zbog malverzacija u VOX-u, tužitelji sad kažu da je ona njegov jatak?! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-19-48-46-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/12/05/Novosti/stoja_mucgaji-160512.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/12/05/Novosti/stoja_mucgaji-160512.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Stoja Mučaji jedina je u skupini Zadrana pritvorenih akcijom USKOK-a koja u uvjerenju da iznošenjem svoje istine može dokazati vlastitu nevinost nije ponudila jamčevinu da bi se branila sa slobode, niti je izabrala branitelja.
Pritom, nije jedina samo po tome: samo je oko njezina imena postojala dilema hoće li uopće biti pritvorena, jer je najprije objavljeno da USKOK sumnjiči sedam osoba i tek se drugog dana ispostavilo da ih je osam, a i jedina je s popisa čije je privođenje zaista iznenadilo lokalnu javnost.

Ubrzo nakon što je 15. svibnja 2012. postala pročelnica Porezne uprave u Zadru, Mučaji je ostavljala dojam da se odlučila za hrabru, neselektivnu i beskompromisnu borbu protiv svih prekršitelja poreznih zakona, ma tko oni bili, ali je ubrzo po stupanju na dužnost sebi bliskim osobama govorila kako nailazi na žestoke otpore, čak i u vlastitom sustavu na čijem je vrhu Ministarstvo financija. Ne želeći odustati, Mučaji je čak bila spremna stati pred novinare i TV kamere braneći vlastiti rad i njegovu zakonitost i onda kada se to “sustavu” nije sviđalo.

Medijski linč

Među prvima koje je očešala bio je Reno Sinovčić, pa se predvidljivo našla na udaru njegovih lokalnih medija pretvarajući se u višemjesečnu metu zbog protivljenja provođenju sumnjivog predstečajnog postupka u tvrtki VOX. Zato se, u onom dijelu javnosti čiju je naklonost Mučaji dobila u protekle dvije i pol godine, njeno privođenje u paketu sa Sinovčićem nazivalo neobičnim “izjednačavanjem žrtve i agresora”.

A da između njih traje rat bilo je jasno odavno. Naime, Stoja Mučaji je još 9. siječnja 2014. godine podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru tražeći “zaštitu službenika ovog poreznog tijela od neosnovanog medijskog progona” čime se nezakonito utječe na njihov rad, a osam dana kasnije ŽDO traži dopunu i preciziranje kaznene prijave. Dopune i preciziranje stižu 1. veljače, ali se u njima više ne govori samo o medijskom linču nad Mučaji i poreznicima, već se upozorava na sumnjive radnje u predstečajnoj nagodbi VOX-a.
Posebno se podvlači prijenos Sinovčićevih potraživanja od VOX-a na Dalibora Zebića i Sinovčićev prijenos poslovnih udjela u VOX-u na njegovu kćerku unatoč sudskoj odluci o ovrsi tih udjela.

Prijenos udjela na Sinovčićevu kćerku proveo je Trgovački sud u Zadru, što je predsjednica suda Ardena Bajlo doslovno nazvala “greškicom”, a u kaznenoj se prijavi Stoje Mučaji još jednom podsjeća da je postojalo rješenje o ovrsi potvrđeno i u drugom stupnju. Na kraju njene prijave navedena su i kaznena djela u čije počinjenje se sumnja: povreda prava vjerovnika u gospodarskom poslovanju, zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i zloporaba položaja i ovlasti. Dopunu kaznene prijave Stoje Mučaji potpisuje zadarski odvjetnik Milan Petričić.

- Kao punomoćnik Stoje Mučaji i na njezin zahtjev, a nakon što mi je kazala da je županijski državni odvjetnik Ivan Galović uopće nije htio saslušati, 1. veljače sam podnio kaznenu prijavu protiv Rene Sinovčića, Dalibora Zebića i još nekih nepoznatih osoba vezano uz sabotažu ovrhe udjela tvrtke VOX. Uz tu je kaznenu prijavu išla i opsežna dokumentacija iz koje je vidljivo što je sve poduzimala pročelnica Mučaji, na koje je barijere nailazila i kakvom je medijskom linču zbog toga bila izložena. Sav taj materijal dostavljen ŽDO-u sugerira da se radi o istim onim kaznenim djelima o kojima sada govori i USKOK - kaže odvjetnik Petričić.

Zašto se kasnilo

- Apsurdno je da se osoba koja je prijavila ta kaznena djela i ponašanja, pisala žalbu na predstečajnu nagodbu i tražila ovrhu nad poslovnim udjelima VOX-a, sada mora opravdavati da s tim istim ljudima nije surađivala - smatra Petričić.

Podsjećamo, USKOK sumnjiči Mučaji za nenaplatu i prolongiranje naplate VOX-ova poreznog i ovršnog duga, njegov neosnovan reprogram i sprečavanje naplate. Mučaji i Marko Lozančić, po USKOK-u, nisu rješenje o ovrsi poslali na provedbu Financijskoj agenciji, i to na Sinovčićevo traženje, te su dogovarali daljnje odgode ovrhe iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti.

Nakon višemjesečne istrage, USKOK je akciju završio u utorak, ali u zraku i dalje visi pitanje je li ista ili makar slična akcija mogla početi još prije deset mjeseci kada je Mučaji podnijela svoju kaznenu prijavu. Tada je županijski državni odvjetnik u Zadru bio Ivan Galović koji je nakon 25 godina u srpnju to mjesto prepustio Goranu Troskotu. Kroz cijelo to razdoblje, nezadovoljnici načinom na koji pravosudni sustav u Zadru funkcionira, Galovića su označavali kao “usko grlo” i jednog od ključnih aktera u filtiranju bezbrojnih kaznenih prijava upućenih zadarskim tužiteljima.

PREDRAG OPAČIĆ

Ne želi branitelja

S gospođom Mučaji sam se čuo u utorak oko 16 sati dok je bila na putu iz Zagreba prema Zadru, a njezin je komentar bio otprilike ovakav: Kao pročelnica sam ova ponašanja prijavila Ministarstvu financija još prošle godine, početkom ove godine sam poslala i prijavu državnom odvjetništvu, a poslije sam od Rena Sinovčića i njegovih medija doživjela pravi linč, pa smatram da mi u ovom postupku, čak i pod cijenu da me zatvaraju, uopće ne treba branitelj, prepričao nam je svoj razgovor s uhićenom pročelnicom odvjetnik Milan Petričić. Mučaj je ipak dobila branitelja, ali određenog po službenoj dužnosti.


Prijetili i poreznim inspektorima

U dokumentaciji koju je Mučaji dostavila ŽDO-u navedena je i prijava protiv Sinovčića zbog prijetnji službenim osobama pri poreznom nadzoru u VOX-u, VOX Centru i NK Zadar.

- Tijekom nadzora inspektori su imali dosta neugodnosti s Renom Sinovčićem, a što je posebno došlo do izražaja kod nadzora Društva VOX Centar zbog čega smo izvršili prijavu PU Zadarskoj. Dana 31. listopada 2013. godine PU nas je izvijestila da je 16. listopada obavila obavijesni razgovor s Renom Sinovčićem na okolnosti iz naše prijave o čemu su dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, stoji u materijalima koje je Mučaji dostavila uz kaznenu prijavu.




Policija i USKOK djelovali su po prijavi zadarske pročelnice

U ovom državnom odvjetništvu je u siječnju 2014. godine formiran predmet po podnesku Porezne uprave Zadar potpisanog po pročelnici Stoji Mučaji, a potom je, pročelnica, sukladno traženju državnog odvjetništva, početkom veljače 2014. godine dopunila prijavu. Dopuna je dostavljena nadležnoj policijskoj upravi te je zatraženo poduzimanje izvida, a što je i požureno u travnju 2014. godine. Policijska uprava je dostavila izvješće da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. KZ-a, a potom kako je u tijeku postupanje u suradnji s USKOK-om. Navedeno postupanje je rezultiralo predmetom u nadležnosti USKOK-a, navodi se u odgovoru županijskog državnog odvjetnika Gorana Troskota na naš upit je li se proteklih deset mjeseci postupalo po kaznenoj prijavi Stoje Mučaji.




[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/mucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak-255794 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3b17e05a090fb7b923289b81ab72372ebb6f0bd4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mu%C4%8Daji+je+prijavila+Sinov%C4%8Di%C4%87a+zbog+malverzacija+u+VOX-u%2C+tu%C5%BEitelji+sad+ka%C5%BEu+da+je+ona+njegov+jatak%3F%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak-255794 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmucaji-je-prijavila-sinovcica-zbog-malverzacija-u-vox-u-tuzitelji-sad-kazu-da-je-ona-njegov-jatak-255794 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Apsurdno je da se Mučaji koja je prijavila kaznena djela, pisala žalbu na predstečajnu nagodbu i tražila ovrhu nad poslovnim udjelima Sinovčićeva VOX-a, sada mora opravdavati - kaže odvjetnik Milan Petričić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kalvarija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskakalvarija

Mučaji je prijavila Sinovčića zbog malverzacija u VOX-u, tužitelji sad kažu da je ona njegov jatak?!

Piše PSD.
4. prosinca 2014. - 21:15
Stoja Mučaji jedina je u skupini Zadrana pritvorenih akcijom USKOK-a koja u uvjerenju da iznošenjem svoje istine može dokazati vlastitu nevinost nije ponudila jamčevinu da bi se branila sa slobode, niti je izabrala branitelja.PREDRAG OPAČIĆ

Ne želi branitelja

S gospođom Mučaji sam se čuo u utorak oko 16 sati dok je bila na putu iz Zagreba prema Zadru, a njezin je komentar bio otprilike ovakav: Kao pročelnica sam ova ponašanja prijavila Ministarstvu financija još prošle godine, početkom ove godine sam poslala i prijavu državnom odvjetništvu, a poslije sam od Rena Sinovčića i njegovih medija doživjela pravi linč, pa smatram da mi u ovom postupku, čak i pod cijenu da me zatvaraju, uopće ne treba branitelj, prepričao nam je svo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 21:48