stdClass Object ( [id] => 123774 [title] => Mladi Jastreb: Ministar branitelja mi je prijetio - "Pozabavit ćemo se vama!"; Ivić: To je potpuna laž [alias] => mladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Branko Borković - Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara, s kojim smo obavili ekskluzivni razgovor, objavljen u broju Slobodne Dalmacije od četvrtka, pod naslovima “Na srbijanskom tajnom popisu je 100 branitelja” (na prvoj stranici), te “Zbog tajnih tjeralica Hrvatska je postala najveći zatvor u Europi” (na 2. stranici), obratio nam se jučer, kazavši da ga je, zbog žestokih prozivanja Vlade i posebno premijerke Jadranke Kosor u tom intervjuu, osobno nazvao Tomislav Ivić, ministar hrvatskih branitelja.

Apel prema Pantovčaku

- “Prenosim vam riječi premijerke Kosor: ‘Prestanite se baviti nama jer ćemo se mi pozabaviti vama’”, poručio mi je ministar Ivić - navodi Branko Borković. On je tu poruku, koja ga je šokirala, kako nam je potvrdio, shvatio kao prijetnju, te ju je, kaže, prijavio uredima predsjednika Republike Ive Josipovića i predsjednika Sabora Luke Bebića te čelnicima političkih stranaka i ostalih državnih institucija.

Nije to moj način

- Nazvali su me Fred Matić, Ante Kotromanović i Ranko Ostojić te mi izrazili podršku - naveo je Borković.

- Informacija da sam Branku Borkoviću, prenoseći poruku predsjednice Vlade Jadranke Kosor, kazao “prestani se baviti nama da se mi ne bismo morali pozabaviti tobom” potpuna je neistina, bolje rečeno laž. Točno je da smo bili zajedno na sastanku kod premijerke te da sam komunicirao s njim u više navrata, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da sam ministar hrvatskih branitelja, a on jedan od zapovjednika obrane Vukovara.

No, nikada se gospodinu Borkoviću nisam obratio na način koji podrazumijeva ucjene i prijetnje, kako on tvrdi, te stoga u potpunosti opovrgavam navedenu informaciju - kazao je ministar branitelja Tomislav Ivić za Slobodnu Dalmaciju.

U Uredu predsjednika Republike potvrdili su nam da je Branko Borković u četvrtak SMS-om obavijestio predsjednikova savjetnika za branitelje Freda Matića o riječima koje mu je navodno uputio ministar Tomislav Ivić. Na Pantovčaku nisu željeli komentirati čitav slučaj, navodeći da očekuju od institucija da istraže optužbe.

marko didić
mirjana ćuk
marina karlović sabolić

Ostojić: Branku stojim na raspolaganju

Borković je u četvrtak razgovarao i sa SDP-ovcima. Predsjednik Savjeta za branitelje Ante Kotromanović, i sam ratni zapovjednik, potvrdio nam je da mu se obratio Borković i kazao mu što mu je ministar Ivić rekao. Kotromanović je Mladog Jastreba uputio na svojega stranačkog kolegu Ranka Ostojića, koji je predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost.

- Čuo sam se s Borkovićem. On mi je ispričao što mu se dogodilo i kazao mi da je to doživio kao prijetnju. I kao članu Odbora i kao građaninu, rekao sam mu da mu stojim na raspolaganju ako uslijede kakvi drugi potezi osim verbalnih prijetnji – kazao nam je Ostojić. On nije želio ulaziti u utvrđivanje što je u čitavom slučaju istina, ističući da je uobičajeni postupak da se prijetnje prijave policiji. - Ovo je jedan viši nivo i čovjek zaslužuje podršku. Ako čitav slučaj bude eskalirao, stojim mu na raspolaganju – zaključio je u izjavi za Slobodnu Dalmaciju Ranko Ostojić.


‘Bespomoćna sva tijela vlasti’

“Premijerka Kosor nada se i vjeruje da će Purda biti oslobođen. Pa čekajte, molim vas, pored cijelog državnog aparata, čijim je ministrima ona pretpostavljena, Kosor je došla u situaciju da vjeruje i da se nada, kao da je u crkvi. Možete zamisliti kolika je njezina bespomoćnost i bespomoćnost svih tijela vlasti, od policije do DORH-a, koje je svih ovih godina propustilo najprije procesuirati mnoge srpske ratne zločince, a potom i svoje građane branitelje upoznati s optužnicama koje je protiv njih podignula Srbija.”


Desetak minuta smijuckanja

Govoreći o funkcioniranju ratnog Vukovara, Mladi Jastreb kazuje: “Sve je to bilo 1991. godine, dok je Jadranka Kosor bila samo novinarka na Radio Zagrebu. Dakle, ne može ona meni ni hrvatskim braniteljima govoriti o teškoćama funkcioniranja vlasti, pogotovo kad je zemlja u miru i kad svaki premijer bez pritiska bira ministre i ostale suradnike.”

Osvrnuvši se na sastanak s premijerkom, Borković je ustvrdio: “Ali ona me je na sastanku po tko zna koji put uvjerila da o problemima branitelja govori deklarativno, i nakon desetak minuta njezina smijuckanja, meni se nije dalo ništa više objašnjavati.”

‘Nemojte zaboraviti, nisam ja premijerkin pas na lancu’

Branko Borković − Mladi Jastreb demantira da je dan prije mitinga u Vukovaru na sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima lupao šakom o stol i podizao glas na nju i ministre Tomislava Karamarka, Davora Božinovića i Tomislava Ivića.
− Premijerka i ja smo tijekom tog razgovora o položaju Tihomira Purde i ostalih branitelja jedno drugome više puta rekli “sram vas bilo” i “kako vas nije sram”, ali apsolutno je netočno da je meni Kosor rekla: “Mi znamo da ste vi bili zapovjednik Vukovara, ali u Vukovaru i Hrvatskoj više nije rat, a u Vladi ja zapovijedam.” Ona može zapovijedati svojim ministrima, a ne meni koji sam u mirovini − kaže Borković, koji smatra da je problem nastao kad je premijerki i suradnicima postavio ključna pitanja, kao što je pitanje na osnovi koje dokumentacije oni iz hrvatske Vlade razmjenjuju podatke o ratnim zločinima s vladom Srbije, te postoje li neke odredbe i potpisani ugovori sa srbijanskom stranom za koje ne znaju Hrvatski sabor i hrvatski narod.

− Nakon deset minuta razgovora shvatio sam da kad njima govorim, kao da govorim zidu, a posebno me je naljutilo to što je njihov jedini odgovor na te moje teze bio da to rade da dokažu Europskoj uniji da je Hrvatska sposobna zatvoriti poglavlje Pravosuđe. Stalno su svi to isto ponavljali kao papagaji, praveći se jako superiornima u odnosu na mene, Marina Vidića Biloga i Danijela Rehaka, koji su bili u toj delegaciji. Izgledalo je kao da sam ja došao k njima po mišljenje s kojim moram izići iz Vlade, i to mi je jako zasmetalo.

Zaboravili su da ja nisam pas na lancu ničije vlasti, pa ni ove Kosoričine − kaže Borković, kojemu je predsjednica Vlade tada obećala da će ovoga tjedna dogovoriti zajednički sastanak državnog odvjetnika Mladena Bajića, njezinih resornih ministara i njih troje iz delegacije branitelja koje je primila.
− Premijerka se još nije javila, unatoč obećanju. Toliko o njenoj dosljednosti. Ja sam, kao zdravo seljačko dijete, naučio da je “da” uvijek “da”, a kod premijerke je “da” često i “ne” − kaže Borković, koji vjeruje da nije slučajno što se priča o udaranju šakom o premijerkin stol pojavila kad i njegov intervju u “Slobodnoj”.

Marko DIDIĆ

Kosor: To je ispod dostojanstva gosp. Borkovića

Na tvrdnje Branka Borkovića, Mladog Jastreba, da mu je zaprijetila preko ministra Tomislava Ivića ("prestani se baviti nama jer ćemo se mi početi baviti s tobom"), premijerka je u petak tek kratko rekla:

Zaista ne mislim komentirati svakakve vrste objeda koje se izriču. To je ispod moga dostojanstva, ali i ispod dostojanstva gosp.Borkovića. Jedino mi nije drago, podvukla je, što se uključio u natjecanje tko će se  više blatom laži nabaciti na mene ili na Vladu. Ali,svatko bira svoj stil..., rekla je Kosor.

d. blažević

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Posljednji zapovjednik obrane Vukovara   tvrdi da ga je ministar nazvao i prenio mu riječi premijerke Kosor: ‘Prestanite se baviti nama ili ćemo se mi pozabaviti vama.’ Tomislav Ivić kazao nam je kako je u više navrata komunicirao s Mladim Jastreb [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVJU POSLJEDNJEG ZAPOVJEDNIKA OBRANE VUKOVARA U ‘SLOBODNOJ DALMACIJI’, U KOjemu JE GOVORIO O SLUČAJU PURDA I POLOŽAJU RATNIH VETERANA, UZBURKAO STRASTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-02-04 18:11:05 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-02-04 19:17:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-02-04 20:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6648 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/02/04/Novosti/borko00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4567570 Threads: 4 Questions: 150413019 Slow queries: 64170 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4473136 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/mladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz-123774 [printLink] => /vijesti/hrvatska/mladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz-123774?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 176954 [name] => brankoborković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brankoborkovic [link] => /tag/brankoborkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 177487 [name] => mladijastreb [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mladijastreb [link] => /tag/mladijastreb ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Posljednji zapovjednik obrane Vukovara   tvrdi da ga je ministar nazvao i prenio mu riječi premijerke Kosor: ‘Prestanite se baviti nama ili ćemo se mi pozabaviti vama.’ Tomislav Ivić kazao nam je kako je u više navrata komunicirao s Mladim Jastreb [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVJU POSLJEDNJEG ZAPOVJEDNIKA OBRANE VUKOVARA U ‘SLOBODNOJ DALMACIJI’, U KOjemu JE GOVORIO O SLUČAJU PURDA I POLOŽAJU RATNIH VETERANA, UZBURKAO STRASTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mladi Jastreb: Ministar branitelja mi je prijetio - "Pozabavit ćemo se vama!"; Ivić: To je potpuna laž [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-23-14-13-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/02/04/Novosti/borko00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/02/04/Novosti/borko00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Branko Borković - Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara, s kojim smo obavili ekskluzivni razgovor, objavljen u broju Slobodne Dalmacije od četvrtka, pod naslovima “Na srbijanskom tajnom popisu je 100 branitelja” (na prvoj stranici), te “Zbog tajnih tjeralica Hrvatska je postala najveći zatvor u Europi” (na 2. stranici), obratio nam se jučer, kazavši da ga je, zbog žestokih prozivanja Vlade i posebno premijerke Jadranke Kosor u tom intervjuu, osobno nazvao Tomislav Ivić, ministar hrvatskih branitelja.

Apel prema Pantovčaku

- “Prenosim vam riječi premijerke Kosor: ‘Prestanite se baviti nama jer ćemo se mi pozabaviti vama’”, poručio mi je ministar Ivić - navodi Branko Borković. On je tu poruku, koja ga je šokirala, kako nam je potvrdio, shvatio kao prijetnju, te ju je, kaže, prijavio uredima predsjednika Republike Ive Josipovića i predsjednika Sabora Luke Bebića te čelnicima političkih stranaka i ostalih državnih institucija.

Nije to moj način

- Nazvali su me Fred Matić, Ante Kotromanović i Ranko Ostojić te mi izrazili podršku - naveo je Borković.

- Informacija da sam Branku Borkoviću, prenoseći poruku predsjednice Vlade Jadranke Kosor, kazao “prestani se baviti nama da se mi ne bismo morali pozabaviti tobom” potpuna je neistina, bolje rečeno laž. Točno je da smo bili zajedno na sastanku kod premijerke te da sam komunicirao s njim u više navrata, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da sam ministar hrvatskih branitelja, a on jedan od zapovjednika obrane Vukovara.

No, nikada se gospodinu Borkoviću nisam obratio na način koji podrazumijeva ucjene i prijetnje, kako on tvrdi, te stoga u potpunosti opovrgavam navedenu informaciju - kazao je ministar branitelja Tomislav Ivić za Slobodnu Dalmaciju.

U Uredu predsjednika Republike potvrdili su nam da je Branko Borković u četvrtak SMS-om obavijestio predsjednikova savjetnika za branitelje Freda Matića o riječima koje mu je navodno uputio ministar Tomislav Ivić. Na Pantovčaku nisu željeli komentirati čitav slučaj, navodeći da očekuju od institucija da istraže optužbe.

marko didić
mirjana ćuk
marina karlović sabolić

Ostojić: Branku stojim na raspolaganju

Borković je u četvrtak razgovarao i sa SDP-ovcima. Predsjednik Savjeta za branitelje Ante Kotromanović, i sam ratni zapovjednik, potvrdio nam je da mu se obratio Borković i kazao mu što mu je ministar Ivić rekao. Kotromanović je Mladog Jastreba uputio na svojega stranačkog kolegu Ranka Ostojića, koji je predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost.

- Čuo sam se s Borkovićem. On mi je ispričao što mu se dogodilo i kazao mi da je to doživio kao prijetnju. I kao članu Odbora i kao građaninu, rekao sam mu da mu stojim na raspolaganju ako uslijede kakvi drugi potezi osim verbalnih prijetnji – kazao nam je Ostojić. On nije želio ulaziti u utvrđivanje što je u čitavom slučaju istina, ističući da je uobičajeni postupak da se prijetnje prijave policiji. - Ovo je jedan viši nivo i čovjek zaslužuje podršku. Ako čitav slučaj bude eskalirao, stojim mu na raspolaganju – zaključio je u izjavi za Slobodnu Dalmaciju Ranko Ostojić.


‘Bespomoćna sva tijela vlasti’

“Premijerka Kosor nada se i vjeruje da će Purda biti oslobođen. Pa čekajte, molim vas, pored cijelog državnog aparata, čijim je ministrima ona pretpostavljena, Kosor je došla u situaciju da vjeruje i da se nada, kao da je u crkvi. Možete zamisliti kolika je njezina bespomoćnost i bespomoćnost svih tijela vlasti, od policije do DORH-a, koje je svih ovih godina propustilo najprije procesuirati mnoge srpske ratne zločince, a potom i svoje građane branitelje upoznati s optužnicama koje je protiv njih podignula Srbija.”


Desetak minuta smijuckanja

Govoreći o funkcioniranju ratnog Vukovara, Mladi Jastreb kazuje: “Sve je to bilo 1991. godine, dok je Jadranka Kosor bila samo novinarka na Radio Zagrebu. Dakle, ne može ona meni ni hrvatskim braniteljima govoriti o teškoćama funkcioniranja vlasti, pogotovo kad je zemlja u miru i kad svaki premijer bez pritiska bira ministre i ostale suradnike.”

Osvrnuvši se na sastanak s premijerkom, Borković je ustvrdio: “Ali ona me je na sastanku po tko zna koji put uvjerila da o problemima branitelja govori deklarativno, i nakon desetak minuta njezina smijuckanja, meni se nije dalo ništa više objašnjavati.”

‘Nemojte zaboraviti, nisam ja premijerkin pas na lancu’

Branko Borković − Mladi Jastreb demantira da je dan prije mitinga u Vukovaru na sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima lupao šakom o stol i podizao glas na nju i ministre Tomislava Karamarka, Davora Božinovića i Tomislava Ivića.
− Premijerka i ja smo tijekom tog razgovora o položaju Tihomira Purde i ostalih branitelja jedno drugome više puta rekli “sram vas bilo” i “kako vas nije sram”, ali apsolutno je netočno da je meni Kosor rekla: “Mi znamo da ste vi bili zapovjednik Vukovara, ali u Vukovaru i Hrvatskoj više nije rat, a u Vladi ja zapovijedam.” Ona može zapovijedati svojim ministrima, a ne meni koji sam u mirovini − kaže Borković, koji smatra da je problem nastao kad je premijerki i suradnicima postavio ključna pitanja, kao što je pitanje na osnovi koje dokumentacije oni iz hrvatske Vlade razmjenjuju podatke o ratnim zločinima s vladom Srbije, te postoje li neke odredbe i potpisani ugovori sa srbijanskom stranom za koje ne znaju Hrvatski sabor i hrvatski narod.

− Nakon deset minuta razgovora shvatio sam da kad njima govorim, kao da govorim zidu, a posebno me je naljutilo to što je njihov jedini odgovor na te moje teze bio da to rade da dokažu Europskoj uniji da je Hrvatska sposobna zatvoriti poglavlje Pravosuđe. Stalno su svi to isto ponavljali kao papagaji, praveći se jako superiornima u odnosu na mene, Marina Vidića Biloga i Danijela Rehaka, koji su bili u toj delegaciji. Izgledalo je kao da sam ja došao k njima po mišljenje s kojim moram izići iz Vlade, i to mi je jako zasmetalo.

Zaboravili su da ja nisam pas na lancu ničije vlasti, pa ni ove Kosoričine − kaže Borković, kojemu je predsjednica Vlade tada obećala da će ovoga tjedna dogovoriti zajednički sastanak državnog odvjetnika Mladena Bajića, njezinih resornih ministara i njih troje iz delegacije branitelja koje je primila.
− Premijerka se još nije javila, unatoč obećanju. Toliko o njenoj dosljednosti. Ja sam, kao zdravo seljačko dijete, naučio da je “da” uvijek “da”, a kod premijerke je “da” često i “ne” − kaže Borković, koji vjeruje da nije slučajno što se priča o udaranju šakom o premijerkin stol pojavila kad i njegov intervju u “Slobodnoj”.

Marko DIDIĆ

Kosor: To je ispod dostojanstva gosp. Borkovića

Na tvrdnje Branka Borkovića, Mladog Jastreba, da mu je zaprijetila preko ministra Tomislava Ivića ("prestani se baviti nama jer ćemo se mi početi baviti s tobom"), premijerka je u petak tek kratko rekla:

Zaista ne mislim komentirati svakakve vrste objeda koje se izriču. To je ispod moga dostojanstva, ali i ispod dostojanstva gosp.Borkovića. Jedino mi nije drago, podvukla je, što se uključio u natjecanje tko će se  više blatom laži nabaciti na mene ili na Vladu. Ali,svatko bira svoj stil..., rekla je Kosor.

d. blažević

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/mladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz-123774 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=388b8a31a46862ed47d9145327d3be0726174ad7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mladi+Jastreb%3A+Ministar+branitelja+mi+je+prijetio+-+%26quot%3BPozabavit+%C4%87emo+se+vama%21%26quot%3B%3B+Ivi%C4%87%3A+To+je+potpuna+la%C5%BE+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz-123774 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmladi-jastreb-ministar-branitelja-mi-je-prijetio-pozabavit-cemo-se-vama-ivic-to-je-potpuna-laz-123774 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Posljednji zapovjednik obrane Vukovara   tvrdi da ga je ministar nazvao i prenio mu riječi premijerke Kosor: ‘Prestanite se baviti nama ili ćemo se mi pozabaviti vama.’ Tomislav Ivić kazao nam je kako je u više navrata komunicirao s Mladim Jastreb [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVJU POSLJEDNJEG ZAPOVJEDNIKA OBRANE VUKOVARA U ‘SLOBODNOJ DALMACIJI’, U KOjemu JE GOVORIO O SLUČAJU PURDA I POLOŽAJU RATNIH VETERANA, UZBURKAO STRASTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaINTERVJU POSLJEDNJEG ZAPOVJEDNIKA OBRANE VUKOVARA U ‘SLOBODNOJ DALMACIJI’, U KOjemu JE GOVORIO O SLUČAJU PURDA I POLOŽAJU RATNIH VETERANA, UZBURKAO STRASTI

Mladi Jastreb: Ministar branitelja mi je prijetio - "Pozabavit ćemo se vama!"; Ivić: To je potpuna laž

Piše PSD.
4. veljače 2011. - 21:34
Branko Borković - Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara, s kojim smo obavili ekskluzivni razgovor, objavljen u broju Slobodne Dalmacije od četvrtka, pod naslovima “Na srbijanskom tajnom popisu je 100 branitelja” (na prvoj stranici), te “Zbog tajnih tjeralica Hrvatska je postala najveći zatvor u Europi” (na 2. stranici), obratio nam se jučer, kazavši da ga je, zbog žestokih prozivanja Vlade i posebno premijerke Jadranke Kosor u tom intervjuu, osobno nazvao Tomislav Ivić, ministar hrvatskih branitelja.

Ostojić: Branku stojim na raspolaganju

Borković je u četvrtak razgovarao i sa SDP-ovcima. Predsjednik Savjeta za branitelje Ante Kotromanović, i sam ratni zapovjednik, potvrdio nam je da mu se obratio Borković i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 01:14