StoryEditorOCM
HrvatskaVrebač sa Sigečice

Manijak vreba žene u zagrebačkom kvartu, uznemirava ih, trči za njima; Progovorila jedna od prestrašenih žrtava

Piše VIJESTI SD
15. listopada 2023. - 22:43

U osam sati navečer 20-godišnja Ella u podhodniku zagrebačke Sigečice doživjela je jezivo iskustvo, piše dnevnik.hr.

"Ja sam skužila i osjetila da osoba iza mene brzo hoda. Bio je mrak, ja sam vidjela na sjeni da je on meni sve bliže i bliže rekla sam samoj sebi, kad sad krenem stepenicama lijevo, ako on skrene za mnom onda znam da nešto nije u redu, i tako je bilo. Ja sam išla po stepenicama i cijelo vrijeme sam gledala u tu sijenu i ja sam vidjela da on stavlja kapuljaču u tom trenutku, ja sam se skroz uspaničila", ispričala je Ella.

Kako je ubrzavala korak, i on je za njom.

"Ta osoba je imala glavu prema dolje, imala je kapuljaču, jedino što sam vidjela je do nosa. Mene je baš panika uhvatila. Srce mi je jako lupalo. Rekli su mi ljudi: ‘zašto nisi vrištala, trčala‘, ali u tom trenutku ja sam jedva disala", opisuje Ella.

Od straha je jedva uspjela nazvati dečka.

"Jedino što sam stigla izgovoriti u panici je bilo: ‘izađi brzo van‘. Kad je moj dečko izašao, on je odmah počeo trčati. Ja sam bila u panici. Ja sam ponavljala samo, on me htio napasti,  ali taj čovjek je bio brz, kako je trčao, skinula mu se kapuljača i vidjeli smo da ima kuštravu kosu", dodala je Ella.

Na kraju je pobjegao. Neugodno iskustvo imala je još jedna žena koju je muškarac zaskočio u ponoć.

"Razgovor je krenuo jako čudno s pitanjima kako sam, s kim živim?

Je li mi dečko u stanu, je li dečko spava te trebam li pravog muškarca u svojem životu, je li ga se bojim?", ispričala je Dnevniku Nove TV.

Kako se to učestalo događalo sve su prijavili policiji, a mjesni odbor putem društevnih mreža upozorio je žene da zbog vrebača budu na oprezu.

"Mješavaju vam se emocije, svi mi imamo sestre, majke, kćeri. Ne volimo da ih itko ugrožava na bilo koji način i da im stvara nelagodu i neugodnosti", poručuje Siniša Kekić, iz mjesnog odbora Sigečica.

Žene u kvartu su zgrožene.

"Imam strah zato što sam žena i ne osjećam se sigurno po noći", kaže Nada.

Policija je potvrdila Dnevniku Nove TV da će zbog vrebača s kapuljačom biti pojačane ophodnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:15